Ο κομματισμός καλά κρατεί στα νοσοκομεία!


Περίπατο πήγαν για μία ακόμη φορά οι υποσχέσεις για αξιοκρατικές τοποθετήσεις διοικητών στα νοσοκομεία της χώρας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επανέλαβε τα λάθη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αρκετοί νέοι διοικητές προέρχονται από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, ενώ φυσικά δεν λείπουν πρόσωπα, που προέρχονται από το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ…
Έχουμε και λέμε λοιπόν: Από τους 71 διοικητές και 9 αναπληρωτές διοικητές νοσοκομείων, που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα, ένας στους τρεις έχει στενές σχέσεις με το ΣΥΡΙΖΑ, είναι συνδικαλιστής του αριστερού χώρου ή έχει τοποθετηθεί σε αντίστοιχη θέση και επί ΠΑΣΟΚ.
Κριτική ασκείται επίσης για το γεγονός οτι περίπου το 30% των επικεχθέντων έχει στο βιογραφικό του μεταπτυχιακά στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Πατρών (ΕΑΠ), την ώρα που στην 5μελή Επιτροπή Αξιολόγησης συμμετείχε καθηγητής τους. Πρόκειται για τον κ. Δημήτρη Νιάκα, καθηγητής του ΕΑΠ, ο οποίος έχει τοποθετηθεί από την κυβέρνηση πρόεδρος του Ωνασείου και πρόεδρος σε επιτροπή για την Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας.
Πάντως, ανάμεσα στους επιλεχθέντες ξεχωρίζουν πρόσωπα με αξιόλογες σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και με θητεία στον ιδιωτικό τομέα. Ακόμη, δεν έλειψαν περιπτώσεις, στις οποίες τοποθετήθηκαν στελέχη, παρά το γεγονός ότι ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει άλλες προτάσεις.
 Ας δούμε όμως μερικές «χτυπητές» περιπτώσεις:
Άρτα. Επιλέχθηκε ο κ. Βασίλειος Μπαλάσκας, ο οποίος ήταν υποψήφιος σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο της Όλγας Γεροβασίλη για τις περιφερειακές εκλογές. Μάλιστα, έγινε σούσουρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως χειροκροτητής σε ζεϊμπέκικι της κυβερνητικής εκπροσώπου!
Αττικόν. Στη ναυαρχίδα του ΕΣΥ τοποθετήθηκε ο κ. Κωνσταντίνος Δραγώνας. Δεν έχει καμία σχέση με την υγεία και τα νοσοκομεία, αλλά είναι Μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Πειραιά με το κόμμα.
Τρίκαλα. Τοποθετήθηκε ο κ. Δημήτρης Παρθένης μέλος της γραμματείας του τμήματος υγείας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως, δε, έχει γράψει ο τοπικός τύπος, ο ο κ. Παρθένης έκανε την πρώτη του συνάντηση με εργαζόμενους του Νοσοκομείου στα γραφείου του κόμματος!
Κοζάνη. Αναλαμβάνει ο κ. Γεώργιος Χιωτίδης, Πρώην πρόεδρος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης και αποτυχών βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Τις τελευταίες ημέρες, κάνε θραύση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο με δηλώσεις του για επιστροφή στη δραχμή την περίοδο της περήφανης διαπραγμάτευσης.
Κατερίνη. Επιλέχθηκε… αξιοκρατικά ο κ. Ανέστης Μυστρίδης, φαρμακοποιός, αλλά και προσωπικός φίλος του προέδρου των ΑΝΕΛ κ. Πάνου Καμμένου. Είχε τοποθετηθεί στη δεύτερη θέση της λίστας του κόμματος στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου.
Άγιος Νικόλαος Κρήτης. Τοποθετείται η νοσηλεύτρια κα Μαρία Σπινθούρη, την οποία τοπικά μέσα χαρακτηρίζουν φίλη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο διορισμό της και έχουν συντάξει κείμενο διαμαρτυρίας και υπογραφές για να σταλούν στην οικεία Υγειονομική Περιφέρεια.
Νάξος. Επιλέχθηκε ο 46χρονος πολιτικός μηχανικός κ. Κώστας Απιδόπουλος, ο οποίος είναι όλως τυχαίως και συντονιστής της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Νάξου.
Πανεπιστημιακό Αλεξανδρούπολης. Τοποθετήθηκε ο κ. Δημήτρης Αβραμίδης, ο οποίος κατέβηκε με το ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.
ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Αναλαμβάνει ο κ. Αναστάσιος Σπανός, ιατρός συνδικαλιστής, ο οποίος είχε εκλεγεί με την παράταξη Αγωνιστική Ενότητα στο Δ.Σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου – παράταξη που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ.
Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Η επιλογή της ηγεσίας του υπουργείο Υγείας είναι η κα Βασιλική Παπαχριστοδούλου, η οποία ήταν υποψήφια στον δήμο Νεάπολης-Συκεών με το ψηφοδέλτιο “ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ” που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Βόλος: Τοποθετήθηκε ο κ. Ματθαίος Δραμητινός. Επί μία εξαετία είναι πρόεδρος των γιατρών του ΙΚΑ Βόλου, και είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Βόλου και ενεργό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας.
Καρδίτσα: Επιλέχθηκε ο πολιτικός μηχανικός κ. Βάιος Βαρελάς, ο οποίος ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας το 2014 με το κόμμα του – σωστά μαντέψατε – του ΣΥΡΙΖΑ.
Κέρκυρα. Αναλαμβάνει ο γενικός ιατρός στο κέντρο υγείας Αγίου Αθανασίου Κέρκυρας κ. Φοίβος Κακαβίτσας, ο οποίος υπήρξε και αντιπρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας (Ε.Γ.ΕΣΥ.Κ). Είναι γνωστός στο νησί για τις συνδικαλιστικές του κινητοποιήσεις και με cover page στο Facebook τον Αναρχικό Ισπανό Μουεναβεντούρα Ντουρρούτι…
Λευκάδα. Επιλέχθηκε ο οδοντίατρος κ. Βησσαρίων Μίχας. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας και πρόεδρος του Συλλόγου Γιατρών του ΙΚΑ Πρέβεζας.
Ρόδος. Θέση διοικητή κατέλαβε η Κατερίνα Χατζηστρατή, συνταξιούχος Οδοντίατρος του κλάδου Ιατρών ΕΣΥ. Μέχρι πρότινος διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Έμπωνας, η κ. Χατζηστρατή επιβεβαίωσε το διορισμό της στο ραδιοσταθμό Κόκκινο Ρόδου…
Αγία Όλγα. Επιλέχθηκε ο κ. Μιχάλης Κούρτης, συνδικαλιστής νοσοκομειακός ιατρός, μέλος της παράταξης «μέτωπο 2016», που κατήλθε πρόσφατα στις εκλογές της Ομοσπονδίας Ενώσεως Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος. Έχει διατελέσει εκπρόσωπος των ιατρών του ΚΑΤ.
Σύρος. Η επιλογή της κας Μαργαρίτας Μπουραντά έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Διόλου τυχαία, καθώς το βιογραφικό της αναφέρει ότι έλαβε σύνταξη από τα 49 της χρόνια, υπήρξε μέλος της ΚΝΕ, συνδικαλίστρια και πιστή αριστερή μέχρι σήμερα. Ήρθε η ώρα της επιβράβευσης λοιπόν…
Λήμνος. Τη θέση του αναπληρωτή διοικητή αναλαμβάνει ο κ. Θεόδωρος Μονοκρούσος. Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου και οικονομολόγος, συνταξιούχος καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Κιλκίς. Τοποθετήθηκε η κα Μαρία Βλάχου, πολιτικός μηχανικός με πολυετή προϋπηρεσία στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας. Κατάγεται από το Κιλκίς και είναι σύζυγος του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Θεοδωρίδη.
Σάμος-Ικαρία. Αναλαμβάνει ο κ. Λάζαρος Θεόφιλος, πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που έχει διατελέσει και στο παρελθόν διοικητής του νοσοκομείου Σάμου (2002-2004), αλλά και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Νάξου (1999-2002). Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ…

Αιμίλιος Νεγκής

11/7/2016
http://virus.com.gr/o-kommatismos-kala-krati-sta-nosokomia/