ANIMATION-Festival d'Annecy 2017: Το ελληνικό κινούμενο σχέδιο γίνεται διεθνές.


Το ελληνικό κινούμενο σχέδιο κατακτά την Ευρώπη.

Με την βοήθεια της ΑΣΙΦΑ Ελλάς, το ελληνικό κινούμενο σχέδιο εκπροσωπείται για πρώτη φορά στο διεθνές φεστιβάλ του ANNECY στην Γαλλία, με τις ταινίες “Αίνιγμα” και “Εθνοφοβία”

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού Αnimation θα λειτουργήσει ελληνικό περίπτερο στο μεγαλύτερο και πιο φημισμένο φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων του Annecy (12-17 Ιουνίου 2017), χάρη στην πρωτοβουλία της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ, σε συνεργασία με την ΑΣΙΦΑ Κύπρου, και με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης -Επικοινωνίας, της ΕΡΤ, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του ΕΟΤ και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

To φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων του Annecy είναι το μεγαλύτερο και πιο φημισμένο του είδους και θεωρείται για το  animation ό,τι το φεστιβάλ Κανών για τον κινηματογράφο. 

 Affiche animée Festival d'Annecy 2017


Η ελληνική κοινότητα κινουμένων σχεδίων εκπροσωπείται με δύο ολοκληρωμένες ταινίες στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ:

Την ταινία “Αίνιγμα” των Αντώνη Ντούσια και Άρη Φατούρου


και την ταινία “Εθνοφοβία” του Γιάννη  Ζιόγκα


Παράλληλα στο φεστιβάλ θα παρουσιαστούν δεκαεπτά σχέδια παραγωγής ή ολοκληρωμένες ταινίες Ελλήνων και Κυπρίων δημιουργών προς αναζήτηση διεθνών συμπαραγωγών:

Την ελληνική αποστολή, εκ μέρους της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ, αποτελούν οι: Βασίλης Καραμητσάνης (πρόεδρος), Παναγιώτης Κυριακουλάκος (αντιπρόεδρος), Αναστασία Δημητρά (ταμίας), Μαρία Ανεστοπούλου (μέλος Δ.Σ.) Βασίλης Κρουστάλλης (μέλος Δ.Σ), Άλκηστις Τσίκου (μέλος Δ.Σ) καθώς επίσης και οι δημιουργοί/παραγωγοί Αντώνης Ντούσιας, Άρης Φατούρος, Γιάννης Ζιόγκας, Ίριδα Ζιόγκα, Βίκυ Μίχα και Ντίνα Πανέτη.

Η ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ είναι γνωστή στο ευρύτερο κοινό από την πρόσφατη Δράση για τα “70 Χρόνια Δημιουργίας Ελληνικών Κινουμένων Σχεδίων” (1945-2015) και τη διοργάνωση στην Ελλάδα του ετήσιου εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Κινουμένων Σχεδίων (28/10). Ο δίγλωσσος κατάλογος “70 χρόνια δημιουργίας ελληνικών κινούμενων σχεδίων”, ο οποίος εκδόθηκε με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα και τώρα θα ταξιδέψει και στο Annecy, όπου θα διανεμηθεί σε εκπροσώπους του διεθνούς Τύπου και παράγοντες της διεθνούς κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Κύριος σκοπός της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ είναι η προβολή και η προώθηση του ελληνικού κινούμενου σχεδίου και της καλλιτεχνικής δράσης των πάσης φύσεως συντελεστών της τέχνης των κινουμένων σχεδίων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών δικτύων.

Για περισσότερα, δείτε την Ελληνική Συμμετοχή στην Αγορά Animation του Annecy (ΜIFA):

https://www.annecy.org/programme/index:plng-100001501203

Στέφανος Καστρινάκης 
 9/6/2017 

Annecy!



              ΣΧΕΤΙΚΑ            

https://www.youtube.com/channel/UCGlDX5OlXkIL8-T9Pi1_YdA

https://www.facebook.com/annecyfestival/






* * *

''PERIPHERIA'' Trailer
 Festival 2015

This haunting, beautifully crafted animation is set in a not-so-distant dystopia where lonely, suspicious pack dogs set the boundaries of their world amidst the remains of human presence. Within the confines of this border, the best and worst of animal behavior begin to manifest.


TIFF Trailers


''Au Moulin Rouge''
 - Animation Short Film 2016 
- GOBELINS


gobelins


Tchin !
 - Animation Short Film 2016
 - GOBELINS


gobelins


''La beauté est dans la rue''
 - Animation Short Film 2016 
- GOBELINS


gobelins


''A Morning Stroll''


Pawel Kępa