Ολλανδία-Ενέργεια Πρωτόγνωρη: Οι αρχές δεν επέτρεψαν στον Τούρκο ΥΠΕΞ να προσγειωθεί!


Οι ολλανδικές αρχές απαγόρευσαν την προσγείωση στην Ολλανδία της πτήσης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, μετέδωσε σήμερα το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα CNN Turk και NTV μετέδωσαν πως η Ολλανδία ανακάλεσε την άδεια που είχε δώσει στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών να μεταβεί αεροπορικώς σήμερα στο Ρότερνταμ αφού του απαγορεύθηκε να μιλήσει σε συγκέντρωση Τούρκων εκεί.

Οι αρχές του Ρότερνταμ απαγόρευσαν την ομιλία του Τσαβούσογλου σε συγκέντρωση στην πόλη υπέρ της εκστρατείας του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για την επέκταση των εξουσιών του που θα τεθεί σε δημοψήφισμα τον Απρίλιο. Ο Cavusoglu είχε πει πως θα μετέβαινε ούτως ή άλλως στο Ρότερνταμ.

Το CNN Turk μετέδωσε πως δεν δόθηκε άδεια πτήσης στο αεροπλάνο του Cavusoglu. Το NTV μετέδωσε πως δεν του δόθηκε άδεια προσγείωσης.

Mark Rutte: Αδύνατη η εξεύρεση μιας λογικής λύσης

"Οι τουρκικές αρχές απείλησαν δημοσίως με κυρώσεις. Αυτό καθιστά αδύνατη την αναζήτηση μιας λογικής λύσης", ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωση που εξέδωσε. "Γι' αυτό η Ολλανδία έκανε γνωστό πως ανακαλεί τα δικαιώματα προσγείωσης" του αεροπλάνου του Τούρκου υπουργού.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Mark Rutte ανέφερε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook πως η Τουρκία αναστάτωσε τις συνομιλίες μέσω των οποίων θα επιτρεπόταν στον Cavusoglu να εισέλθει στη χώρα απευθύνοντας εκκλήσεις για την πραγματοποίηση μιας μαζικής δημόσιας συγκέντρωσης.

Η τουρκική απειλή για κυρώσεις αν δεν επιτρεπόταν η είσοδος στον Cavusoglu "κατέστησε αδύνατη μια λογική λύση", ανέφερε ο Μαρκ Ρούτε.


Αφετηρία πολύ σοβαρής κρίσης στις ολλανδοτουρκικές σχέσεις φαίνεται ότι αποτελεί η απόφαση της Ολλανδίας να ακυρώσει την άδεια πτήσης του αεροπλάνου που θα μετέφερε σήμερα τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ολλανδία.Ο Ταγίπ Ερντογάν, μίλώντας σήμερα σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μπαγτζιλάρ της Κωνσταντινούπολης, εκτόξευσε ευθείες απειλές εναντίον της Ολλανδίας.Σε κάποιο σημείο της ομιλίας του είπε:"Θα αρχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα εναντίον της Ολλανδίας μετά τις 16 Απριλίου. Να δούμε από τότε και στο εξής πώς θα έρχονται τα δικά σου αεροπλάνα στην Τουρκία. Εγώ εδώ μιλώ για τις πτήσεις που έχουν διπλωματικό ενδιαφέρον, όχι για τα αεροπλάνα που μεταφέρουν πολίτες. Αυτοί είναι δειλοί, φοβιτσιάρηδες, υπολείμματα των ναζί, φασίστες".

Τ. Erdogan: Οι Ολλανδοί είναι "απομεινάρια των Ναζί, φασίστες"

Οργισμένος από την ολλανδική απόφαση περί απαγόρευσης προσγείωσης του αεροπλάνου του Τούρκου ΥΠΕΞ, M. Cavusoglu, εμφανίστηκε ο Tayyip Erdogan, ο οποίος φέρεται να χαρακτήρισε τους Ολλανδούς "απομεινάρια των Ναζί, φασίστες".

 Σύμφωνα με δηλώσεις του, που μεταφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Τούρκος πρόεδρος υποστηρίζει ότι ο λαός της χώρας του θα διαλύσει αυτήν τη συνωμοσία στις 16 Απριλίου, προσθέτοντας ότι "η Τουρκία θα δώσει την καλύτερη απάντηση της στην Ολλανδία την ημέρα του δημοψηφίσματος".

Μάλιστα, ο κ. Erdogan υπαινίχθηκε ότι θα υπάρξουν αντίποινα, καθώς σύμφωνα με το CNN Turk, δήλωσε "τώρα οι Ολλανδοί θα πρέπει να αναλογιστούν πως τα αεροπλάνα τους θα προσγειώνονται στη Τουρκία".

http://www.capital.gr/forum/thread/5962578?messageId=5962578

11/3/2017


                  ΣΧΕΤΙΚΑ                 


“Ερντογάν ΟΧΙ”! 
Οι Κούρδοι μ΄ένα βίντεο με ελληνικό ενδιαφέρον ψηφίζουν 

Τους έχει κλείσει όλους φυλακή. Τους κυνηγά με κάθε τρόπο. Στη νοτιοανατολική Τουρκία “ξεθεμελιώνει” ολόκληρα χωριά. Η “πολιτισμένη” Ευρώπη δεν βγάζει τσιμουδιά!
Τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν πτοεί τους Κούρδους που μ΄ όποιο τρόπο μπορούν πολεμάνε το καθεστώς Ερντογάν. Το βίντεο του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) δημοσιοποίησε το βίντεο  για το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, έχοντας πολύ ενδιαφέρον για τους Έλληνες και τους Χριστιανούς.