Προς θανάτωση οδηγείται το 65% των άγριων αλόγων στις ΗΠΑ ...

 '' There's nothing more beautiful, healthy and strong,
 than a wild horse in their natural state '' 






  Προς θανάτωση οδηγείται το 65% των άγριων αλόγων στις ΗΠΑ ... 

Η Υπηρεσία Διαχείρισης Γης (Bureau of Land Management- ΒLΜ), που αποτελεί παράρτημα του υπουργείου Εσωτερικών των ΗΠΑ, προχώρησε στην αμφιλεγόμενη απόφαση να θανατώσει το 65% των άγριων αλόγων που έχουν απομείνει στη Β. Αμερική.

Σε ακρόαση που πραγματοποιήθηκε στο Κογκρέσο τον Ιούνιο, κτηματίες ισχυρίστηκαν ότι υπάρχει πρόβλημα υπερπληθυσμού των αλόγων, τα οποία μάλιστα κρίνονται ανθυγιεινά για τις κτηνοτροφικές μονάδες παραγωγής.

Ως λύση πρότειναν τη θανάτωση 44.000 από τα 67.000 άγρια άλογα της Αμερικής, καθώς και τη στείρωση όσων αρσενικών θα απομείνουν.

Η Εθνική Ακαδημία Επιστημών των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη για τους ισχυρισμούς περί υπερπληθυσμού και ότι η ενέργεια αυτή δεν είναι βιώσιμη, ούτε ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών.

Είναι μάλιστα πιθανό να οδηγήσει σε εξαφάνιση των άγριων αλόγων.

Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας ότι η BLM προφανώς ενδιαφέρεται περισσότερο για τα κέρδη που πρόκειται να αποκομίσει νοικιάζοντας δημόσιες γαίες σε μεγαλοκτηματίες, παρά για τη «διατήρηση της βιοποικιλότητας των άγριων εκτάσεων», όπως και ισχυρίζεται.

Συγκεκριμένα, τα βοοειδή καταναλώνουν το 82% της τροφής, στις περιοχές που μοιράζονται με τα άλογα, ενώ παράλληλα υπερέχουν αριθμητικά με αναλογία 47:1.

Η απόφαση για τη θανάτωση των αλόγων θα εξυπηρετήσει ουσιαστικά το αίτημα του λόμπι των κτηματιών για επέκταση του χώρου που διατίθεται για τα βοοειδή, με αποτέλεσμα την παραγωγή μεγαλύτερου κέρδους και για τους ίδιους, αλλά και για τη BLM, η οποία βγάζει 14.5 εκατ. δολάρια ετησίως από τη μίσθωση της γης.

Επιπλέον, η ίδια υπηρεσία νοικιάζει γη και σε εταιρίες εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Υπολογίζεται ότι οι εταιρίες αυτές έχουν εγκαταστήσει συνολικά 63.000 πηγές, η πλειονότητα των οποίων χρησιμοποιεί την αμφιλεγόμενη πρακτική της υδραυλικής ρηγμάτωσης.

14.09.2016 
 http://www.efsyn.gr/arthro/pros-thanatosi-odigeitai-65-ton-agrion-alogon-stis-ipa






 Γιατί οι ΗΠΑ καταδικάζουν σε θάνατο 45.000 άγρια άλογα 
  
Σε θάνατο «καταδικάζει» 45.000 άλογα της «‘Αγριας Δύσης» το Γραφείο Διαχείρισης Κτηματολογίου των ΗΠΑ (BLM), γνωμοδοτώντας υπέρ της ευθανασίας για τα ζώα που παραμένουν αιχμάλωτα σε κρατικές εγκαταστάσεις.
Στην απόφαση αντιδρούν έντονα οργανώσεις και πολίτες, που υποστηρίζουν ότι ο έλεγχος του πληθυσμού οφείλεται να γίνει μέσω ελέγχου των γεννήσεων και όχι ευθανασίας.

«Αυτή τη στιγμή, έχουμε 75.000 άλογα και υποζύγια που ζουν σε άγρια ​​κατάσταση σε ένα πολύ ευαίσθητο οικοσύστημα που μπορεί να υποστηρίξει μόνο 27.000 άλογα. Στις υπερπλήρεις σε χωρητικότητα εγκαταστάσεις της BLM, προστέθηκαν τα 45.000 άγρια άλογα, που συνελήφθησαν και αιχμαλωτίστηκαν επειδή έβοσκαν σε μισθωμένα από κτηνοτρόφους βοσκοτόπια», ανακοίνωσε η Υπηρεσία Κτηματολογίου ξεκαθαρίζοντας ότι ''δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε επιπλέον 50 εκατ. δολάρια ετήσιο κόστος φροντίδας''.

H ευθανασία προτάθηκε ως λύση με ψήφους 8 υπέρ και 1 κατά. Εάν εγκριθεί από το αμερικανικό Κογκρέσσο, θα αποτελεί νόμο το 2017.

Για ανευθυνότητα, κυνισμό και παραβίαση των κανόνων της φύσης, κατηγορούν δεκάδες οργανώσεις την Αμερικανική Υπηρεσία.

«Οι εναλλακτικές λύσεις για φροντίδα και προστασία των άγριων αλόγων αγνοήθηκαν για πάνω από 20 χρόνια. Η HSUS είναι έτοιμη να εφαρμόσει έλεγχο γονιμότητας και άλλες εναλλακτικές λύσεις ανά πάσα στιγμή», τονίζει η οργάνωση Human Society.

Στο νέο κίνημα υπεράσπισης των άγριων αλόγων, πρωτοστατεί ο Τεξανός σκηνοθέτης Ben Masters, γνωστός από το ντοκιμαντέρ Unbranded που γυρίστηκε το καλοκαίρι του 2013, όταν τέσσερις καουμπόηδες με 13 άγρια ​​άλογα, ταξίδεψαν 3.000 μίλια από το Μεξικό ως τα σύνορα των ΗΠΑ με τον Καναδά, προβάλλοντας «ελεύθερα» βοσκοτόπια αλλά και τις δυνατότητες υιοθεσίας άγριων αλόγων ενάντια στις προτιμήσεις των Αμερικανών για «καθαρόαιμα».

Τα τελευταία 20 χρόνια, το Γραφείο παίρνει άγρια ​​άλογα από το φυσικό τους περιβάλλον, έτσι ώστε ιδιόκτητα κοπάδια να χρησιμοποιούν τη γη ως βοσκοτόπια. Η πρακτική αυτή συνοδεύεται από τεράστια οικονομική επιβάρυνση για τη συντήρηση των αλόγων, που το 2015 έφτασε τα 49 εκατομμύρια δολάρια.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ζητούν εναλλακτικά προγράμματα ελέγχου γονιμότητας ώστε να επιβραδυνθεί η αύξηση του πληθυσμού.

  15 Σεπ. 2016
http://tvxs.gr/news/kosmos/giati-oi-ipa-katadikazoyn-se-thanato-45000-agria-aloga









                                     Σ Χ Ε Τ Ι Κ Α                                      


'
'


Kill wild horses? Federal advisory committee says too many on range and in pens, Sept. 13, 2016

Animal rights outcry after experts tell U.S. government to euthanize 45,000 wild horses

Take action to protect America's mustangs

Should BLM euthanize wild horses? Advisory panel says yes

https://secure.humanesociety.org/site/Advocacy?cmd=display&page=UserAction&id=7251&autologin=true&s_src=blog_post_091316_id8421|web_hpbb_091216_d_id93480558''

STAY INFORMED: Our goal is to protect America’s wild horses and burros by stopping the federal government’s systematic elimination of these national icons from our public lands. It’s not too late to act to save the mustangs! Please get involved today.