Ποιος κρύβεται στην οδό Φαβιέρου 30;


Αν είχαμε την δυνατότητα να ψάξουμε τον τρόπο που έχει κατανεμηθεί ο πλούτος στην ελληνική κοινωνία, θα διαπιστώναμε ότι μόνο ένα ελάχιστο ποσοστό λειτούργησε με καθαρά ιδιωτικά μέσα. Δουλειές ιδιωτών με το Δημόσιο, κρατικά κεφάλαια, εργολαβίες και φυσικά το μεγάλο «κρατικό παιδομάζωμα» που κάθε οικογένεια ονειρευόταν για το παιδί της.

Αυτή βεβαίως η τακτική  είναι τόσο πολύ εμπεδωμένη ως διαδικασία συναλλαγής, που η μόνη λύση για να σταματήσει, είναι να καταργηθεί το δημόσιο χρήμα! Ας μην δουλευόμαστε άλλο. Δεν υπάρχει περίπτωση όλο αυτό το συνονθύλευμα των πλιατσικολόγων που ο «σοφός» λαός στέλνει στη Βουλή, να προδώσουν τις παλιές τους συνήθειες. Εκτός κι αν κάποιος τους αφαιρέσει την διαχείριση του κρατικού χρήματος.

Τι γίνεται λοιπόν στην οδό Φαβιέρου 30 από χθες; Περισσότεροι από 200 «εκλεκτοί» συμπολίτες μας  θα επανδρώσουν τα νέα γραφεία του οργανισμού «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» (ΚΤΥΠ).  Μια άσχετη τροπολογία (4439/2016) την οποία ψήφισαν νύχτα, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το ΠΑΣΟΚ με η Ένωση Κεντρώων (η Ν.Δ. και το Ποτάμι είπαν «όχι», ενώ η Χ.Α. ψήφισε «παρών») ήταν αρκετή για να στείλει στην ασφάλεια του Δημοσίου, 213 συμβασιούχους, παρόλο που ο Άρειος Πάγος τους απέρριψε αμετάκλητα, επειδή δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες!

Η παράγραφος όμως που, σημειωτέον, ψήφισε και το «μεταρρυθμιστικό» ΠΑΣΟΚ.., περιείχε το εξής «έξυπνο» εδάφιο: «οι 213 προσλαμβάνονται κατά παρέκκλιση, κάθε αντίθετης απόφασης και σε προσωποπαγείς θέσεις που θα συσταθούν στην ΚΤΥΠ»!

Αναρωτιέμαι λοιπόν, τι θα κάνουν όλοι αυτοί οι τυχεροί στα γραφεία των νέων ορόφων που νοίκιασε επιπλέον, το γαλαντόμο κράτος για να τους στεγάσει; Άραγε θα επιτρέψουν – αφού πρώτα τακτοποιηθούν- σε κάθε ενδιαφερόμενο, να παρακολουθήσει την εργασία τους το επόμενο διάστημα; Υποθετικά, είτε θα συζητούν μεταξύ τους, κάνοντας βόλτες με άδειους φακέλους στο χέρι είτε δεν θα πάνε καθόλου στην δουλειά τους, για να μην προκαλούν.

Ας ρίξουμε όμως και μια ματιά στις ειδικότητες που θα καλύψουν «προσωποπαγείς θέσεις»:  35 διοικητικοί υπάλληλοι, 22 αποθηκάριοι, 87 πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες, μηχανολόγοι, τοπογράφοι, ηλεκτρολόγοι, γεωλόγοι, και περιβαλλοντολόγοι, 28 σχεδιαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, 10 κλητήρες, 7 οικονομικοί υπάλληλοι, 7 λογιστές, 2 στατιστικολόγοι, 3 οδηγοί, 2 καθαρίστριες, 1 εργοδηγός, 1 σχεδιαστής επίπλων και 8 αγνώστου ταυτότητας...

Πόσο στοιχίζουν τώρα, όλοι αυτοί που εξέθρεψαν τα ελεήμονα ένστικτα  των 2/3 της Βουλής; Μόνο η μισθοδοσία τους θα φτάσει τα 4,5 εκατομμύρια το χρόνο- 45 εκ. σε μία δεκαετία-, χωρίς να υπολογίσει τα λειτουργικά έξοδα και τα ενοίκια των γραφείων. Θυμίζω ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πουλήθηκε 45 εκ. στους Ιταλούς…

Έχω πάψει από καιρό, να απαντώ στο ερώτημα «απλοϊκών» - για να μην πω κάτι χειρότερο- ερωτήσεων τύπου «Μα, φταίνε οι άνθρωποι; Θα χαρείς αν προστεθούν κι άλλοι 200 άνεργοι;». Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να συνεισφέρω ακόμα και στο ισόβιο επίδομα ανεργίας τους  από το υστέρημά μου, αρκεί να μην τους νομιμοποιούσε το κράτος πίσω από την πλάτη μου!

Αυτοί οι άνθρωποι κρύβονται  από χθες ως «φαντάσματα» σε εικονικές θέσεις. Και θα κρύβονται πάντα στην ζωή τους για να αποφύγουν την πραγματικότητα που θα τους στοχοποιεί. Δεν έχει σημασία που δεν φταίνε οι ίδιοι. Είναι υπεύθυνοι γιατί συμμετέχουν σε μία συναλλαγή. Δεν θα πεθάνουν από τύψεις αλλά θα είναι «ηθικοί αυτουργοί» ενός άθλιου και κατάπτυστου πελατειακού κράτους που ωθεί ολόκληρη χώρα στην καταστροφή…

 16 Φεβρουαρίου 2017 
Του Ανδρέα Ζαμπούκα

http://www.liberal.gr/arthro/115683/apopsi/a-zampoukas/poios-krubetai-stin-odo-fabierou-30-.html



                       ΣΧΕΤΙΚΑ                 


'


Ερώτηση: Αν μαθαίνατε ότι μια ελληνική εταιρεία που απασχολεί 330 εργαζομένους προσλαμβάνει σήμερα άλλους 220, τι αλήθεια θα σκεφτόσασταν; Προφανώς ότι κάποιος άγνωστος Ελληνας επιχειρηματίας, μιας επίσης άγνωστης εξαγωγικής εταιρείας, ανακάλυψε αίφνης κάτι που μοιάζει με την πυρίτιδα. Ενα, ας πούμε, πρωτοποριακό προϊόν, που το ζητούν ξαφνικά δεκάδες χώρες στο εξωτερικό, και η εταιρεία του δεν προλαβαίνει να το παράγει, εξ ου και αποφάσισε να αυξήσει το προσωπικό της κατά 65%.

Και τώρα που μάθατε τα δεδομένα, καθίστε αναπαυτικότερα, γιατί όσα θα διαβάσετε θα σας εξοργίσουν. Η πρόσληψη 220 ατόμων δεν αφορούν καμία ελληνική ιδιωτική εταιρεία. Γίνονται εν κρυπτώ σε έναν δημόσιο οργανισμό, ο οποίος όχι μόνον δεν χρειάζεται επιπλέον προσωπικό, αλλά, αν οι επιτελείς του είχαν στοιχειώδη συναίσθηση του ρόλου τους, θα έπρεπε να απολύσουν και το μεγαλύτερο μέρος των υπαλλήλων του.

Το σκάνδαλο –γιατί μόνον έτσι μπορεί να χαρακτηρισθεί– αφορά τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. ή εν συντομία ΚΤΥΠ, όπως τις λένε οι γνωρίζοντες. Πρόκειται για τον μοναδικό κατασκευαστικό οργανισμό του Δημοσίου, που ιδρύθηκε ύστερα από ασφυκτική πίεση των δανειστών μας στο 2ο μνημόνιο, καθώς οι «απεχθείς» τροϊκανοί εντόπισαν κάτι μάλλον αυτονόητο. Οτι είναι παράλογο μια μικρή χώρα να έχει τρεις διαφορετικές κατασκευαστικές εταιρείες: τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), τη Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσοκομείων (ΔΕΠΑΝΟΜ) και τη Θέμις Κατασκευαστική, που είχε την ευθύνη ανέγερσης φυλακών και δικαστικών μεγάρων.

Μην τα πολυλογούμε, οι τρεις εταιρείες συγχωνεύθηκαν τον Νοέμβριο του 2013 σε μία –τις ΚΤΥΠ– για να μειωθούν τα τεράστια έξοδά τους (τρία διαφορετικά Δ.Σ., πολυδιάσπαση εργαζομένων με παρεμφερές αντικείμενο κ.λπ.) και έκτοτε σε αυτήν εργάζονται περί τα 330 άτομα. Αριθμός καθ’ όλα υπερβολικός, αν αναλογιστεί κανείς ότι τα τελευταία χρόνια, λόγω της απουσίας οποιασδήποτε σοβαρής οικοδομικής δραστηριότητας, θα μπορούσε να λειτουργεί κάλλιστα με 80-100 ανθρώπους. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ολόκληρο το 2016 η εταιρεία ΚΤΥΠ προχώρησε σε μόνον δύο νέους διαγωνισμούς. Τη δημοπρασία ενός σχολείου στη Νέα Φιλαδέλφεια και το... γκρέμισμα ενός ελληνικού σχολείου στο Μόναχο.

Και τι αποφάσισε ο αρμόδιος υπουργός Χρ. Σπίρτζης για να αντιμετωπίσει την απραξία των υπαλλήλων; Να προσλάβει με συμβάσεις αορίστου χρόνου άλλους 220 υπαλλήλους που εργάζονταν μέχρι το 2013 στις τρεις εταιρείες και απολύθηκαν, καθότι οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου που είχαν έληξαν. Μοιάζει δε απίστευτο, αλλά, όπως κατήγγειλε στην «Κ» ο πρώην αντιπρόεδρος των ΚΤΥΠ Ανδρ. Αθανασόπουλος, οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αλλά οι αιτήσεις επαναπρόσληψής τους απορρίφθηκαν όχι μόνον πρωτόδικα, αλλά και από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας. Ο Αρειος Πάγος τον Δεκέμβριο του 2015 έκρινε τελεσίδικα ότι οι εν λόγω υπάλληλοι –διοικητικοί στην πλειονότητά τους– δεν πληρούσαν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και επομένως ορθώς απολύθηκαν όταν ολοκληρώθηκε το αντικείμενο για το οποίο είχαν προσληφθεί.

Θα εξοργιστείτε ακόμη περισσότερο όταν μάθετε και τον τρόπο που έγινε η επαναπρόσληψή τους. Πέρασε την προηγούμενη εβδομάδα με άσχετη τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ –προφανώς κατόπιν συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ– και εντάχθηκε ως άρθρο στον νόμο 4439/2016. Σημειωτέον δε ότι, πλην του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και των ΑΝΕΛ, τις προσλήψεις ψήφισαν τόσο η Εν. Κεντρώων όσο και το ΠΑΣΟΚ (!), ενώ οι μόνοι που είπαν «όχι» ήταν η Ν.Δ. και το Ποτάμι (η Χ.Α. ψήφισε «παρών»). Το δε θράσος όσων διατύπωσαν τη συγκεκριμένη τροπολογία είναι πραγματικά απύθμενο. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι «εντάσσονται» λέει το άρθρο, «κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης ρύθμισης ή απόφασης (σ.σ.: του Αρείου Πάγου), σε κενές οργανικές θέσεις της εταιρείας “Κτιριακές Υποδομές” ή σε προσωποπαγείς θέσεις που θα συσταθούν στην ως άνω εταιρεία για το σκοπό αυτόν»!

Αν αναρωτιέστε γιατί δεν αντέδρασε έστω η πρόεδρος των ΚΤΥΠ που προσλαμβάνονται άνευ λόγου 220 πλεονάζοντα άτομα στον όργανισμό «της», την απάντηση μάλλον θα τη βρείτε στο βιογραφικό της. Την κ. Ιωάννα Κοντούλη, που ηγείται των ΚΤΥΠ, θα τη θυμάστε ίσως ως μαχητική εκπρόσωπο των Οικολόγων Πρασίνων στις εκλογές του 2012 πριν «μετακομίσει» στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο σημειωτέον απέτυχε να εκλεγεί τον Ιανουάριο του 2015. Καθότι, όμως, η κ. Κοντούλη κατόρθωσε, όπως λέγεται, να εξασφαλίσει την εύνοια του κ. Νίκου Παππά, κρίθηκε απολύτως κατάλληλη για τη θέση της προέδρου ενός δημόσιου οργανισμού, κι ας είχε ως μοναδικό της επαγγελματικό εφόδιο το πτυχίο του τοπογράφου-μηχανικού.

Κατόπιν τούτων, τόσο η κ. Κοντούλη όσο κυρίως ο κ. Σπίρτζης καλούνται να απαντήσουν σε ένα μάλλον αυτονόητο ερώτημα. Τι είναι αυτό άραγε –πλην της εξυπηρέτησης του πελατειακού κοινού τους– που τους έκανε να προσλάβουν 220 νέους υπαλλήλους στην υπολειτουργούσα εταιρεία ΚΤΥΠ, εκτινάσσοντας σε περίπου 12 εκατ. ευρώ το ετήσιο μισθολογικό κόστος λειτουργίας της (από 7 εκατ. σήμερα);

Αφησα για το τέλος ένα κερασάκι. Η εταιρεία ΚΤΥΠ, ως ο μοναδικός πλέον κατασκευαστικός οργανισμός του Δημοσίου, στεγάζει σήμερα τους 330 υπαλλήλους της σε δύο κτίρια και όλως παραδόξως το ένα κτίριο δεν είναι δημόσιο, αλλά το νοικιάζει από ιδιώτη! Με την πρόσληψη των νέων 220 αχρείαστων υπαλλήλων η δημόσια κατασκευαστική εταιρεία θα μισθώσει και δεύτερο ιδιωτικό κτίριο, το οποίο θα πληρώνουν τα συνήθη υποζύγια. Δηλαδή εμείς...

 4.12.2016

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΟΥΛΑΣ



Η νέα ΕΡΤ απέκτησε επιπλέον... 49 προϊσταμένους
-ΜΕ ΑΠΙΘΑΝΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ .
Στην ΕΡΤ μοιράζουν καρέκλες και επιδόματα ευθύνης. Σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα, τοποθετήθηκαν 49 (!) προϊστάμενοι με τίτλους γεμάτους ...φαντασία.
Θέσεις υπάρχουν και η ΕΡΤ διόρισε 49 (!) προϊσταμένους, οι οποίοι φυσικά θα λαμβάνουν όλα τα επιπλέον επιδόματα, τον τίτλο και ό,τι άλλο προκύψει στην πορεία.
Αυτό που ξεχωρίζει είναι η φαντασία στα ονόματα των τομέων ευθύνης, όπως π.χ. προϊστάμενος πρωτότυπου περιεχομένου, προϊστάμενος γλωσσικής υποστήριξης μέχρι και προϊστάμενος για τις ...έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές.
Το νέο οργανόγραμμα της εταιρείας θυμίζει όλες τις παθογένειες του ελληνικού Δημοσίου, όπου συχνά υπάρχουν περισσότεροι διευθυντές και προϊστάμενοι παρά απλοί υπάλληλοι, ενώ προκαλούνται σειρά ερωτημάτων για όσους το εμπνεύστηκαν και το έθεσαν σε εφαρμογή.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Γενική Διεύθυνση Νέων Μέσων απέκτησε τέσσερις προϊσταμένους:
  • Πρωτότυπου Περιεχομένου,
  • Ψηφιακών Εκδόσεων,
  • Ροής Επικαιρότητας και
  • Δημιουργικού Σχεδιασμού
Δηλαδή, άλλος προϊστάμενος θα παρακολουθεί το ΑΠΕ και τους ρεπόρτερ, άλλος θα ζητά από τους ρεπόρτερ αποκλειστικά θέματα, άλλος θα έχει τον σχεδιασμό και άλλος τις ψηφιακές εκδόσεις!
Η Γενική Διεύθυνση Προγράμματος στελεχώθηκε με έξι προϊσταμένους:
  • Προβολής,
  • Γλωσσικής Υποστήριξης,
  • Σύνθεσης
  • Ροής Προγράμματος,
  • Ξένου Προγράμματος,
  • Ελληνικού Προγράμματος
  • Τμήματος Εσωτερικής Παραγωγής
Με τρεις προϊσταμένους για το ελληνικό, το ξένο πρόγραμμα και τις εσωτερικές παραγωγές, μάλλον φαντάζει λογική και η επιλογή προϊσταμένου σύνθεσης και ροής προγράμματος.
Δύο - δύο στο αρχείο
Δύο προϊσταμένους αποκτά και ο Διευθύνων Σύμβουλος, για το Τμήμα Διαχείρισης Αρχείων- Μουσείου και το Τμήμα Αποκατάστασης, Ψηφιοποίησης και Τεκμηρίωσης του Αρχείου. Τώρα γιατί χρειάζονται δύο πρόσωπα για ένα αρχείο, προφανώς είναι ένα ακόμη μικρό μυστήριο.
Η Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης απέκτησε οχτώ προϊσταμένους (για το ρεπορτάζ, τη σύνταξη κοκ) και έναν από αυτούς να είναι υπεύθυνος για τις... έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές.
Δέκα προϊστάμενοι θα συμβάλλουν στο έργο της Γενικής Διεύθυνσης Τεχνολογίας. Άλλος για τις δορυφορικές συνδέσεις, άλλος για τις ραδιοζεύξεις, άλλος για τις τηλεπικοινωνίες, άλλος για τη μετάδοση του προγράμματος, άλλος για τα κέντρα εκπομπής κοκ.
Τέλος, αλλά... πρώτη σε αριθμό προϊσταμένων είναι η Γενική Διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών. Με άλλο προϊστάμενο για τις διαφημίσεις και άλλον για τις... αμοιβαίες διαφημίσεις, με προϊστάμενο δαπανών και προϊστάμενο δαπανών κίνησης, με προϊστάμενο προμηθειών και προϊστάμενο προμηθειών παγίων και ανταλλακτικών.
Δύο ακόμη προϊστάμενοι, Επικοινωνίας και Εμπορικού Τμήματος εντάχθηκαν στην Γενική Διεύθυνση της ΕΡΤ3.
16/2/2017

 http://www.iefimerida.gr/news/251395/i-nea-ert-apektise-epipleon-49-proistamenoys#ixzz40LzoB9td