Slobodan Milosevic:'Ηταν αθώος,τελικά, για τα εγκλήματα που είχε κατηγορηθεί;

Slobodan Milosevic. 
Ένα από τα πιο δαιμονοποιημένα πρόσωπα της σύγχρονης εποχής.
'Ηταν αθώος,τελικά, για τα  εγκλήματα που είχε κατηγορηθεί; 

Ron Paul Institute:
 ''Ο Milosevic κατηγορήθηκε για εγκλήματα πολέμου, αλλά αθωώθηκε.''



 '' (...) As John Pilger noted in 2008, the bombing of Yugoslavia was the “perfect precursor to the bloodbaths in Afghanistan and Iraq.”  Since then we’ve also had the NATO destruction of Libya, the country which had the highest living standards in the whole of Africa and the backing of violent “rebels” to try and achieve “regime change” in Syria.  You don’t have to be Sherlock Holmes to see a pattern here.  Before a US-led war or “humanitarian intervention” against a targeted state, a number of lurid claims are made about the country‘s leader and its government. These claims receive maximum media coverage and are repeated ad nauseam on the basis that people will bound to think they’re true.  Later it transpires that the claims were either entirely false (like the Iraq WMD ones), unproven, or greatly exaggerated. But the news cycle has moved on focusing not on the exposure of the fraudulent claims made earlier but on the next aggressive/genocidal “New Hitler” who needs to be dealt with. In 1999 it was Milosevic; now it’s Assad and Putin.  And guess what, dear reader? It’s the same people who defend the Iraq war and other blood-stained Western military interventions based on lies, unproven claims or great exaggerations, who are the ones doing the accusing.  As that very wise old saying goes: When you point one finger, there are three fingers pointing back to you.''

http://www.ronpaulinstitute.org/archives/featured-articles/2016/august/03/milosevic-exonerated-as-the-nato-war-machine-moves-on/

Σε μια  ενδιαφέρουσα ανάλυση του το   Ron Paul Institute   αναφέρεται στον Slobodan Milosevic  ο  οποίος, όπως το ινστιτούτο ισχυρίζεται ,   κρίθηκε αθώος από το δικαστήριο της Χάγης.

'' Είναι εγκληματίας πολέμου, μόνο τα ισόβια του αξίζουν, προκάλεσε γενοκτονία στην Βοσνία, είναι φονιάς….αυτά ήταν τα κοσμητικά επίθετα του ΝΑΤΟ και άλλων κατά του Slobodan Milosevic του τελευταίου προέδρου της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας. 

Το ανώτατο δικαστήριο της Χάγης τον αθώωσε, δήλωνε πάντα αθώος αλλά δεν πρόλαβε να χαρεί την αθώωση του καθώς πέθανε στις φυλακές όπου κρατείτο. 
Τα τελευταία είκοσι τόσα χρόνια, σχολιαστές νεοσυντηρητικοί  και φιλελεύθεροι αυθεντίες έχουν να μας πουν σε κάθε δυνατή ευκαιρία, ότι ο Μιλόσεβιτς (ένα δημοκρατικά εκλεγμένος ηγέτη σε μια χώρα όπου πάνω από 20 πολιτικά κόμματα λειτουργούν ελεύθερα) ήταν ένας δικτάτορας και ευθύνεται για την γενοκτονία στα Βαλκάνια τη δεκαετία του 1990. 

Η προπαγάνδα του ΝΑΤΟ είπε τα ίδια και σε μια άλλη περίπτωση στο Ιράκ το 2003.Το Ιράκ διαθέτει όπλα μαζικής καταστροφής και Σαντάμ Χουσείν πρέπει να εξοντωθεί. Ο Χουσείν εξοντώθηκε μεν αλλά όπλα μαζικής καταστροφής και χημικά δεν βρέθηκαν….και σήμερα 2016 στο Ιράκ επικρατεί το χάος.  

Ένα από τα πιο δαιμονοποιημένα πρόσωπα της σύγχρονης εποχής ο Slobodan Milosevic ήταν αθώος από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα που είχε κατηγορηθεί.Παραδόξως δεν υπήρξε καμία επίσημη συνέντευξη ανακοίνωση ή δελτίο τύπου σχετικά με απαλλαγή του Μιλόσεβιτς. 

Ο Slobodan Milosevic είχε χαρακτηριστεί από τον διεθνή τύπο αμερικανικό και ευρωπαϊκό «χασάπης των Βαλκανίων»… Το CNN είχε χαρακτηρίσει την δίκη του Slobodan Milosevic πιο σημαντική......ακόμη και από την δίκη της Νυρεμβέργης.

 Φυσικά, όλοι πίστευαν ότι ο Μιλόσεβιτς ήταν ένοχος. 

«Όταν εξαφανίζεσαι σε ένα κελί, κανείς δεν πρόκειται να σε ακούσει» είχαν δηλώσει οι συνήγοροι του. 

Όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει τη γραμμή του ΝΑΤΟ ήταν χαρακτηρισμένος υποστηρικτής των εγκλημάτων του Slobodan Milosevic ή και ακόμη χειρότερα αρνητής της γενοκτονίας.Αλλά παρά την δημοσιότητα γύρω από το "δίκη του αιώνα" σύντομα φάνηκε ότι η δίωξη είχε πολλά κενά.Η Sunday Times είχε επικαλεστεί ένα νομικό εμπειρογνώμονα ο οποίος ισχυρίστηκε ότι «80% των δηλώσεων της κατηγορούσας αρχής θα είχε απορριφθεί από ένα βρετανικό δικαστήριο ως φήμες».Αυτό, πιστεύω, ήταν μια γενναιόδωρη εκτίμηση.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το αρχικό κατηγορητήριο εναντίον του Μιλόσεβιτς σε σχέση με τους ισχυρισμούς του Κοσσυφοπεδίου για εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία εκδόθηκε τον Μάιο του 1999.Οι μακάβριοι ισχυρισμοί από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους για γενοκτονία και εκατοντάδες χιλιάδες νεκρών αποδείχθηκαν....ψευδείς. Τον Σεπτέμβριο του 2001, το δικαστήριο του ΟΗΕ που πραγματοποιήθηκε επίσημα κατέληξε ότι δεν υπήρξε γενοκτονία στο Κόσσοβο.Οι εισαγγελείς στη Χάγη βλέποντας το αδιέξοδο έπρεπε να φέρουν νέα επιβαρυντικά στοιχεία που σχετίζονται με τον πόλεμο στη Βοσνία, κατηγορώντας τον «Slobo» ως «κοινό εγκληματία» που στόχο είχε την εθνοκάθαρση Βόσνιων, Κροατών και μουσουλμάνων της Βοσνίας κατ 'εφαρμογή του σχεδίου της «Μεγάλης Σερβίας».

Σε κανονικές ποινικές διώξεις πρώτα συγκεντρώνονται τα αποδεικτικά στοιχεία και στη συνέχεια, αν είναι επαρκεί τα στοιχεία απαγγέλλονται κατηγορίες. Αλλά το αντίθετο συνέβη στην περίπτωση του Μιλόσεβιτς: Τον κυνήγησαν για πολιτικούς λόγους και στην συνέχεια άρχισαν να αναζητούν στοιχεία εις βάρος του. 

Η ειρωνεία είναι ότι ο πρώην Πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας είχε ήδη επαινεθεί από τον Πρόεδρο Κλίντον για το ρόλο του στη διαμεσολάβηση μιας ειρηνευτικής συμφωνίας στη Βοσνία το 1995, η οποία υπεγράφη στο Ντέιτον του Οχάιο.
Η αλήθεια είναι ότι ο Μιλόσεβιτς δεν ήταν ένας ακραίος σέρβος εθνικιστής ένα μείγμα εθνικιστική και σοσιαλιστή ήταν που στήριζε μια  πολυφυλετική, πολυεθνική Γιουγκοσλαβία.

Στόχος του στην εξουσία δεν ήταν να χτίσει μια «Μεγάλη Σερβία» αλλά να προσπαθήσει να κρατήσει ενωμένη την  Ομοσπονδιακή Γιουγκοσλαβία….όπως καθυστερημένα με την αθωωτικής του απόφαση αναγνώρισε το διεθνές δικαστήριο της Χάγης. Δεν ευθυνόταν ο Μιλόσεβιτς για την εθνοκάθαρση που πραγματοποιήθηκε στη Βοσνία, στην πραγματικότητα είχε εναντιωθεί. 
Αλλά για να τιμωρήσουν τον Μιλόσεβιτς και να προειδοποιήσουν τους άλλους για τις συνέπειες, αν τολμήσουν να αντιταχθούν στην δύναμη των ΗΠΑ, η ιστορία έπρεπε να ξαναγραφεί. Αναπόφευκτα, ο Μιλόσεβιτς είχε παρομοιαστεί με τον Χίτλερ. "Ήταν ακριβώς όπως βλέποντας το κακό Αδόλφο Χίτλερ σε δράση», έγραψε ο διεθνής τύπος για τον Μιλόσεβιτς ο οποίος είχε την τόλμη να υπερασπιστεί τον εαυτό του στο δικαστήριο" Όταν ο Μιλόσεβιτς πέθανε, στην φυλακή δίνοντας μάχη και δηλώνοντας ότι είναι αθώος, οι κατήγοροί του, ισχυρίστηκαν ότι είχε «εξαπατήσει την δικαιοσύνη.

Ενώ έπρεπε να υπερασπιστούν τις θέσεις τους και τις κατηγορίες που είχαν εξαπολύσει κατά του Slobodan Milosevic στη Χάγη, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι, ξεκίνησαν ένα βάρβαρο, παράνομο πόλεμο στο Ιράκ, που έχει προκαλέσει το θάνατο έως και 1 εκατ. ανθρώπων. Το 2015 μια έκθεση αποκάλυψε ότι τουλάχιστον 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους ως αποτέλεσμα του πολέμου των ΗΠΑ «κατά της τρομοκρατίας» στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Ακόμη και αν ο στρατός της Σερβίας του Μιλόσεβιτς ήταν υπεύθυνος για μερικούς από τις θανάτους το 1999, δεν μπορούσε να αποτελέσει δικαιολογία ο Πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας να βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου. 

Όπως σημείωσε ο John Pilger το 2008, ο βομβαρδισμός της Γιουγκοσλαβίας ήταν ο τέλειος πρόδρομος για το λουτρό αίματος στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.

Η προπαγάνδα συνεχίζεται.Το 1990 ο νέος Hitler ήταν ο Slobodan Milosevic, τώρα είναι ο Putin και ο Άσαντ στην Συρία. Δυστυχώς οι ίδιοι άνθρωποι που είπαν ψέματα τότε συνεχίζουν να λένε και ψέματα τώρα.'' 

08/08/2016  
  www.bankingnews.gr - Μilosevic


                           Σ  Χ  Ε  Τ  Ι  Κ  Α                        


Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ



 1. Milosevic Exonerated, as the NATO War Machine Moves On
http://www.ronpaulinstitute.org/archives/featured-articles/2016/august/03/milosevic-exonerated-as-the-nato-war-machine-moves-on/

 2. Edward Herman:Η σφαγή της Σρεμπρένιτσα ήταν 
μια γιγάντια πολιτική απάτη 
http://ivan-2-google.blogspot.gr/2016/07/edward-herman.html

 3. ''Το βάρος των αλυσίδων'' 
- Εξαιρετικό ντοκιμαντέρ για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας 
(Με ελληνικούς υπότιτλους)
http://ivan-2-google.blogspot.gr/2014/01/blog-post_4386.html?q=yugoslavia

 Το βάρος των Αλυσίδων είναι μια καναδέζικη ταινία ντοκιμαντέρ που θα κριτικάρει το ρόλο που παίζουν ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ στην τραγική διάλυση ενός κάποτε ευημερούντος ευρωπαϊκού κράτους την Γιουγκοσλαβία. 
Η ταινία - ντοκιμαντέρ, είναι γεμάτη από σπάνια πλάνα που δεν έχετε ξαναδεί , είναι μια δημιουργική από πρώτο χέρι ματιά στο γιατί η Δύση παρενέβει στη γιουγκοσλαβική σύγκρουση, με ένα εντυπωσιακό ρόστερ των συνεντεύξεων με τους ακαδημαϊκούς, διπλωμάτες, προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης και των απλών πολιτών της δημοκρατίας της πρώην Γιουγκοσλαβίας. 

Η ταινία παρουσιάζει επίσης θετικές ιστορίες από τους Γιουγκοσλαβικους πολέμους - οι άνθρωποι βοηθούν ο ένας τον άλλον ανεξάρτητα από την εθνικιστική τους προέλευση, ιστορίες ανδρείας και αυτοθυσίας


Watch Το βάρος των αλυσίδων in Educational & How-To
 View More Free Videos Online at Veoh.com

 4.  ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΕ: ΣΧΕΔΙΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ‘’ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ’’ 
http://ivan-2-google.blogspot.gr/2015/05/blog-post_85.html

 5.

https://www.facebook.com/theweightofchains



 6.  NATO bombing of Yugoslavia

 7. Η Τούζλα, μάνα, καίγεται!


 8. Legitimacy of the NATO bombing of Yugoslavia

 9. NATO’s War of Aggression in Yugoslavia: Who are the War Criminals?

 10. Analysis: US, NATO Lie to Justify Genocide and Destruction in Yugoslavia

11. The crimes of NATO and the United States







Divide et Impera ...