ΕΝΦΙΑ, όπως εμφιάλωση.

Χωράφια δείχνω γιά ξεκάρφωμα. Αν σας έδειχνα σπιτάκια...


Να φορολογείς εισοδήματα απο ακίνητα, το καταλαβαίνω. Να προσθέτεις μιά "επιτέλεια" σε ένα ακίνητο που θα μπορούσε να έχει εισόδημα και το κρατάς επειδή έχεις άλλα σαράντα, πάει κι έρχεται. Λειτουργεί ως κίνητρο να το ξεφορτωθείς. Επομένως ρυθμίζεις την αγορά. Αλλά να κρατάς αντικειμενικές αξίες στον χώρο της παραμύθας και να επιδιώκεις μαζικές εκποιήσεις σε έναν λαό που ποντάρει στο κεραμίδι ως ασφαλή επένδυση και να του αφαιρείς το πάτωμα κάτω απο τα πόδια, προσέχοντας μη χάσει κανα βελόνι ο βουλευτής σου, καταργώντας κάθε αρχή ισότητας, είναι άλλο ζήτημα.  

Επιπλέον, οι αιγιαλοί, οι αρχαιολογικοί τόποι, τα τοπία φυσικού κάλλους, και αργούντα ακίνητα που λέγονται δάαη, φιλέτα, και αξιοποιούνται μόνον εάν χαντακώσεις τον χαρακτήρα της ιδιοσυστασίας κάθε τόπου, είναι χοντρή μπίζνα που άν υλοποιηθεί, θα ξυπνήσουμε σε άλλη πατρίδα, όπου το γιαούρτωμα και το δίκανο πίσω απο την εξώπορτα θα γίνουν εργαλεία δικαιοσύνης, άρα βασιλική οδός προς την αυτοδικία. Κι αυτή είναι η πιό ελαφρή συνέπεια που θα μπορούσα να σκεφτώ. 

Ετσι που το πάτε, και νομίζετε πως το ζήτημα είναι σε πόσες δόσεις θα αρμέξετε τον ταύρο, βρίσκεστε υπο βαρεία πλάνη. Ο ταύρος δεν αρμέγεται. Παρεκτός και το κανετε κατ΄αναλογίαν προς τα ευρωπαϊκά θέσμια, οπότε πρέπει να βρείτε τρόπο να επινοήσετε μιά αγελάδα.  

Στον μεσαίωνα, ακόμη και στον μεσαίωνα, έβαζαν μιά υπεραξία σε οικόπεδα που μπορούσαν να έχουν εισόδημα αν αξιοποιούνταν. Αν διέθετες αγροτεμάχιο όπου θα μπορούσε να χτιστεί ένσς νερόμυλος, πληρωνες κάθε χρόνο φόρο γιά νερόμυλο, άσχετο άν είχες χτίσει ή όχι. Δηλαδή το μυλοτόπι ήταν φορολογικά ισότιμο με το μυλοστάσι. Και στς αγοραπωλησίες ακινήτων, σε μιά αξία τριάντα υπερπύρων, ο αγοραστής θα πληρωνε σε μιά μορφή εξουσίας, κρατική η εκκλησιαστική, δύο ή τρία κουκιά (24 κοκκία=ένα πέρπερο) κάθε χρόνο.  

Αυτόν τον Σταικούρα, μη τον ξαναβγάζετε στο τζάμι. Τα στατιστικά του δεν πείθουν σε μιά χώρα που στέλνει μετανάστες στην Ευρώπη και αντέχουν τους φόρους επι των ακινήτων, χάρη στα εισοδήματά τους. Οι λύσεις που έχετε μπροστά σας είναι  είτε να υποτιμηθεί το ευρώ, είτε να μειώσετε κι άλλο, σε βαθμό εξαθλιωσης, τον δημόσιο τομέα. Πάντως  ο μπαρμπα Γκοριό στο χαρτόκουτο ,επειδή θα πληρώνει νοίκι στο κράτος για κάτι που αγόρασε  δήθεν ατελώς για πάντα, δεν θα σας περάσει.Η τουλάχιστον όχι άν δεν το ρυθμίσετε έτσι ώστε να συμβεί σε διάρκεια μισού αιώνα κι όχι σε μισό χρόνο.  

Λεφτά μαζεύετε και δεν κάνετε καμία μεταρρύθμιση.Και τα λεφτά τα θέλετε γιά σημερινές ανάγκες. Δεν αποθεματοποιείτε. Δεν εξοικονομείτε. Ταύρο αρμέγετε.


https://www.thegreekcloud.com/blogs/blog.php?pg=3&uid=3&id=863

20/8/2014