'Εντονη ανησυχία για την Deutsche Bank.




Εντονη ανησυχία για την Deutsche Bank - «κατρακυλά» η μετοχή της 

Μέχρι 8,2% υποχωρούσε την Παρασκευή η μετοχή της Deutsche Bank στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, αφότου η τράπεζα αποκάλυψε τα ξημερώματα ότι οι αμερικανικές αρχές διεκδικούν ποσό ύψους 12,5 δισ. στο πλαίσιο διακανονισμού για την πώληση τιτλοποιημένων ενυπόθηκων δανείων.

H διοίκηση της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να αποδεχτεί τόσο υψηλό ποσό διακανονισμού. Θα ακολουθήσουν μήνες διαπραγματεύσεων με τις αμερικανικές αρχές και οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το ποσό όπου θα καταλήξουν οι δύο πλευρές θα είναι γύρω στα 5 δισ. ευρώ.

«Η Deutsche Bank δεν έχει καμία πρόθεση να καταλήξει σε διακανονισμό σε αυτές τις δυνητικές αστικές αγωγές κοντά στο ποσό που αναφέρεται», ανακοίνωσε η γερμανική τράπεζα.

«Οι διαπραγματεύσεις μόλις ξεκίνησαν. Η τράπεζα περιμένει πως θα οδηγήσουν σε παρόμοιο αποτέλεσμα (σ.σ. ποσό διακανονισμού) με αυτό που έχουν πληρώσει άλλες τράπεζες, οι οποίες πέτυχαν διακανονισμό σε σημαντικά χαμηλότερο ποσό».

Η μετοχή της D.B. υποχωρούσε κατά 7,93% στα 12,07 ευρώ. Από την αρχή του έτους η μετοχή έχει υποχωρήσει 53,8%. Μαζί με την μετοχή της D.B. υποχωρούσε και η μετοχή άλλων ευρωπαϊκών τραπεζών που δεν έχουν έρθει ακόμη σε διακανονισμό με τις αμερικανικές αρχές, όπως της UBS (-2,89%), της Credit Suisse (-5,39%), της RBS (-4,53%) και της Barclays (-2,8%). Το ποσό που διεκδικούν οι αμερικανικές αρχές είναι πολύ υψηλότερο από αυτό που περίμενε η διοίκηση της D.B. και οι επενδυτές.

«Ακόμη και αν μειωθεί, το πρόστιμο θα μπορούσε να είναι υψηλότερο από τις προβλέψεις που έχει λάβει η τράπεζα», σχολίασε στο Bloomberg ο Τόμας Κινμοθ, αναλυτής της ABN Amro. Ορισμένοι αναλυτές θεωρούν ότι η D.B. θα αναγκαστεί να καταφύγει σύντομα σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Σε ανάλογες περιπτώσεις το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης αρχικά διεκδικούσε πολύ υψηλότερη αποζημίωση από τις τράπεζες από αυτό το ποσό το οποίο αποδέχτηκε στο τέλος της διαπραγμάτευσης. Αναλυτές της JPMorgan αναφέρουν σε σημείωμα προς τους πελάτες τους ότι «θα είναι πολύ θετικό», αν οι δύο πλευρές συμβιβαστούν με ποσό της τάξης των 2,1 δισ. ευρώ.

Ωστόσο αν το ποσό του προστίμου υπερβεί τα 3,5 δισ. ευρώ η JPMorgan εκτιμά πως τότε θα προκύψουν δυσάρεστα ερωτήματα για την κεφαλαιακή επάρκεια της D.B. και ότι η τράπεζα θα αναγκαστεί να λάβει πρόσθετες προβλέψεις. Ο δείκτης βασικών ιδίων κεφαλαίων της τράπεζας ήταν 10,8% στα τέλη Ιουνίου. Η ανησυχία των επενδυτών για την μείωση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκεια αντανακλάται στην μεγάλη πτώση της τιμής των μετατρέψιμων σε μετοχές ομολόγων (CoCo) που έχει εκδώσει η D.B. Το ομόλογο 1,75 δισ. ευρώ με κουπόνι 6% υποχωρούσε χθες κατά 5 σεντ στα 78 σεντ το ευρώ, πτώση που είναι η μεγαλύτερη από το Brexit και μετά. Το ομόλογο 650 εκ. λιρών στερλινών με κουπόνι 7,125% υποχωρούσε κατά 5 πένες στις 81 πένες τη λίρα, επίσης πτώση ρεκόρ. Ο διευθύνων σύμβουλος της D.B. Τζον Κράιαν έχει δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν πως θέλει να κλείσει το συντομότερο δυνατό όλες τις εκκρεμούσες νομικές υποθέσεις της τράπεζας. Πέρα από την υπόθεση των τιτλοποιημένων ενυπόθηκων δανείων η D.B. ερευνάται και για συμμετοχή της στην χειραγώγηση της αγοράς συναλλάγματος, των δεικτών διατραπεζικού δανεισμού και των αγορών πολύτιμων μετάλλων. 

 ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΚΑΓΙΑΝΝΗΣ
  16.09.2016

http://www.kathimerini.gr/875154/article/oikonomia/die8nhs-oikonomia/entonh-anhsyxia-gia-thn-deutsche-bank---katrakyla-h-metoxh-ths




  Πιο επικίνδυνη τράπεζα στον κόσμο η Deutsche Bank  

Η Deutsche Bank είναι η πιο επικίνδυνη τράπεζα στον κόσμο σύμφωνα με την αρχή ασφάλισης καταθέσεων των ΗΠΑ (US Federal Deposit Insurance Corporation -FDIC), όπως μετέδωσε ο ''businessinsider''. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της αμερικανικής αρχής, ο δείκτης μόχλευσης της γερμανικής τράπεζας, που αποτελεί μέτρο βιωσιμότητας και μετράει το κεφάλαιο που διαθέτει έναντι των στοιχείων που δανείζει, είναι στο 2,68%.

Οι ρυθμιστικές αρχές προτιμούν να εξετάζουν το δείκτη μόχλευσης, διότι αποτελεί ένα αρκετά απλό μέτρο του πόσο ενεργή μια τράπεζα σε σχέση με την αποτίμησή της και είναι δύσκολο καταστεί αντικείμενο χειραγώγησης.

Στους υπολογισμούς στις ΗΠΑ συμπεριλαμβάνεται και ο όγκος των παραγώγων που κατέχουν ο τράπεζες στα βιβλία τους. Κατά μέσο όρο, οι συστημικά σημαντικές τράπεζες έχουν δείκτη μόχλευσης 5,6% - περισσότερο από διπλάσιο σε σχέση με τον αντίστοιχο της Deutsche Bank. H Wells Fargo είναι η ισχυρότερη με 8,01%.

Ωστόσο, παρόλο που η Deutsche Bank βρίσκεται στις χαμηλότερες θέσεις σχετικά με το δείκτη μόχλευσης, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 της τράπεζας διαμορφώνεται στο 14%, υψηλότερος από τον μέσο όρο των αμερικάνικων τραπεζών που είναι στο 13,55%.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της FDIC, Thomas M. Hoenig, η Deutsche Bank είναι σε χειρότερη θέση από ότι ήταν οι αμερικάνικες τράπεζες λίγο πριν τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. 

Όπως επισημαίνει, «το 2008, οι 10 μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ είχαν δείκτη ενσώματων ιδίων κεφαλαίων προς ενεργητικό στο 3,1%. Όταν ξεκίνησε η χρηματοπιστωτική κρίση, τα ιδρύματα αυτά αντιμετώπισαν σημαντικές απώλειες και απαιτήθηκε μια υπερβολική στήριξη της κυβέρνησης».

«Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να εξαλείψουμε τις παρατυπίες»

Παράλληλα, η Deutsche Bank χρειάζεται περισσότερο χρόνο προκειμένου να βελτιώσει το επίπεδο της νομικής της συμμόρφωσης και να πατάξει τις περιπτώσεις παράνομων ενεργειών που της έχουν κοστίσει δισεκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα, δήλωσε η επικεφαλής του σχετικού τμήματος της τράπεζας, όπως μετέδωσε το Reuters.

«Χρειάζομαι τουλάχιστον ακόμα ένα έτος για να ολοκληρώσω το σχέδιο», είπε η Sylvie Matherat, σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή. Επιπλέον πρόσθεσε ότι έως το τέλος του έτους η τράπεζα θα απασχολεί πλέον 2.200 υπαλλήλους για θέματα συμμόρφωσης και αντι-οικονομικού εγκλήματος, 60% περισσότερoυς από ό, τι το 2014.

Εννέα χρόνια μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση, η Deutsche Bank εξακολουθεί να αγωνίζεται προκειμένου να θέσει σε εφαρμογή νέες δομές για την πρόληψη περιπτώσεων σκανδάλων και δαπανηρών δικαστικών διαμαχών.
«Αν θέλεις πραγματικά να λύσεις ένα πρόβλημα με ένα βιώσιμο τρόπο, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος και θα είναι πιο δύσκολο», δήλωσε η S. Matherat.
«Η σημερινή ομάδα διαχείρισης προσπαθεί να μην επιχειρεί "γρήγορες" λύσεις. Είναι πολύ καλύτερα να καθαρίσει σωστά (σσ. τα σχετικά θέματα). Ωστόσο αυτό απαιτεί χρόνο και το ταξίδι μπορεί μερικές φορές να περνάει από δύσκολο δρόμο», πρόσθεσε.

32/9/2016

http://www.liberal.gr/arthro/80041/oikonomia/epicheiriseis/Deutsche-Bank-chreiazomaste-perissotero-chrono-gia-na-exaleipsoume-tis-paratupies.html

Σκίτσο του Β.ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ


  Bloomberg:  
  Πανικός μεταξύ των Γερμανών πολιτικών λόγω της ''Deutsche Bank'' 

Το θέμα της γερμανικής τράπεζας συζητήθηκε σε κλειστή συνεδρίαση των βουλευτών των Σοσιαλδημοκρατών

Τα ανησυχητικά οικονομικά στοιχεία της Deutsche Bank (επηρεασμένα από τη χαμηλή κερδοφορία αλλά και τα υψηλό νομικό κόστος μετά την επιβολή προστίμου από τις ΗΠΑ) αυξάνουν την ανησυχία μεταξύ των γερμανικών πολιτικών, αναφέρει τo Bloomberg.

Σε μια κλειστή συνεδρίαση των βουλευτών των Σοσιαλδημοκρατών, ήρθαν στο προσκήνιο τα προβλήματα της Deutsche Bank. Σύμφωνα με πηγές, οι συμμετέχοντες συζήτησαν το πρόστιμο των ΗΠΑ αλλά και τα οικονομικά αποθέματα που έχει στη διάθεση της η Deutsche Bank, σε περίπτωση που έπρεπε να καλύψουν το πλήρες ποσό.Ενώ οι συμμετέχοντες στη συνάντηση δεν κατέληξαν σε συμπεράσματα σχετικά με την πιθανή έκβαση, η συζήτηση σηματοδοτεί ότι οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η Deutsche Bank έχουν τραβήξει την προσοχή του πολιτικού κατεστημένου της Γερμανίας. 

«Δεν ανησυχώ καθόλου για την Deutsche Bank» είχε δηλώσει στις 9 Φεβρουαρίου στο Bloomberg o Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, αυτό δεν ισχύει πια. 

Τα προβλήματα φερεγγυότητας που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας έχουν τεκμηριωθεί ευρέως: είχε καταταχθεί μεταξύ των χειρότερων τραπεζών βάσει των stress tests που πραγματοποιήθηκαν πριν την επιβολή προστίμου από τις ΗΠΑ.Ωστόσο, το πιο ανησυχητικό δεν είναι ότι οι Γερμανοί πολιτικοί συζητούν κεκλεισμένων των θυρών για την Deutsche Bank αλλά ότι δεν το κάνουν και δημοσίως.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η κυβέρνηση της Merkel δεν αναφέρει στο θέμα δημοσίως.

Παρά την αναταραχή που έχει δημιουργηθεί γύρω από την τράπεζα, το θέμα δεν συζητήθηκε στην κλειστή 90λεπτη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του γερμανικού κοινοβουλίου με τον Schaeuble αυτή την εβδομάδα.


23/09/2016  



   Η τράπεζα της ντροπής     

Θα μπορούσε η Γερμανία να επιτρέψει την πτώχευση του οίκου των σκανδάλων, της Deutsche Bank, ή μήπως θα αποφασίσει τελικά να την εθνικοποιήσει αγνοώντας τους κανόνες διάσωσης που η ίδια έχει επιβάλλει, με κίνδυνο να διαλυθεί η Ευρωζώνη και να χρεοκοπήσει η ίδια;

Στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η Deutsche Bank είναι αδύνατον να πληρώσει το πρόστιμο των 14 δις $, με το οποίο απειλείται από τις Η.Π.Α. – ενώ ακόμη και ένα πολύ χαμηλότερο ποσόν θα της προκαλούσε τεράστια προβλήματα. Η αιτία είναι το ότι, τα αποθεματικά που έχει συγκεντρώσει για όλες τις δικαστικές της περιπέτειες είναι μόλις 5,5 δις € – στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα 2,5 δις € πρόστιμο που της έχει επιβληθεί για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στη Ρωσία.
Ως εκ τούτου, της απομένουν μόλις 3 δις € ενώ, εκτός από το νέο πρόστιμο των Η.Π.Α., εκκρεμούν 7.000 δικαστικές υποθέσεις εναντίον της – όταν την ίδια στιγμή η κατακόρυφη πτώση της τιμής της μετοχής της κάτω από τα 12 € (πηγή), από 26 € πριν από ένα μόλις έτος (γράφημα), δεν της επιτρέπει καν την αύξηση κεφαλαίου. Πόσο μάλλον όταν έχει χαρακτηρισθεί από το ΔΝΤ ως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα παγκοσμίως (πηγή), το 2015 εμφάνισε τεράστιες ζημίες, η έκθεση της στα παράγωγα συνεχίζει να είναι πολύ υψηλή (άνω των 42 τρις $!), ενώ τα κεφάλαια της εξαιρετικά χαμηλά.
Επεξήγηση γραφήματος: Εξέλιξη της τιμής της μετοχής της Deutsche Bank.

Περαιτέρω, μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση η γερμανική τράπεζα αύξησε τρεις φορές τα ίδια κεφάλαια της, συνολικά κατά 31,7 δις €– παραμένοντας όμως στο κόκκινο, αφού παρά τις προσπάθειες εξυγίανσης της ο τζίρος της μειώνεται, ενώ δεν κερδίζει καθόλου χρήματα. Είναι εύλογο λοιπόν το ερώτημα που τίθεται από τις αγορές, σχετικά με το εάν θα διασωθεί από το δημόσιο εθνικοποιούμενη – αφού η Γερμανία έχει ασφαλώς ακόμη (πριν ξεσπάσει η επόμενη παγκόσμια καταιγίδα δηλαδή) τη δυνατότητα να το κάνει.
Εν τούτοις, δεν είναι καθόλου εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο αποδεκτό από τους φορολογουμένους της χώρας – γεγονός που γνωρίζουν πολύ καλά οι αγορές, με αποτέλεσμα τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) της Deutsche Bank να αυξάνονται συνεχώς (γράφημα).
Επεξήγηση γραφήματος:
 Εξέλιξη των τιμών των πενταετών ασφαλίστρων κινδύνου της Deutsche Bank.

Από την άλλη πλευρά, η τράπεζα είναι το μοναδικό «χρηματοπιστωτικό αεροπλανοφόρο» της Γερμανίας. Χωρίς αυτήν η χώρα θα έπαυε να εκπροσωπείται στην κορυφή του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος – ενώ η Φρανκφούρτη δεν θα μπορούσε να αντικαταστήσει το Λονδίνο, όπως σχεδιάζει η καγκελάριος, ως το τραπεζικό κέντρο της Ευρώπης. Παράλληλα, η Γαλλία θα βρισκόταν σε πολύ καλύτερη θέση, διαθέτοντας τρεις μεγάλες τράπεζες – οπότε θα έπαυε να υπάρχει η ισορροπία μεταξύ τους, με σημαντικά επακόλουθα για ολόκληρη την ήπειρο μας.
Λογικά λοιπόν η Γερμανία δεν μπορεί να επιτρέψει την κατάρρευση της τράπεζας – επομένως, θα προσπαθήσει να τη διασώσει. Πώς όμως θα το κάνει, όταν η ίδια επέβαλλε τους νέους κανόνες διάσωσης των ευρωπαϊκών τραπεζών (Bailin), όπου προηγούνται οι μέτοχοι, οι ομολογιούχοι και οι καταθέτες τους; Πόσο μάλλον όταν εμπόδισε πρόσφατα το ιταλικό δημόσιο να βοηθήσει τις τράπεζες της χώρας; Τέλος, θα δεχόταν οι μέτοχοι, οι ομολογιούχοι και οι Γερμανοί καταθέτες να πληρώσουν αυτοί τις ζημίες της εγκληματικής συμμορίας, της  Deutsche Bank δηλαδή, όπως την έχει αποκαλέσει η ίδια η αστυνομία της χώρας; (πηγή).
Περαιτέρω, εάν η Γερμανία δεν κηρύξει τελικά τη Deutsche Bank ως μη βιώσιμη, δρομολογώντας τη χρεοκοπία της, μία από τις επιλογές της είναι αυτή που αποφασίσθηκε για την αθεράπευτα υπερχρεωμένη ιταλική Unicredit – η οποία ήταν το χρηματοπιστωτικό αεροπλανοφόρο της Ιταλίας, έχοντας εξαγοράσει στο παρελθόν τη μεγαλύτερη τράπεζα της Αυστρίας, καθώς επίσης μία πολύ σημαντική γερμανική.
Ειδικότερα, η Ιταλία αποφάσισε να τη διατηρήσει στη ζωή, παρά το ότι είναι κυριολεκτικά ένα «τραπεζικό ζόμπι» – με την τιμή της μετοχής της να έχει καταρρεύσει (σχεδόν κατά -93%). Είναι όμως δυνατόν να μιμηθεί η Γερμανία την Ιταλία, ενεργώντας με αυτόν τον «μεσογειακό» τρόπο;
Συνεχίζοντας, εάν τελικά η Γερμανία αποφασίσει να διασώσει τη Deutsche Bank εθνικοποιώντας την, αγνοώντας δηλαδή όλους τους κανόνες που έχει η ίδια επιβάλλει, τότε θα ήταν σαν να κατεδάφιζε το σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής – όσον αφορά τις διασώσεις, το δημόσιο χρέος, τα ελλείμματα του προϋπολογισμού και τη λιτότητα. Σε μία τέτοια περίπτωση, θα αντιδρούσαν όλες εκείνες οι χώρες, στις οποίες έχει επιβληθεί η συγκεκριμένη πολιτική – όπως είναι η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία κοκ.
Αυτό θα ήταν το τέλος του «ευρωπαϊκού πειράματος», οπότε η Ευρωζώνη είτε θα έπρεπε να διαλυθεί, είτε να συνεχίσει χωρίς τη Γερμανία – κάτι που όμως θα μπορούσε να συμβεί μόνο εάν όλα τα κράτη έπαυαν να πληρώνουν όλες τους τις υποχρεώσεις προς αυτήν. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο πάντως φαίνεται πως φοβούνται οι αγορές, κρίνοντας από την αύξηση των πενταετών ασφαλιστικών συμβολαίων (CDS έναντι χρεοκοπίας) για τη Γερμανία – η οποία φαίνεται στο γράφημα που ακολουθεί.
Επεξήγηση γραφήματος: Εξέλιξη των πενταετών γερμανικών CDS.

Ολοκληρώνοντας, όλα τα παραπάνω είναι ασφαλώς υποθέσεις – εικασίες που μπορεί να μην πραγματοποιηθούν ποτέ. Εν τούτοις, είναι γεγονός πως η Deutsche Bank έχει χάσει το 90% της χρηματιστηριακής της αξίας, ότι η έκθεση της στα παράγωγα είναι τεράστια, πως εκκρεμούν 7.000 δικαστικές υποθέσεις εναντίον της, ότι απειλείται με πρόστιμο 14 δις $ από τις Η.Π.Α., ότι η καγκελάριος έχει χάσει τον έλεγχο της τράπεζας και της χώρας της,πως το BREXIT αρχίζει να ταράζει τα νερά του υπερχρεωμένου χρηματοπιστωτικού συστήματος της ΕΕ, καθώς επίσης ότι, σε μία επόμενη μεγάλη κρίση, η οποία είναι αναπόφευκτη (ανάλυση), η Γερμανία θα αντιμετωπίσει τεράστια οικονομικά προβλήματα – τα οποία δεν θα περιορισθούν μόνο στη Deutsche Bank.

Αλέξης Ζακυνθινός
21/9/2016





 Εκτός της πρώτης πεντάδας των κορυφαίων επενδυτικών τραπεζών η Deutsche Bank  

Για πρώτη φορά εδώ και έξι χρόνια, οι πέντε κορυφαίες επενδυτικές τράπεζες προέρχονται μόνο από τις ΗΠΑΕκτός της πρώτης πεντάδας των κορυφαίων επενδυτικών τραπεζών στον κόσμο στο α΄εξάμηνο του 2016, βρίσκεται πλέον η Deutsche Bank, σύμφωνα με την κατάταξη του Ομίλου Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών, Coalition. 

Για πρώτη φορά εδώ και έξι χρόνια, οι πέντε κορυφαίες επενδυτικές τράπεζες προέρχονται μόνο από τις ΗΠΑ, όπως μεταδίδει η Handelsblatt. 

Πρόκειται για τη JP Morgan (στην κορυφή της κατάταξης), τη Goldman Sachs, τη Citigroup, την Bank of America και τη Morgan Stanley. 

Η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, υποχώρησε από την τρίτη στην έκτη θέση της κατάταξης. 

Πάντως παραμένει η κορυφαία επενδυτική τράπεζα στην Ευρώπη. 
Ακολουθούν οι Barclays, Credit Suisse, UBS, HSBC, BNP Paribas και Societe Generale.

Η κατάταξη της Coalition συμπεριλαμβάνει τα κέρδη από trading σε μετοχές και ομόλογα, αλλά και κλασικές επενδυτικές δραστηριότητες όπως συμβουλευτική σε συγχωνεύσεις. 

Η πτώση στην κατάταξη δεν αποτελεί έκπληξη, σημειώνει η Handelsblatt, δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Deutsche Bank το τελευταίο διάστημα. 

23/09/2016  



               ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ                 

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν αγωγή δισεκατομμυρίων κατά της Deutsche Bank. Καταλογίζουν ευθύνες για την κρίση του 2008

Η Deutsche bank με έκθεση 54,7 τρισ ευρώ σε παράγωγα θα είναι η επόμενη Lehman;

Deutsche Bank - CRISIS

Deutsche Bank SOS: Κατέρρευσαν κέρδη και μετοχή 

Η Deutsche Bank δεν χρειάζεται νέα κεφάλαια, μόνο νέα κορόιδα!

Deutsche Bank, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το τραπεζικό σύστημα

  Το πρόβλημα της Deutsche Bank λύθηκε! Ας σβήσουμε τα φώτα και ας κοιμόμαστε ήσυχοι!

Η αποκαθήλωση της Deutsche Bank.

Deutsche Bank - Ιστορία μου, αμαρτία μου...

Η μετοχή της Deutsche Bank ανακάμπτει.Να αγοράσουμε;

Το όνομά μου είναι Deutsche... «Deutsche Bank» ...

"Διάτρητες" οι γερμανικές τράπεζες, αλλά μένουν στο απυρόβλητο ...