Δείγμα γραφής του κ. Μητσοτάκη.




Όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο της υπόθεσης  ΣΕΚΑΠ, απόρησαν από την αντίδραση του κ. Μητσοτάκη στην τροπολογία που έφερε στη βουλή η κυβέρνηση. Και απόρησαν, διότι το παρασκήνιο εκτυλίχθηκε επι ημερών Ν.Δ. με πρωταγωνιστή υψηλά, πολύ υψηλά, ιστάμενο κυβερνητικό αξιωματούχο.

Με πολύ λίγα λόγια, οι ιδιοκτήτες της εταιρείας θέλησαν να την πουλήσουν. Ενδιαφέρθηκαν επιχειρηματίες γειτονικής χώρας και ο υψηλά ιστάμενος παράγων, προφανώς εκτιμώντας την ευαισθησία του θέματος,  παρακάλεσε τον Ιβάν Σαββίδη να δείξει ενδιαφέρον για την εξαγορά της.

Ο κ. Σαββίδης απάντησε πως αν και δεν τον ενδιαφέρει η εταιρεία θα την εξαγοράσει για τους προφανείς λόγους που επικαλέστηκε ο παράγων. Του είπε να αποτιμήσουν το κόστος της για όλα τα χρωστούμενα της εταιρείας, να του πουν το τίμημα και να τελειώσει η υπόθεση. Τα πράγματα δρομολογήθηκαν όπως συμφωνήθηκαν. Το τίμημα κατεβλήθη.

Όμως, εδώ είναι Ελλάδα, όχι Βαλκάνια, τα Βαλκάνια προχώρησαν.

Πριν από λίγο καιρό οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες  πληροφόρησαν τον Ιβάν Σαββίδη για οφειλές της εταιρείας από την εποχή των παλαιών ιδιοκτητών. Αυτές, δηλαδή, τις οφειλές, για τις οποίες είχε πει στον παράγοντα να συνεκτιμήσει το ελληνικό κράτος και να τις καταβάλει ο επιχειρηματίας  όταν την εξαγόρασε.

Γνωρίζοντας η κυβέρνηση τα όσα συμφωνήθηκαν, έφερε στη βουλή τροπολογία που να ρυθμίσει το θέμα και να αποκαθιστά την αξιοπιστία του ελληνικού κράτους.

Και για την τροπολογία αυτή αντέδρασε με τον έντονο, μάλιστα, τρόπο που αντέδρασε ο κ. Μητσοτάκης.

Το ερώτημα είναι γιατί; Ο κ. Μητσοτάκης δεν γνώριζε όλα αυτά που είναι παγκοίνως γνωστά; Και αν δεν τα γνώριζε, γιατί δεν τον ενημέρωσε ο κ. Σαμαράς;

Τι παίζεται σε βάρος, άλλη μια φορά, των εθνικών συμφερόντων;

29/4/2017  


    ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ  

 1.

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι το "νέο" πρόσωπο της επιχειρηματικότητας που συγκεντρώνει τελευταία τα φώτα της δημοσιότητας.

Μπορεί να φαίνεται ότι συγκεντρώνει τις προτιμήσεις της κυβέρνησης, αλλά αυτό δεν είναι νέο. Και η προηγούμενη κυβέρνηση τον είχε στα "ώπα-ώπα".

Και αυτό γιατί είναι από τους λίγους που επενδύουν στην Ελλάδα.

Μπορεί να έχει κανείς ενδοιασμούς για την προέλευση των κεφαλαίων του και για την στρατηγική που είναι πίσω από τις επενδύσεις του, το γεγονός όμως είναι ότι είναι από τους ελάχιστους που δίνουν νερό στην διψασμένη για επενδύσεις χώρα μας.

Άλλωστε τις περισσότερες κινήσεις τις έχει κάνει παρακαλετά, περισσότερο του τις έδιναν παρά τις επεδίωκε. Τόσο στον ΠΑΟΚ, με τα τότε χρέη του, στην ΣΕΚΑΠ, με τα δικά της προβλήματα, στο ξενοδοχείο "Μακεδονία", στην Σουρωτή, στο Παλιούρι, στις τηλεοπτικές άδειες (όπου μόνος του είπε ότι ήταν λαγός), τον τραβάγανε τον άνθρωπο να βάλει λεφτά. Κάποιοι, κακοπροαίρετοι, θα πουν ότι μάλλον τον πιάσαμε "Κώτσο"

Μόνο στον ΟΛΘ φαίνεται ότι επεδίωξε να μπει από μόνος του.

Είναι λοιπόν ίσως μια πράξη επιβράβευσης (η, ανταπόδοσης) η χθεσινή τροπολογία. Μόνο που έτσι που έγινε δημιούργησε περισσότερα προβλήματα από αυτά που πήγε να λύσει.

Για τις ανησυχίες που εγκυμονεί η αναγόρευση του σε κυρίαρχο παράγοντα στην Βόρεια Ελλάδα, δεν ανησυχώ. Η λεγόμενη διαπλοκή είναι ένα παλαιό πρόβλημα στην Ελλάδα, αλλά και σε όλον τον κόσμο. Δεν θα γίνουμε χειρότεροι από ότι είμασταν αν απλά αλλάξουν οι πρωταγωνιστές της διαπλοκής.

Ούτε η περίπτωση να ενισχυθεί σημαντικά η Ρωσική επιρροή στην Ελλάδα, περισσότερο από ότι είναι σήμερα, υπάρχει. Η Ρωσία δεν μπορεί να ανταγωνιστεί σε οικονομική εισροή την Ευρώπη, από την οποία κυρίως ζούμε σήμερα.

Και οι Έλληνες, εμείς, παρά τα φαινόμενα, ξέρουμε να κάνουμε "ταμείο"...
Ήρεμα λοιπόν με τον Σαββίδη. Είναι απλά ένα "νέο πρόσωπο στην Κόλαση".

 Aristotelis Aivaliotis
https://www.facebook.com/aristotelis.aivaliotis/posts/10155232889893610


 2.
Η ΣΕΚΑΠ, ο Ιβάν Σαββίδης και η αλήθεια πίσω από την επίμαχη τροπολογία
  • Το ιστορικό της υπόθεσης γύρω από την επίμαχη τροπολογία
  • Πώς ο Ιβάν Σαββίδης δέχτηκε πρόστιμο για παράβαση του 2009, σε εταιρεία που ανέλαβε το 2013
  • Το «θέατρο του παραλόγου» από την πρωτοστατούσα σε θέματα επιχειρηματικότητας, ΝΔ
Το όνομα της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ ακούστηκε αρκετές φορές σήμερα, στη Βουλή, με αφορμή την τροπολογία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Δημητριάδηστο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, η οποία έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου και υπερψηφίστηκε σήμερα από την Ολομέλεια.
Η τροπολογία προτείνει τροποποιήσεις στον νόμο 2960/2001 του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και προβλέπει την απαλλαγή από τυχόν πρόστιμα για λαθρεμπόριο, επενδυτών που είχαν αγοράσει μέσω αποκρατικοποιήσεων και εκκαθαρίσεων ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ στο μετοχικό κεφάλαιο των οποίων μετέχει το δημόσιο, με την προϋπόθεση ότι η παράβαση δεν ήταν γνωστή στον νέο επενδυτή τη στιγμή της μεταβίβασης των μετοχών.
«Η τροπολογία αυτή είναι οριζόντια. Αφορά κάθε επιχείρηση από εδώ και στο εξής, και αφορά βεβαίως και τη ΣΕΚΑΠ, αλλά δεν αφορά μόνο τη ΣΕΚΑΠ, αλλά κάθε επιχείρηση», είπε ξεκάθαρα ο Αλέξης Τσίπρας, προκαλώντας τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία επιδόθηκε για άλλη μία φορά σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας και θεατρινισμού, καθώς γνωρίζουν καλά στην Πειραιώς τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και το παρασκήνιο πίσω απ’ αυτή.
Δύο μέτρα και δύο σταθμά στο «ευ επιχειρείν» της ΝΔ;
Η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί, εν ολίγοις, να πληρώσει ο Ιβάν Σαββίδης το πρόστιμο των 38 εκατ. ευρώ που επιβλήθηκε στη ΣΕΚΑΠ στις αρχές του μήνα για τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές του 2008 (ο ομογενής επιχειρηματίας αγόρασε την πλειοψηφία των μετοχών το 2013), απειλώντας έτσι ξεκάθαρα την υπόσταση της εταιρείας και την εργασία 200 εργαζομένων σε μια ευαίσθητη περιοχή.
Ένα κόμμα λοιπόν, που έχει κάνει «παντιέρα» του την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, φέρεται να μπλοκάρει μία κίνηση ευνοϊκή προς έναν επιχειρηματία, μόνο και μόνο για λόγους ιδεοληψίας και αντιπολιτευτικού μένους.
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή:
1975 – Ιδρύεται η ΣΕΚΑΠ – Συμμετείχε σε αυτή η Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ) και η Αγροτική Τράπεζα.
2007 – Η εταιρεία υλοποίησε ένα μεγάλο επενδυτικό σχέδιο, ύψους 18 εκατ. ευρώ, για την αγορά υπερσύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού.
2008 – Τελωνειακές παραβιάσεις στις εξαγωγές (επί διοίκησης ΣΕΚΕ-Αγροτικής) που αποκαλύπτεται το…
2009 – …όταν εντοπίστηκε πλοίο ανοιχτά της Εύβοιας με λαθραία τσιγάρα από το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη. Οι υπεύθυνοι του πλοίου συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης με την κατηγορία της απόπειρας λαθρεμπορίας (μιας και τα τσιγάρα παρέμειναν εντός του πλοίου). Όπως προέκυψε από την εξέλιξη της υπόθεσης η μεγάλη ποσότητα των τσιγάρων παρασκευάστηκε στο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ και ακολούθως πουλήθηκε σε υπεράκτια εταιρία στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Από την όλη υπόθεση ζημιώθηκε το Δημόσιο που έχασε εκατομμύρια από φόρους και δασμούς.
2011 – 2013 – Πτωχεύει και φτάνει στα πρόθυρα της εκκαθάρισης
2013 – Εξαγοράζεται από την Donskoy Tabak του Ιβάν Σαββίδη.
2013 – 2015 – Η εταιρεία έχει πληρώσει στο Δημόσιο, συνολικά, 309 εκατ. ευρώ για ειδικό φόρο κατανάλωσης, φόρους και διάφορα τέλη και έχει επενδύσει περισσότερα από 35 εκατ. ευρώ.
2015 – Επιβάλλεται ποινή της φυλάκισης 4 ετών από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Ξάνθης στον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο  της συνεταιριστικής ΣΕΚΑΠ Ιωάννη Ζήνα για υπόθεση λαθρεμπορίου τσιγάρων που τελέστηκε το 2009. Ο πρώην Δ/νων Σύμβουλος της πολύπαθης εταιρίας καταδικάστηκε για το αδίκημα της λαθρεμπορίας κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση, τελεσμένη με ιδιαίτερα τεχνάσματα, από την οποία το Δημόσιο απώλεσε δασμούς που ανέρχονται σε 19,5 εκατ. ευρώ.
2017 (4 Απριλίου)   H υπόθεση εκδικάζεται στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής και αφορά την επιβολή προστίμου, πρόσθετων φόρων και τελών, ύψους 38 εκατ. ευρώ στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ για τις τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές του 2008.
Η υπόθεση των λαθραίων τσιγάρων
Το 2009 εντοπίστηκε πλοίο ανοιχτά της Εύβοιας με λαθραία τσιγάρα από το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη, τα οποία αργότερα διαπιστώθηκε πως είχαν πουληθεί σε υπεράκτια εταιρία στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Οι υπεύθυνοι του πλοίου συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης με την κατηγορία της απόπειρας λαθρεμπορίας (μιας και τα τσιγάρα παρέμειναν εντός του πλοίου). Από την όλη υπόθεση το Δημόσιο έχασε εκατομμύρια από φόρους και δασμούς.
Με απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κομοτηνής, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 38 εκατ. ευρώ στη διορισμένη από την πολιτεία διοίκηση για τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές (την εποχή που μέτοχος της ΣΕΚΑΠ ήταν η Αγροτική Τράπεζα και η ΣΕΚΕ) και καλεί τη νέα ιδιοκτησία της εταιρείας, που βρίσκεται στον έλεγχο του Ιβάν Σαββίδη από το 2013 να το πληρώσει.
Όσοι, μάλιστα, γνωρίζουν το παρασκήνιο της εξαγοράς της ΣΕΚΑΠ από τον Ιβάν Σαββίδη ξέρουν καλά ότι η εμπλοκή του έγινε κατόπιν παραινέσεων, θα έλεγε κανείς και πιέσεων, του τότε πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου η ακριτική καπνοβιομηχανία να μην καταλήξει στα χέρια της τουρκικής Seba.
Ποινή φυλάκισης 4 ετών σε Διευθ. Σύμβουλο της πρώην ΣΕΚΑΠ 
Την ποινή της φυλάκισης 4 ετών επέβαλε το 2015 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Ξάνθης στον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της συνεταιριστικής ΣΕΚΑΠ Ιωάννη Ζήνα για υπόθεση λαθρεμπορίου τσιγάρων. Ο πρώην Δ/νων Σύμβουλος της εταιρίας καταδικάστηκε για το αδίκημα της λαθρεμπορίας κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση, τελεσμένη με ιδιαίτερα τεχνάσματα, από την οποία το Δημόσιο απώλεσε δασμούς που ανέρχονται σε 19,5 εκατ. ευρώ.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν εξαιτίας μια θαλασσοταραχής στις 19-5-2009 πλοίο φορτωμένο με λαθραία τσιγάρα από το εργοστάσιο της Ξάνθης της ΣΕΚΑΠ, προσάραξε στην Εύβοια με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί ότι η ποσότητα των τσιγάρων κατευθυνόταν σε μια εταιρία-φάντασμα.
Για το ίδιο αδίκημα  καταδικάστηκε ο αγοραστής των λαθραίων τσιγάρων Κωνσταντίνος Παχής ενώ αθωώθηκε ο πρώην Πρόεδρος της εταιρίας Νίκος Παπάς και ο 4ος κατηγορούμενος Πάρις Ευαγγελινός, ναυτιλιακός πράκτορας. Όλοι τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες ενώ η πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας Σοφίας Χατζηκώστα ήταν απαλλακτική μόνο για τον τέταρτο κατηγορούμενο. Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτά ελαφρυντικά και επέβαλε σχεδόν τη μέγιστη ποινή με αναστολή και με υποχρέωση καταβολής 5.000 ευρώ από κάθε καταδικασθέντα.
Πολιτικός ενάγων το Δημόσιο
Στην υπόθεση εκπροσωπήθηκε ως πολιτικός ενάγων το Δημόσιο ενώ στην ακροαματική διαδικασία που κράτησε 3 μέρες στην Ξάνθη, κατέθεσαν αρκετοί εμπλεκόμενοι καθώς και υπάλληλοι της ΣΕΚΑΠ, υπάλληλοι τελωνείων, του ΣΔΟΕ και άλλων υπηρεσιών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το τεράστιο ύψος του ποσού οι κατηγορούμενοι δεν παραπέμφθηκαν για κακούργημα αλλά για πλημμέλημα, γεγονός που αποσόβησε για αυτούς πιθανές ποινές κάθειρξης, σε περίπτωση καταδίκης, καθώς έκτοτε το αδίκημα έχει μετατραπεί σε κακούργημα. H τότε συνεταιριστική ΣΕΚΑΠ, ήταν εταιρία δημοσίου συμφέροντος, ελεγχόμενη σχεδόν απόλυτα από την Αγροτική Τράπεζα ενώ από το 2013 έχει πωληθεί στον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.
28/4/2017
http://www.altsantiri.gr/politiki/sekap-o-ivan-savvidis-ke-alithia-piso-apo-tin-epimachi-tropologia/




3.
Το «βρώμικο» παρελθόν της ΣΕΚΑΠ σηκώνει…τσιγάρο!

Η υπόθεση της πρώην συνεταιριστικής ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη, που σήμερα ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη έγινε αντικείμενο σφοδρής αντιπαράθεσης στην ολομέλεια της Βουλής μεταξύ Πρωθυπουργού και Αρχηγού Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Οι βασικές παράμετροι της υπόθεσης σε μεγάλο βαθμό αποκαλύφθηκαν στη συζήτηση της Βουλής -και φάνηκε μάλιστα ότι η κυβέρνηση ήταν αυτή που ήθελε να ακουστούν ονόματα-  αλλά αυτό που δεν κατέστη σαφές είναι ότι η εξαγορά της εταιρίας από τον ομογενή επιχειρηματία το 2013, λόγω της καταστατικής μειοψηφίας που κατείχε η επίσης συνεταιριστική ΣΕΚΕ, ήταν μια ξεκάθαρη στρατηγική επιλογή της τότε κυβέρνησης, η οποία μάλιστα στο χρόνο που έγινε είχε την προφανή αποδοχή της κοινής γνώμης, και την έχει ακόμη αν κρίνει κανείς από την πορεία της επιχείρησης έκτοτε.

Αυτό που επίσης δεν ακούστηκε είναι ότι μέχρι και πριν λίγο καιρό, η επιβολή του προστίμου για το λαθρεμπόριο μαζί με τις προσαυξήσεις, στο ιλιγγιώδες ποσό των 38,5 εκατ. ευρώ, παρουσιάστηκε από τον αντιπολιτευόμενο τύπο ως «παράδειγμα καταδίωξης της υγιούς επιχειρηματικότητας», μέχρι την ημέρα που άρχισε να αμφισβητείται η πολιτική πλεύση του ομογενή επιχειρηματία και να προοιωνίζεται η δυναμική είσοδός του στο χώρο των ΜΜΕ. (Όπως αντίστοιχα άκομψα είχε διακοπεί η αρχική ευαισθησία της αντιπολίτευσης για τον ΔΟΛ όταν φημολογήθηκε -και μόνο- η πιθανότητα, να μην συνεχίσει να ακολουθεί αντικυβερνητική  γραμμή).

Ποιοι εξαπάτησαν τον Ιβάν

Αυτό που επίσης δεν έγινε σαφές – και είναι η ουσία του ζητήματος- είναι αν ο επιχειρηματίας κατά το χρόνο εξαγοράς της επιχείρησης γνώριζε για την ύπαρξη αυτού του υπέρογκου προστίμου ή εξαπατήθηκε, όπως φαίνεται ότι συμβαίνει και όπως μάλλον συνομολογούν όσοι ενεπλάκησαν στην αγοραπωλησία τότε και, προφανώς, συνεχίζουν να μην ανήκουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο ως και σήμερα.

Άρα εφόσον όλες αυτές οι παράμετροι μπορούν να δώσουν μια αιτιολογική βάση στην επίμαχη τροπολογία και, γενικότερα, τη μεταχείριση του συγκεκριμένου και άλλων επιχειρηματιών που εξαγόρασαν προβληματικές συνεταιριστικές και άλλες επιχειρήσεις (προφανώς αρκετές ακόμη) θα έπρεπε η αντιπολίτευση να εξετάσει αν ισχύει η κυβερνητική δέσμευση ότι τα πρόστιμα δεν διαγράφονται, οι ποινικές ευθύνες δεν αίρονται και οι καταλογισμοί βαρύνουν τις διοικήσεις που είναι υπεύθυνες για τη λαθρεμπορία και τις άλλες αντίστοιχες σκοτεινές υποθέσεις.

Στο τέλος  της ημέρας, αυτό που απομένει ως πολιτικό συμπέρασμα είναι ότι αυτοί που πρωταγωνίστησαν στην πώληση (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παρά την «κακόγουστη» στάση στη Βουλή) αντιδρούν σήμερα εξαιτίας της φερόμενης ως πιθανής σύμπλευσης του επιχειρηματία με την κυβερνητική πλειοψηφία που «σπάει» το μέτωπο επιχειρήσεων-τραπεζών-ΜΜΕ εναντίον των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και αυτό έχει διττή ανάγνωση σίγουρα.

Τι προσπαθούν να ξεχάσουν

Αυτό που κανείς δεν θα αναζητήσει όμως είναι ποιες είναι οι διοικήσεις (ειδικότερα στη ΣΕΚΑΠ) που ευθύνονται για αυτές τις τερατώδεις υποθέσεις με απάτες και λαθρεμπορία, που μπήκαν και βγήκαν αρκετές φορές μέχρι σήμερα σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια για πλήθος υποθέσεων (από καράβια με λαθραία φορτία που προσάραξαν μέχρι νταλίκες που λήστευαν στα φανάρια) όπως όλοι όσοι διοίκησαν συνεταιριστικές επιχειρήσεις. Αυτό μαρτυρά και τη βασική αιτία της καταστροφής τους, καθώς τις διαχειρίστηκαν κομματικοί στρατοί με αναξιοκρατία, διαφθορά και συνέργεια του παλαιού πολιτικού συστήματος που ικανοποιούσε τα πελατειακά του δίκτυα και έκρυβε τα προβλήματα όσο τα δημόσια οικονομικά κάλυπταν τα τεράστια οικονομικά ανοίγματα της κακοδιαχείρισης.

Και τα πιο εμβληματικό είναι ότι εταιρίες με σημαίνουσα θέση στην παγκόσμια αγορά, με τεράστια δραστηριότητα και κύκλους εργασιών δισεκατομμυρίων, διοικήθηκαν από …τραυματιοφορείς και άλλους απίθανους τύπους χωρίς απολυτήριο Γυμνασίου, διορισμένους από κομματικούς παράγοντες, που στο δική τους προσωπική επιχείρηση δεν θα τους εμπιστεύονταν ούτε για κλητήρες. Είναι δεδομένο ότι ένας πρωτοετής φοιτητής οικονομικών θα είχε καταφέρει καλύτερα αποτελέσματα.

Για αυτό το κλειδί της υπόθεσης ΣΕΚΑΠ δεν είναι στο σήμερα αλλά στο παρελθόν. Αν κάποιος θέλει να κάνει πραγματική πολιτική, οφείλει να γυρίσει το χρόνο πίσω και να αναζητήσει ποιοι ευθύνονται για τις υποθέσεις λαθρεμπορίας και σε ποιους θα καταλογιστούν τα πρόστιμα καθώς και στην περίπτωση όλοι αυτοί να αρχίσουν τώρα να «κελαηδάνε» για το παρελθόν…

Και να μάθουμε επιτέλους, αν, από τις εταιρίες αυτές που σήμερα δεν υπάρχουν, χρηματοδοτήθηκαν πολιτικές καριέρες, κόμματα και ΜΜΕ (ή όχι…)


  Γιάννης Σιδηρόπουλος 
  δημοσιογράφος του Xanthi2.gr

http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/bromiko-parelthon-tis-sekap-sikoneitsigaro

29/4/2017