Αρλέτα. Τώρα σιωπή ...


Σκίτσο του Σ.Κιουτσιούκη.


 Τώρα σιωπή ...

  Η Αρλέτα με τη βελούδινη φωνή και τα τρυφερά τραγούδια δεν είναι πια μαζί μας, αλλά θα τη θυμόμαστε πάντα

Η τραγουδοποιός που μας μύησε στα «Ησυχα βράδια», που ερμήνευσε έξοχα Χατζιδάκι, που της άρεσε να παραδέχεται πως η μόνη πατρίδα που αναγνωρίζει είναι τα Εξάρχεια, που μας προειδοποιούσε ότι «Ερχεται κρύο», που δεν την ενδιέφεραν όσοι παριστάνουν τους άγιους γιατί ήταν με εκείνους που αγαπούν τους κολασμένους, από χθες δεν είναι πια μαζί μας.

Νύχτα βροχερή άδειο το χέρι, ψάχνει να σε βρει μα δεν το ξέρει

πού θα σε βρει

Μια φορά θυμάμαι μ’ αγαπούσες τώρα βροχή

μια φορά θυμάμαι μου μιλούσες τώρα σιωπή

Πέτρωσ’ η φωνή και πώς να κλάψει, που ’φυγες εσύ έχουν ανάψει

χίλιοι καημοί

Μια φορά θυμάμαι μ’ αγαπούσες τώρα βροχή

μια φορά θυμάμαι μου μιλούσες τώρα σιωπή

Θα ’ρθει το πρωί και θα περάσει, θα με λυπηθεί θα με ξεχάσει

όπως κι εσύ

Μια φορά θυμάμαι μ’ αγαπούσες τώρα βροχή

μια φορά θυμάμαι μου μιλούσες τώρα σιωπή

(Στίχοι: Γιώργος Παπαστεφάνου, Μουσική: Γιάννης Σπανός)

Τα τρυφερά της τραγούδια, η εποχή της αθωότητας την οποία ποτέ δεν απαρνήθηκε, η χαρακτηριστική απλότητα των στίχων της, τα δεκάδες τραγούδια που χάρισε στους πιο καταξιωμένους τραγουδιστές, η «στοργή» με την οποία οι νεότερες γενιές τραγουδιστών «ξανακοίταξαν» τις δημιουργίες της, η βελούδινη φωνή της, η ηρεμία της όταν μιλούσε και για τον πιο μεγάλο έρωτα, ο ιδιαίτερος και γήινος τρόπος που αντιμετώπιζε τα πάντα στη ζωή.

Είναι πολλά αυτά που θα μας λείψουν από την Αρλέτα.

Τα προβλήματα υγείας

Η αγαπημένη τραγουδοποιός έφυγε χθες από τη ζωή στα 72 της χρόνια. Νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Αγία Ολγα», έπειτα από σοβαρό αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο και έμφραγμα. Δυστυχώς από αυτήν την περιπέτεια δεν βγήκε νικήτρια.

Ηταν η δεύτερη φορά που κλονίστηκε η υγεία της, καθώς τον Φεβρουάριο του 2008, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή για προγραμματισμένη συναυλία της στον Βόλο, λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκεφαλική αιμορραγία.

Υποβλήθηκε εκεί σε χειρουργική επέμβαση, παρέμεινε στην εντατική του νοσοκομείου Βόλου αλλά εν τέλει κατάφερε να αναρρώσει.

Η Αρλέτα, που πρωτοτραγούδησε τη «Σερενάτα» και το «Μια φορά θυμάμαι», η τραγουδοποιός που μας μύησε στα «Ησυχα βράδια», που άνοιξε για όλους μας το «Μπαρ το ναυάγιο» και κερνούσε «Batida de coco», που συνέθεσε τραγούδια για το «Γαλάτσι», την «Ελασσόνα», τα «Εξάρχεια», τη «Θεσσαλονίκη», που μας παρότρυνε «Αν είναι να κολαστώ/ θέλω μόνο μαζί σου», που έγραψε παιδικό τραγούδι για τον πιο υπέροχο «Λύκο», που ερμήνευσε έξοχα Χατζιδάκι, που μας προειδοποιούσε ότι «Ερχεται κρύο», που έφτιαξε το «Τραγούδι της δραχμής» μόνο και μόνο για να μας πει: «Μου ‘λεγες η πολλή αγάπη βλάπτει / αλλά χωρίς αυτή η ζωή μένει λειψή».

Της άρεσε να παραδέχεται πως υπήρξε τραγικά αφελής, πως αγαπούσε πολύ το τσιγάρο, πως η κιθάρα ήταν προέκταση του χεριού της, πως ποτέ δεν ασχολήθηκε με το κυνήγι της καριέρας της, πως η μόνη πατρίδα που αναγνωρίζει είναι τα Εξάρχεια.

Τίποτα προμελετημένο

Οπως συχνά παραδεχόταν «το τραγούδι και ο κόσμος» ήταν αυτά που την κινητοποιούσαν να επιστρέψει στη σκηνή ακόμα και μετά από τις σφοδρές καταιγίδες της υγείας της.

Επιστράτευε το χιούμορ για να ξεπεράσει τους σκοπέλους. Θεωρούσε πως οι καλλιτεχνικές της παρέες αντικαθιστούσαν πάντα επάξια την οικογένεια που ποτέ δεν δημιούργησε.

«Δεν υπήρξε στη ζωή μου τίποτα προμελετημένο, όλα μου τα εγκλήματα ήταν εγκλήματα πάθους», είχε πει το 2009 στην εκπομπή της Εύης Κυριακοπούλου «Η ζωή είναι αλλού» της ΕΤ1 όπου επίσης παραδέχτηκε ότι τα τελευταία χρόνια ήταν ένα «οργισμένο γεράματο».

Η Αρλέτα γεννήθηκε στην Αθήνα στις 3 Μαρτίου 1945 και το πραγματικό της όνομα είναι Αριάδνη-Νικολέτα Τσάπρα.

Ο μπαμπάς της ήταν γιατρός και η μητέρα της ο στυλοβάτης της οικογένειας.

«Ο μπαμπάς, αν και γιατρός, είχε υπέροχη φωνή - κανονικά έπρεπε να γίνει τραγουδιστής όπερας. Εκείνος μ’ έκανε να αγαπήσω τη μουσική. Οχι γιατί μου έβαζε να ακούσω, αλλά γιατί μου τραγουδούσε δημοτικά και οπερέτες. Το μόνο που μου έμεινε απωθημένο ήταν το πιάνο, που δεν έμαθα ποτέ», μας είχε πει πριν από λίγα χρόνια.

Από την εκδρομή, στον... Πατσιφά

Τελικά σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (υπήρξε μαθήτρια του Γιάννη Μόραλη). Κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής, τραγούδησε στους φίλους της που κολυμπούσαν και έπεσε στην αντίληψη του Γιώργου Παπαστεφάνου που ήταν εκεί.

Εκείνος την οδήγησε στη Λύρα του Πατσιφά αλλά ο «γάμος» δεν έγινε, καθώς εκείνος της ζήτησε να «τραγουδά σαν τη Μοσχολιού».

Αλλά καθώς το Νέο Κύμα της ελληνικής μουσικής σάρωνε τα πάντα στο πέρασμά του, τελικά ξεκίνησε εκείνη την εποχή τη δισκογραφική της καριέρα και μεσουρανούσε στις μπουάτ των Αθηνών.

Στα πρώτα της βήματα (όπως ο πρώτος και δεύτερος δίσκος της, «Αρλέτα» και «Αρλέτα 2») συνεργάστηκε με γνωστούς συνθέτες και στιχουργούς όπως οι Γιάννης Σπανός, Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Νότης Μαυρουδής, Γιάννης Κακουλίδης, Νίκος Γκάτσος, Γιώργος Παπαστεφάνου.

50 χρόνια καριέρας

Το 1981 ηχογράφησε τον πρώτο δίσκο με δικό της υλικό (Ενα Καπέλο με Τραγούδια).

Στη δεκαετία του ‘80 κυκλοφόρησε δυο υπέροχα άλμπουμ με τραγούδια που της έγραψε ο Λάκης Παπαδόπουλος κι έγιναν σήμα κατατεθέν της: το 1984 βγήκε πρώτα ο δίσκος «Περίπου» και ένα χρόνο μετά το «Τσάι Γιασεμιού» με τους ωραίους στίχους της Μαριανίνας Κριεζή. Το 1997 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Από πού πάνε για την Ανοιξη» με κείμενα, στίχους, σχέδια και ζωγραφιές της (εκδ. Καστανιώτη).

Οι δίσκοι της επανεκδίδονταν μέχρι πρόσφατα, ενώ ώς τα τελευταία χρόνια έδινε το «παρών» στα άλμπουμ των αγαπημένων της (όπως το live του Λάκη Παπαδόπουλου στην Τεχνόπολη το 2012 και τα «Παιχνίδια αγάπης» του ίδιου το 2015).

Στα πενήντα χρόνια καριέρας είναι απίθανες οι ιστορίες που είχε να διηγηθεί. Αλλά βλέπετε σε εκείνη δεν άρεσε το χθες.

«Δεν μου αρέσει να γυρίζω στο παρελθόν. Ο χρόνος για μένα είναι ένα πράγμα ενιαίο. Ο,τι βλακείες έκανα τις πλήρωσα κι ό,τι εξυπνάδες προέκυψαν τις χρεώθηκα. Δεν μετράω καλές και κακές στιγμές. Μετράω πια μόνο τι αντέχω και τι όχι», μας είχε πει.

«Πλέον κουράζομαι εύκολα, δυσκολεύομαι στη μετακίνηση. Οπως λέει και ο Σκρίμιν Τζέι Χόκινς, “αν ο παράδεισος έχει σκαλιά, εγώ δεν θα πάω”. Αλλωστε δεν με ενδιαφέρουν όσοι παριστάνουν τους άγιους. Είμαι με εκείνους που αγαπούν τους κολασμένους. Γενικώς είμαι τζαζ, όχι μόνο στη μουσική».

 Ματούλα Κουστένη


9/8/2017








 Αρλέτα   
46 ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ..

 Την Αρλέτα την πρωτοσυναντήσαμε πριν από σαράντα έξι χρόνια σε μια μπουάτ στην Πλάκα. Τότε που όλοι μας ανακαλύπταμε τους ποιητές στριμωγμένοι σε μια αίθουσα 4Χ5 με την βοήθεια μιας φωνής και συνοδεία πιάνου και κιθάρας, τότε που αντέχανε ακόμα τα νεοκλασικά στην αντιπαροχή και μέσα σ αυτά οι μπουάτ όπου όλοι μας πλάθαμε με την φαντασία μας τους δικούς μας ήρωες, τότε που ματώνανε τα πεζοδρόμια από τις διαδηλώσεις, τότε   που όλοι τα βράδια ξεδιψούσαμε με το τραγούδι σε μια μπουάτ. 

Και η Αρλέτα ήταν εκεί.. Η κορυφαία των μπουάτ…

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Μέχρι την εφηβεία της έζησε στην Αγίου Κωνσταντίνου στο Μεταξουργείο. Μετά και για πολλά χρόνια στην αγαπημένη της περιοχή τα Εξάρχεια, τα τελευταία πέντε-έξι χρόνια ζει στην πλατεία Κυψέλης..

«Μικρή ήθελα να γίνω..λούστρος!!» γράφει κάπου. «Το εξάσκησα το επάγγελμα από τα πέντε μου ως τα οκτώ καταστρέφοντας πολλά παπούτσια και κάλτσες! Μετά ήθελα να γίνω..άλογο! Αρκετά αργότερα ήξερα τι ήθελα να κάνω. Ηθελα να σπουδάσω ζωγραφική και έγινα.. τραγουδίστρια!!!»

Η Αρλέτα από την σχολή Καλών Τεχνών βρέθηκε στο τραγούδι.. Από το εργαστήρι του ζωγράφου Γιάννη Μόραλη στα χέρια του Γιώργου Παπαστεφάνου και του παραγωγού Αλέκου Πατσιφά.mousikorama arleta mosxolio

Πρώτος δίσκος το 1966 «Αρλέτα» με αγαπημένα τραγούδια των: Γιάννη Σπανού, Νότη Μαυρουδή, Νίκου Χουλιάρα, Γιώργου Κοντογιώργου. Ξεχώρισαν: «Μια φορά θυμάμαι», «Τις άδειες νύχτες», «Το πέτρινο χαμόγελο» κα

Πρώτη εμφάνιση στην μπουάτ «Νεφέλες» και μετά στην «Παράγκα», στα «Ταβάνια» - την ωραιότερη, όπως λέει μπουάτ της Πλάκας που είχε διακοσμήσει ο Γιάννης Τσαρούχης - μέχρι που η δικτατορία αποφάσισε να της απαγορεύσει να τραγουδά…

«Δεν μπορούσαν να με κατατάξουν» λέει, «Αυτό ήταν το έγκλημα μου!. Ημουν ακατάτακτη! Θα τους άρεσε να ξέρουν προς τα που πάω, δεξιά, αριστερά, στη μέση.. Εγώ δεν πήγαινα πουθενά!!»

Μετά από ένα περίπου χρόνο επιστρέφει στις μπουάτ και στο στούντιο όπου τα επόμενα χρόνια ηχογραφεί τους δίσκους: «Αρλέτα 2», «Στο ρυθμό του αγέρα» [1968], «12+1 τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι» [1969], «Εξι μέρες» [1970].

Με την μεταπολίτευση, μετά από πρόσκληση του Ζώρζ Μουστακί τραγουδά στο θέατρο «Bobino» στο Παρίσι.

Επιστρέφοντας ηχογραφεί την «Τρίτη Ανθολογία» [1975] του Γιάννη Σπανού για να ακολουθήσουν συνολικά δέκα οκτώ προσωπικοί δίσκοι: «Ταξιδεύοντας» [1976], «Romancero gitano» [1978] του Μίκη Θεοδωράκη, «Ένα καπέλο γεμάτο τραγούδια» [1981], «Περίπου» [1984], «Τσάϊ Γιασεμιού» [1985], «Ζητάτε να σας πώ» [1987], «Δέκα και μία νύχτες» [1989], «Εκτός έδρας» [1989], «Ασε τα κρυφά κρυμμένα» [1991], «Μετά τιμής» [1993],  «Εμπορος ονείρων» [1995]. Πολλές ήταν και οι συμμετοχές της σε δίσκους: «Β ανθολογία» [1968] του Γιάννη Σπανού, «Παιδί της γής» [1977] του Νότη Μαυρουδή σε ποίηση Μάνου Χατζηδάκι, «Ερωφίλη» [1970] του Νίκου Μαμαγκάκη, «Δεν έχω ιδέα» [1989] του Σταμάτη Κραουνάκη, «Ανέκδοτες ηχογραφήσεις» [1991] της Ελένης Καραϊνδρου καmousikorama arleta dimotiko

Τα περισσότερα τραγούδια ήταν δικά της, στίχοι και μουσική. Συνεργάστηκε όμως και με πολλούς συνθέτες: Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Γιάννης Σπανός, Νίκος Μαμαγκάκης, Νότης Μαυρουδής, Νίκος Χουλιάρας, Γιώργος Κοντογιώργος, Ελένη Καραϊνδρου, Σταμάτης Κραουνάκης και βέβαια με τον Λάκη Παπαδόπουλο - τον Λάκη με τα ψηλά ρεβέρ -  που σηματοδότησε την «επιστροφή» της το 1984-1985 με δυο επιτυχημένους δίσκους: «Περίπου», «Τσάϊ γιασεμιού» [ξεχώρισαν η «Σερενάτα», «Τσάϊ γιασεμιού», «Τα ήσυχα βράδυα», «Βatida de coco» κα.]. 

Η πορεία της Αρλέτας εκτός από τους δίσκους περιλαμβάνει ζωντανές εμφανίσεις σε μπουάτ, μουσικές σκηνές, συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, Κύπρο, Παρίσι, Λονδίνο, Μόναχο, Στοκχόλμη, Τορόντο κα

Παράλληλα με το τραγούδι έχει σχεδιάσει εξώφυλλα δίσκων και έχει εικονογραφήσει βιβλία. Για δυο χρόνια είχε την δική της ραδιοφωνική εκπομπή, ενώ το 1997 κυκλοφόρησε το βιβλίο της «Από που πάνε για την άνοιξη» [Εκδόσεις Καστανιώτη] με στίχους, πεζά αλλά και ζωγραφιές.

Η Αρλέτα στα σαράντα έξι χρόνια αυτής της πορείας τουλάχιστον πέντε φορές σταμάτησε να τραγουδά..

«Εκεί που νόμιζα ότι έχω τελειώσει», λέει « κάτι γινόταν και ξανάρχιζα! Ημουνα εντελώς ακατάλληλη γι αυτό για το οποίο ξεκίνησα να κάνω!.. Δεν διαθέτω κανένα από τα προσόντα που έπρεπε να διαθέτει μια τραγουδίστρια. Ασχημη δεν ήμουν αλλά δεν ήμουν καθόλου κοκέτα. Επέμενα να παίζω κιθάρα και όχι ορχήστρα.Τα γούστα μου ως προς τα τραγούδια ήταν εξαιρετικά αυστηρά - κυρίως ως προς τον στίχο. Ημουνα πολύ κακή στις δημόσιες σχέσεις.. Τώρα πως βρίσκομαι ακόμα εδώ και σας.. βασανίζω, εσείς φταίτε, όχι εγώ!!»arleta 052

Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ..

Η Αρλέτα πριν τέσσερα χρόνια σταμάτησε και πάλι να τραγουδά, αυτή την φορά όμως όχι με την θέληση της… Ηταν 11 Φεβρουαρίου του 2008, τρία λεπτά πριν ανέβει στην σκηνή του Δημοτικού θεάτρου του Βόλου όταν υπέστη βαρύ εγκεφαλικό με αποτέλεσμα να εισαχθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Βόλου όπου οι γιατροί όλη την νύχτα έδωσαν μάχη στο χειρουργείο να την κρατήσουν στην ζωή. Η Αρλέτα πάλεψε πολλούς μήνες στο νοσοκομείο του Βόλου και σε νοσοκομεία της Αθήνας. Και τα κατάφερε..Το εγκεφαλικό που λίγο έλειψε να της στερήσει τη ζωή, δεν τις «άφησε» τίποτα!. «Μια περίπτωση στο εκατομμύριο», είπαν οι γιατροί!!..

«Όταν συνήλθα ήμουν τελείως παράλυτη και δεν πίστευα ότι θα μπορέσω να ξαναστηθώ στα πόδια μου.. Το ότι σώθηκα είναι σίγουρα θαύμα. Εκανα ένα χρόνο να σταθώ στα πόδια μου μετά από έξι μήνες στα νοσοκομεία. Ηταν μια τρομακτική εμπειρία.. Βγήκα από τα «πέτρινα χρόνια» μου με.. χρέη προς όλους όσους στάθηκαν δίπλα μου και τους ευχαριστώ από καρδιάς, ως τον τελευταίο που μου έστειλε email ή έκανε μια προσευχή όταν την χρειαζόμουν τόσο. Και ήταν πολλοί! Περισσότεροι από όσους θα μπορούσα να φανταστώ!. Ζητώ συγνώμη δεν το ήξερα! Ελπίζω κάτι να τους προσφέρω και εγώ με το τραγούδι μου… Και πάλι χαίρετε φίλοι μου. Ευχαριστώ από καρδιάς!.»

Είχα την ατυχία αυτή η περιπέτεια να συμβεί στην πρώτη μου συνεργασία με την Αρλέτα. 

Την γνώρισα – από κοντά -  για πρώτη φορά το 1989 όταν είχε έρθει στην μπουάτ «Αυλαία» που είχα τότε, να δει τον φίλο της τον Λάκη Παππά.Της πρότεινα να συνεργαστούμε, δεν ήθελε, δεν της άρεσε ο χώρος - ένα παλιό ψηλοτάβανο νεοκλασικό- της άρεσαν όμως τα..υπόγεια του σπιτιού!!Τα παλιά καταφύγια στην Γερμανική κατοχή με τα ξύλινα υποστυλώματα. Φυσικά δεν της έκανα τότε το χατήρι να μεταφέρω την μπουάτ στο..υπόγειο!!! Τα επόμενα χρόνια συναντηθήκαμε μερικές φορές και κουβεντιάζαμε για κάποιες δουλειές που όμως δεν προχωρούσαν.. Ισως γιατί συνεργαζόμουν επί 22 χρόνια με την άλλη μεγάλη του «νέου κύματος» την Καίτη Χωματά..Βέβαια αυτές οι δύο δεν είχαν να χωρίσουν τίποτα.. Η Καίτη είχε μείνει στο «νέο κύμα».. Με αυτό ξεκίνησε σε αυτό έμεινε πιστή μέχρι το τέλος της.. Η Αρλέτα γρήγορα ξέκοψε από αυτό,  προχώρησε σε άλλους, διαφορετικούς μουσικούς  δρόμους, πιο σημερινούς..

Πριν τέσσερα χρόνια – δεν ξέρω πως - τελικά αποφασίσαμε να συνεργαστούμε για πρώτη φορά.. Πάντα την αγαπούσα την Αρλέτα όπως και κάθε άνθρωπο που πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα, κάθε άνθρωπο που προχωρά – όπως το λέει η καρδιά του – μακρυά από κυκλώματα, μικρότητες, κακίες, υπολογισμούς..

Ετσι τον Φεβρουάριο του 2008 βρεθήκαμε στον Βόλο..

Το μεσημέρι εκείνης της ημέρας περπατήσαμε μαζί στην παραλία –με ψιλόβροχο- πηγαίνοντας για φαγητό σ ένα μικρό ταβερνάκι.. Με ενθουσιασμό μιλάγαμε  για μια συναυλία που ήθελα να κάνουμε στο «Ηρώδειο»..Το απόγευμα για δυο ώρες τραγουδούσε στην σκηνή του θεάτρου στην πρόβα, ενθουσιάζοντας τους τεχνικούς και τις ταξιθέτριες.. Και ύστερα ήρθε αναπάντεχα το σοκ.. Τρία λεπτά πριν βγει στην σκηνή του Δημοτικού θεάτρου, το εγκεφαλικό, η μεταφορά της στο νοσοκομείο του Βόλου, η αξονική, η εκτεταμένη κρανιοεγκεφαλική αιμορραγία και ο αγώνας των γιατρών στο χειρουργείο όλη την νύχτα να την κρατήσουν στην ζωή και στην συνέχεια η εντατική και αυτή η τρομερή αναμονή για τα επόμενα πολλά 24ωρα... 

Tρεiς μέρες μετά έφυγα από τον Βόλο και ήταν σαν να άφηνα εκεί ένα δικό μου άνθρωπο.. Καθημερινά μάθαινα νέα της από την διευθύντρια του νοσοκομείου.. 
«Η κατάσταση είναι στάσιμη αλλά εξακολουθεί να είναι κρίσιμη» τα λόγια της για πολλές ημέρες που δεν μ έκαναν καθόλου αισιόδοξο.. Δεν ξέρω πως, αλλά  πίστευα ότι θα τα καταφέρει και ας έδειχναν όλα τότε  το αντίθετο..
Δεν πίστευα στα μάτια μου όταν την πρωτοείδα, αρκετούς μήνες μετά στο ΚΑΤ στην μονάδα αποκατάστασης…

«Σου έκανα ζημιά;;» η πρώτη κουβέντα της!.. Αν είναι δυνατόν να μιλάει για δική μου οικονομική ζημιά, όταν εκείνη.. «πήγε και ήρθε»!! 

Η Αρλέτα  κατάφερε το ακατόρθωτο. Ένα χρόνο μετά στάθηκε και πάλι στα πόδια της!. Και μετά ήρθαν οι συχνές, μικρές μας βόλτες στην Φωκίωνος Νέγρη γύρω από το σπίτι της.. Καφεδάκι στην πλατεία  όπου κρυφά μου «έκλεβε» και κανένα τσιγάρο, κουβεντούλα και πάλι να μου μιλά για σχέδια, η Αρλέτα που με τίποτα δεν το βάζει κάτω!..

 Μετά, για κάποια πράγματα στεναχωρήθηκα μαζί της και έφυγα από κοντά της για.. τρία χρόνια!. Ολο αυτό το διάστημα μου έστελνε  γραπτά μηνύματα στις γιορτές.. Δεν απαντούσα!. Με είχαν απογοητεύσει κάποιες επαγγελματικές κινήσεις της που ανέτρεπαν την εικόνα που είχα για εκείνη, κάποιες επιλογές της που αποδείχθηκαν εκ των υστέρων, λανθασμένες.. 

Για πρώτη φορά ξανά μιλήσαμε στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου. Μου είπε ότι τις «χρωστάω» μια συναυλία στο Βόλο. Της είπα όχι!.. Μερικές μέρες μετά συναντηθήκαμε, μιλήσαμε μου έδωσε κάποιες «εξηγήσεις» και τις δέχτηκα. Ημουν έτοιμος να τις δεχτώ..Το ίδιο βράδυ μετά από ένα μήνυμα της που μιλούσε για «..καθαρότητα στις σχέσεις…» δέχτηκα να κάνω την συναυλία της στον Βόλο στις αρχές Ιουνίου, αν και έχω εγκαταλείψει αυτή την δουλειά τα δυο τελευταία χρόνια..

Η  Αρλέτα σήμερα είναι καλά. Κάποια μικρά κινητικά προβλήματα μόνο. Ε, είναι και..λίγο παχουλή!! Μάλιστα τα δύο τελευταία χρόνια έκανε αρκετές συναυλίες στην Αθήνα, στο θέατρο «Παλλάς», στο «Badminton» κα. Το 2009 μετά από 13 χρόνια ξανά μπήκε στο στούντιο και ηχογράφησε το διπλό «δίσκο» που είχε τον χαρακτηριστικό τίτλο «Και πάλι χαίρετε», ενώ το 2010 κυκλοφόρησε το «Demo», ένας αγγλόφωνος δίσκος με δέκα τραγούδια που είχε γράψει πριν 35 χρόνια και βρέθηκαν στις αποθήκες της «Lyra».

«Με το τραγούδι μου», λέει « ήθελα πάντα να λέω ιστορίες, τίποτα περισσότερο!... Να διηγούμαι κάτι που με απασχολούσε ή κάτι το οποίο με πόναγε ή κάτι το οποίο μου άρεσε. Ηθελα να το διηγηθώ και με αυτόν τον τρόπο μπόρεσα να επικοινωνήσω με τον κόσμο. Δεν ήταν καθόλου εύκολο αυτό, ούτε για τον κόσμο, ούτε για μένα, αλλά τελικά έγινε και η επαφή αυτή ήταν το μεγαλύτερο κέρδος που πήρα από το τραγούδι!!..»

Δισκογραφία

1966 Τραγουδά η Αρλέτα (Lyra) 
1967 Αρλέτα Νο2 (Lyra) 
1968 Στο ρυθμό του αγέρα (Lyra) 
1969 12+1 τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκη (Lyra) 
1970 Έξη μέρες (Lyra) 
1976 Ταξιδεύοντας (Lyra) 
1978 Romancero gitano (Lyra) 
1981 Ένα καπέλο γεμάτο τραγούδια (Lyra) 
1984 Περίπου (Lyra) 
1985 Τσάι γιασεμιού (CBS) 
1987 Ζητάτε να σας πω (CBS) 
1989 Εκτός έδρας (CBS) 
1991 Άσε τα κρυφά κρυμμένα (Columbia) 
1993 Μετά τιμής (Portrait) 
1995 Έμπορος ονείρων (Ακτή)

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ : Συμμετοχές

Μαμά γερνάω-Δεν έχω ιδέα (Columbia) 
1968 Ανθολογία Β (Lyra) 
1970 Ερωφίλη (Lyra) 
1975 Τρίτη ανθολογία (Lyra) 
1989 Κάπου ανατολικοδυτικά (Lyra) 
1989 Δεν έχω ιδέα (CBS) 
1990 Ίσως φταίνε τα φεγγάρια (Ακτή) 
1990 Ούτε που ρώτησα (CBS) 
1992 Το τραγούδι γυμνό (Fidelity) 
1993 Ξημέρωμα 1ης Ιανουαρίου 2000 μ.Χ (Portrait) 
1994 Ο παράξενος ερωμένος (Portrait) 
1994 Της αγάπης μαχαιριά (Ακτή) 
1996 Πασπαρτού (Lyra)

Δημήτρης Κραουνάκης 


Απρίλιος 2012


   ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ - ΠΗΓΕΣ    

1.
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΑΡΛΕΤΑ (1945 -2017)
Μια πηγαία, μαγική και ακατάταχτη καλλιτέχνις, που ποτέ δεν χάθηκε και ποτέ δεν λερώθηκε 
  ΑΡΘΡΑ:
(1) Η Αρλέτα αυτοβιογραφείται στους Αθηναίους της LIFO 
Γεννήθηκε στο Μεταξουργείο, ζούσε στην πλατεία Κυψέλης. Μικρή ήθελε να γίνει λούστρος, μετά άλογο. Ό,τι αγόρασε στη ζωή της το πλήρωσε με 
τραγούδια. 
(2) Για την Αρλέτα, ένα κορίτσι που νόμιζε ότι δεν θα το καταλάβουν ποτέ .Από τον Νικόλα Σεβαστάκη.  
(3) Γιάννης Σπανός για την Αρλέτα: Καμιά άλλη δεν μπόρεσε να την ξεπεράσει Τι είπε για την εκλιπούσα τραγουδοποιό ο γνωστός συνθέτης Πηγή: www.lifo.gr 
(4) Ο κισσός της Αρλέτας.
(5) Πέθανε η Αρλέτα. Η τραγουδοποιός έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 72 ετών, μετά από μήνες νοσηλείας.
(6) Η τελευταία μεγάλη συνέντευξη της Αρλέτας, που συνοψίζει τη ζωή της. Mια μεγάλη, ειλικρινής συνομιλία της σημαντικής ελληνίδας καλλιτέχνιδας που πέθανε σήμερα, με τον Αντώνη Μποσκοΐτη.  
(7) Ένα αφιέρωμα στην ξεχωριστή, υπέροχη Αρλέτα που πέθανε σήμερα, μέσα από τα λόγια της 4 συνεντεύξεις της στον Αντώνη Μποσκοΐτη + ένας αποχαιρετισμός από τον Στ.Κραουνάκη.  
http://www.lifo.gr/articles/music_articles/133332
(8) Αρλέτα:Φωτ. Σπύρος Στάβερης.
(9) Η προσωπική δισκογραφία της Αρλέτας (1966 - 2009)  
(7) Ενδιαφέροντα παραλειπόμενα, μουσικές, στίχοι και επεισόδια για την Αρλέτα. 
Επίμετρο στην συνέντευξη της τραγουδίστριας που δημοσιεύστηκε πρόσφατα. 
(8)Αρλέτα is back.΄Ενας αγγλόφωνος δίσκος. 
(9) Με την Αρλέτα και τους φίλους της στο Βεάκειο του Πειραιά! Μια ζεστή βραδιά χαμηλότονου αισθαντικού τραγουδιού.
http://www.lifo.gr/team/prosklitirio_nekron/60207

2.
Τον Νοέμβριο του 2009, η εκπομπή "Η Ζωή είναι Αλλού" της ΕΤ1 φιλοξένησε τη συνέντευξη της Αρλέτας στην Εύη Κυριακοπούλου:


3.
Η Αρλέτα στην εκπομπή του Μάνου Τσιλιμίδη στον Real fm 97.8:


5.
Στη μνήμη της Αρλέτας, 8 Αυγούστου 2017

6.
Γιώργος Μαρκάκης : ''Για την Αρλέτα''

7.
Η μοναδική Αρλέτα στο tvxs.gr για την ζωή της, τη μουσική και τα τραγούδια της.

8.
«Κάπως σαν αστείο, είπαμε αντίο…»: 
Οι καλλιτέχνες αποχαιρετούν την Αρλέτα 



Αρλέτα-Τώρα θ'ανοίξω τα φτερά.
boufogerakas


Αρλέτα - Τα ήσυχα βράδια.
Vale Story



Αρλέτα - Το πέτρινο χαμόγελο.
demetra louvrou



 Αρλέτα:Το τραγούδι της δραχμής.
citrubum



 Αρλέτα:Σερενάτα.
Macherie 




  Αρλέτα:Σαν τι γυρεύει.
ArnakiGiaxni



 Αρλέτα: Έρχεται κρύο. 
100imagination



Αρλέτα: Στο μπαρ το ναυάγιο.
Miltiades Halkidis




ΑΡΛΕΤΑ -ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ. 
60s-70s greek beats and sounds



 ΑΡΛΕΤΑ-ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ.
60s-70s greek beats and sounds



 ΑΡΛΕΤΑ-ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΕΡΕΣ. 
 60s-70s greek beats and sounds



ΑΡΛΕΤΑ-ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΥΜΑΜΑΙ.
 60s-70s greek beats and sounds



ΑΡΛΕΤΑ-ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΑΓΙΟΠΟΥΛΑ.
 60s-70s greek beats and sounds



Αρλέτα - Το καλοκαίρι.
Ελληνικό Τραγούδι



Αρλέτα - Η Ομίχλη Μπαίνει Από Παντού Στο Σπίτι. 
Ελληνικό Τραγούδι



 Αρλέτα:Ο λύκος.
Ελληνικό Τραγούδι




Αρλέτα:Το καφενείο.
johnpapak

 

Αρλέτα:Αγαπάω τη βροχή.
lamkalam


 Αρλέτα: Με σημάδεψες.
  efimp



Bcskoutalou

Αρλέτα:''Οι Φωνές Των Μπουάτ'', Full Album

1.ΤΩΡΑ Θ' ΑΝΟΙΞΩ ΤΑ ΦΤΕΡΑ 2:02
2.ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ 2:53
3.ΤΙΣ ΆΔΕΙΕΣ ΝΥΧΤΕΣ 2:54
4.ΔΕΚΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΚΙ ΈΝΑΣ ΛΟΧΑΓΟΣ 2:03
5.ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΥΜΑΜΑΙ 2:31
6.ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ 2:24
7.ΉΤΑΝΕ ΜΟΝΟ ΈΝΑ ΠΑΙΔΙ 2:23
8.ΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑΠΕΝΤΕ 3:15
9.ΦΩΝΑΞΕ ΜΕ 2:49
10.ΕΙΧΑ ΈΝΑ ΑΓΟΡΙ 2:46
11.ΠΑΡΑΜΥΘΙ 2:43
12.ΌΤΑΝ ΈΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ 2:37
13.ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ 2:29
14.ΜΟΝΟ ΜΗΝ ΚΛΑΙΣ 2:31
15.ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΑΓΙΟΠΟΥΛΑ 3:39
16.Ο ΑΝΤΟΝΙΟ ΤΟΡΕΣ ΧΕΡΕΝΤΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΙΑΣ 2:58
17.ΌΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ 3:27
18.ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ 2:40
19.ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΙΝΕΜΕΝΗΣ 3:24
20.Ο ΛΑΚΗΣ 2:48
21.ΈΝΑ ΟΥΙΣΚΙ 3:04
22.Ο ΛΥΚΟΣ 3:09
23.ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 3:09
24.ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΕΡΕΣ 2:46





Bcskoutalou

Αρλέτα: ''Ενα Καπέλο Με Τραγούδια'', Full Album, 1984.

1 Τσιμεντούπολη
2 Ο γάτος
3 Παρασκήνιο
4 Το Καλοκαίρι
5 Πώς Τούτος Ο Καιρός
6 Το Καφενείο
7 Το Τραγούδι Της Δραχμής
8 Η Μπαλάντα Του Πάρκου
9 Καβουρίνα
10 Ο Λύκος
11 Ένα Εκτροχιασμένο Τραίνο



Bcskoutalou

Αρλέτα:''Ζητάτε Να Σας Πω'', Full Album, 1987.

1 Άσε Τον Παλιόκοσμο Να Λέει
Written-By – Αλέκος Σακελλάριος, Μιχάλης Σουγιούλ
2 Θα Ξανάρθεις
Written-By – Αλέκος Σακελλάριος, Κώστας Γιαννίδης
3 Ψεύτικα Βγήκανε Όσα Ονειρεύτηκα
Written-By – Βασίλης Σπυρόπουλος (3), Κώστας Γιαννίδης, Πάνος Παπαδούκας
4 Ας Ερχόσουν Για Λίγο
Written-By – Μίμης Τραϊφόρος, Μιχάλης Σουγιούλ
5 Δυο Πράσινα Μάτια (Απελευθέρωση)
Written-By – Μίμης Κατριβάνος*, Κώστας Κιούσης
6 Καινούρια Ζωή
Written-By – Λεό Ραπίτης, Μίμης Τραϊφόρος
7 Ζητάτε Να Σας Πω
Written-By – Αττίκ
8 Ήταν Γραμμένο Στη Ζωή Να Σε Γνωρίσω
Written-By – Μίμης Κατριβάνος*, Κώστας Μάνεσης
9 Ήρθες Αργά
Written-By – Γιάννης Βέλλας, Κώστας Κοφινιώτης
10 Χωρίς Φιλί
Written-By – Αττίκ
11 Από Μέσα Πεθαμένος
Written-By – Αττίκ
12 Πάμε Στο Άγνωστο Με Βάρκα Την Ελπίδα
Written-By – Γιάννης Ευαγγελίδης, Μενέλαος Θεοφανίδης



Bcskoutalou

Αρλέτα: ''12+1 Τραγούδια Του Μάνου Χατζιδάκι'', 1969

1 Τριαντάφυλλο Στο Στήθος 
2 Η Κρασογιώργαινα 
3 Το Φεγγαράκι 
4 Μια Φορά Κι Έναν Καιρό 
5 Τώρα Που Πας Στην Ξενιτειά 
6 Το τραγούδι της Ευρυδίκης 
7 Το Πουλί 
8 Κι Αν Θα Διψάσεις Για Νερό 
9 Ήσουν Παιδί Σαν Το Χριστό 
10 Το Πέλαγο Είναι Βαθύ 
11 Μες Σ’Αυτή Τη Βάρκα 
12 Ανάγκη Να Σε Πάρω Εγώ 
13 Γύρνα Φτερωτή Του Μύλου



Bcskoutalou

Αρλέτα - ''Μεγάλες Επιτυχίες'', Full Album, 1991.

01 Μια φορά θυμάμαι.
02 Τις άδειες νύχτες.
03 Δέκα στρατιώτες κι ένας λοχαγός.
04 Τα μικρά παιδιά.
05 Είχα ένα αγόρι.
06 Το πέτρινο χαμόγελο.
07 Τώρα θ' ανοίξω τα φτερά.
08 Σάββατο απόγιομα.
09 Η ομίχλη μπαίνει από παντού στο σπίτι.
10 Το λέει και το τραγούδι.
11 Σε είπανε Θεό.
12 Ήταν καμάρι της αυγής.
13 Ο Λάκης.
14 Ο λύκος.
15 Το κορίτσι στην Ομόνοια.
16 Πλατεία Αμερικής.
17 Η σερενάτα.



Metamorphosis

 Νότης Μαυρουδής- Αρλέτα: ''Παιδί της Γης'',full album.

1. 00:00 ΕΡΩΤΙΚΟ- ΑΡΛΕΤΑ - ΧΟΡΩΔΙΑ 
2. 03:23 ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ - ΑΡΛΕΤΑ ΧΟΡΩΔΙΑ 
3. 08:52 ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ - ΗΛΙΑΣ ΛΙΟΥΓΚΟΣ 
4. 15:46 ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΓΗΣ - ΑΡΛΕΤΑ 
5. 19:05 ΚΡΙΣΗ - ΑΡΛΕΤΑ 
6. 23:03 ΣΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ - ΗΛΙΑΣ ΛΙΟΥΓΚΟΣ ΧΟΡΩΔΙΑ 
7. 26:06 ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΕΦΕΡΗ - ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ 
8. 27:25 ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΓΚΑΤΣΟ - ΗΛΙΑΣ ΛΙΟΥΓΚΟΣ 
9. 29:43 ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΛΥΓΕΡΟ - ΑΡΛΕΤΑ 
10. 33:25 ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ - ΑΡΛΕΤΑ 

Στίχοι Μ. Χατζιδάκις από την πρώτη του ποιητική συλλογή, «Μυθολογία».




Bcskoutalou

 Αρλέτα: ''Demo'',Full Album,1974.

1 Puppet kings
2 Fortress
3 The Wind
4 Dragonfly
5 Cities
6 De profundis
7 Red rose
8 Cyril's song
9 Blank blues
10 Duchess of nobody



Bcskoutalou

Αρλέτα: ''Μετά Τιμής'', full album,1993.


 1 Ανατολικά Της Εδέμ
Written-By – Λίνα Νικολακοπούλου, Σταμάτης Κραουνάκης
2 Στη Χειμωνιάτικη Βροχή
Written-By – Άγγελος Αττικός, Βασίλης Καραπατάκης
3 Ντουνιά Ανακριτή
Written-By – Απόστολος Χατζηχρήστος, Π. Κασαπάκη
4 Η Φελάχα Η Γιουλαλάμ
Written-By – Κώστας Καπνίσης, Χρήστος Πύρπασσος
5 Θυμώνω Εύκολα
Written-By – Ανδρέας Χατζηαποστόλου
6 Άσε Δεν Είναι Τίποτα
Written By – RotmanWritten-By – Μαριανίνα Κριεζή
7 Κάνε Κουράγιο Καρδιά Μου
Written-By – Γιάννης Παπαϊωάννου
8 Να Πεθάνεις
Written-By [Αδέσποτο Παλιό Συριανό] – Traditional
9 Θέλω Να Πιω Απ' Το Ποτήρι Σου
Written-By – Ανδρέας Χατζηαποστόλου, Τάκης Σωτήρχος
10 Πεθαίνω Απ' Αγάπη
Written-By – Γιάννης Βέλλας, Κώστας Κοφινιώτης
11 Πάτωμα
Written-By – Λίνα Νικολακοπούλου, Σταμάτης Κραουνάκης





Bcskoutalou

Αρλέτα: ''Περίπου'',full album,1984.

1 Στο Γραφείο
Lyrics By – Κυρ. Ντούμος*3:27
2 Ημερολόγιο
Lyrics By – Κυρ. Ντούμος*3:57
3 William George Allum
Lyrics By – Ν. Καββαδίας*4:10
4 Black And White
Lyrics By – Ν. Καββαδίας*3:10
5 Ώρα Σελήνης
Guitar – Λάκης ΠαπαδόπουλοςLyrics By – Γιώρ. Παππάς*2:56
6 Τραγουδάκι
Lyrics By – Αρλέτα3:23
7 Έρχεται Κρύο
Acoustic Guitar – Αρλέτα Lyrics By – Κυρ. Ντούμος*3:16
8 Η Σερενάτα
Lyrics By – Μαριαν.Κριεζή*4:25
9 Άδειο Κύμα
Lyrics By – Θαν. Φουργιώτης*4:20
10 Πλατεία Αμερικής
Lyrics By – Μαριαν.Κριεζή*3:20
11 Αρτεσιανό Φρέαρ (Περίπου)
Lyrics By, Guitar – Λάκης Παπαδόπουλος*3:20




Bcskoutalou

Αρλέτα:''Ταξιδεύοντας'', full album, 1976.

1 Ο Λάκης 2:48
2 Το Κορίτσι Στην Ομόνοια2:46
3 Σαν Τι Γυρεύει3:16
4 Το Πέρα Κάστρο3:25
5 Δε Με Ρώτησε Κανείς3:44
6 Είναι Αλήθεια2:15
7 Νάνι - Νάνι2:24
8 Ένα Ουϊσκι3:00
9 Το Ερειπωμένο Σπίτι4:03
10 Στον Προμηθέα2:15
11 Το Δένδρο Της Ανατολής3:12
12 Πριν Να Βγω Στον Κόσμο2:16




Bcskoutalou

 Αρλέτα:''Romancero Gitano'', full album,1978.

1 Του Ανέμου Και Της Παινεμένης
2 Η Καλόγρια Η Τσιγγάνα
3 Η Κυρά Παντέρμη
4 Ο Αντόνιο Τόρες Χερέντια Στο Δρόμο Της Σεβίλιας
5 Ο Θάνατος Του Αντόνιο Τόρες Χερέντια
Romancero Gitano (Συνέχεια)

6 Του Πικραμένου
7 Χαμός Από Αγάπη


Τέσσερα Τραγούδια Του Μίκη Θεοδωράκη

8 Μαργαρίτα - Μαγιοπούλα
Lyrics By – Μιχάλης Κατσαρός
9 Όμορφη Πόλη

Lyrics By – Γιάννης Θεοδωράκης
10 Νανούρισμα (Αφροδίτη)
Lyrics By – Μιχάλης Κακογιάννης*
11 Αγάπη Μου
Lyrics By – Γιάννης Θεοδωράκης




Bcskoutalou

Αρλέτα:''Αρτεσιανό Μου Φρέαρ'', full album, 2009.

1 Αρτεσιανό Φρέαρ (Φαρούκ)
Written-By – Λάκης Παπαδόπουλος
3:13
2 Ο Λύκος
Written-By – Αρλέτα
3:10
3 William George Allum
Lyrics By – Νίκος ΚαββαδίαςMusic By – Λάκης Παπαδόπουλος
4:18
4 Ο Λάκης
Written-By – Ανέστης Τριανταφύλλου, Αρλέτα
2:49
5 Παραμύθι
Written-By – Αρλέτα, Παυλίνα Παμπούδη
2:40
6 Το Καφενείο
Written-By – Αρλέτα
2:42
7 Ο Τρελός Του Χωριού
Written-By – Αρλέτα
2:44
8 Όμορφη Πόλη
Written-By – Μίκης Θεοδωράκης*, Γιάννης Θεοδωράκης
3:26
9 Μόνο Μην Κλαις
Written-By – Αρλέτα
2:30
10 Το Ερειπωμένο Σπίτι
Written-By – Αρλέτα
4:06
11 Ένα Εκτροχιασμένο Τρένο
Written-By – Αρλέτα
4:29
12 Ένα Κορίτσι Δεκαεφτά Χρονών
Written-By – Αρλέτα, Θεοδώρα Ντάκου
3:08
13 Το Δέντρο Της Ανατολής
Written-By – Ανέστης Τριανταφύλλου, Αρλέτα
3:19
14 Παράκληση
Written-By – Γιώργος Ρωμανός, Σι Τσινγκ
2:28



Bcskoutalou

Αρλέτα:'' 'Εμπορος Ονείρων'',full album, 1995.

1 Μα Δεν Ήσουνα Εσύ
2 Έμπορος Ονείρων
3 Μάγισσες Με Ομπρέλες
4 Είμαι Καλός, Είμαι Κακός
5 Και Ξαναφίλα Με
6 Λίμνη Για Να Κολυμπάς
7 Ελασσόνα
8 Νύχτα - Χαρτορίχτρα
9 Λεωφορείο Το 2
10 Επίλογος - Τσιφτετέλι Ξυδάτο



Bcskoutalou

Αρλέτα:''Τσάι Γιασεμιού'', full album, 1985.

1 Τσάι Γιασεμιού 2:55
2 Αυτόματος Τηλεφωνητής 3:07
3 Το Στραγάλι 3:10
4 Το Μπαρ Της Τέτης Και Της Κατερίνας 4:37
5 Σαν Αλήθεια Σαν Ψέμα 0:43
6 Το Τρυφερό Σου Ροζ 3:12
7 Batida De Coco 5:55
8 Όνειρα Ζαχαρωτά 3:50
9 Ο Τάκης 4:25
10 Τα Ήσυχα Βράδια 3:48




Bcskoutalou



Αρλέτα: ''Στο ρυθμό του αγέρα'', full album, 1968.

1 Είχα Ένα Αγόρι
2 Ένα Κορίτσι Δεκαεφτά Χρονών
3 Οι Νέες Των Επαρχειών
4 Παραμύθι
5 Τέλειωσε Το Πανηγύρι
6 Στο Ρυθμό Του Αγέρα
7 Ο Γιάννης Και Η Μαριώ
8 Τα Παιδιά Των Είκοσι Και Εικοσιένα
9 Η Κυρία Γυμνασιάρχου
10 Κόκκινα Χείλη Μου
11 Η Βαλκυρία Του Κάδρου
12 Όταν Έρθουν Τα Πουλιά
13 Παράκληση