“Ο Τραμπ κάνει με τον Ερντογάν το ίδιο λάθος που έκανε ο Τσάμπερλεϊν με τον Χίτλερ”!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:
(1) Όταν η χώρα τρομοκράτης που λέγεται Τουρκία “σβήνει” 
σε μία ανακοίνωση τις Γενοκτονίες και τα εγκλήματα που ΄χει κάνει.
(2) Το αφήγημα Τραμπ και το παραμύθι Ερντογάν 
για να καλυφθεί η νέα σφαγή κατά των Κούρδων σ΄έναν χάρτη.


Το μέγα λάθος του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις από τη Συρία είναι τόσο εξώφθαλμο που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την όποια λογική εξήγησή του! Η δημοσιογράφος Uzay Bulut από την Τουρκία, σε μία ανάλυσή της στο Gatestone Institute γράφει ότι ο Τραμπ με αυτή την απόφαση κάνει το ίδιο λάθος που είχε κάνει ο Βρετανός πρωθυπουργός Νέβιλ Τσαμπερλέϊν όταν πίστεψε ότι είχε συμφωνήσει με τον Χίτλερ! Στη θέση του Χίτλερ προφανώς τοποθετεί τον Ερντογάν…

Γράφει μεταξύ άλλων:

“Στις 18 Δεκεμβρίου, μία ημέρα πριν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διατάξει την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Τουρκία ξεκινά νέα εισβολή στη βόρεια Συρία ,γιατί δεν μπορεί να επιτρέψει “την δημιουργία ενός τρομοκρατικού διαδρόμου κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας-Συρίας”…

Δύο μέρες αργότερα, στις 20 Δεκεμβρίου, ο Ερντογάν πραγματοποίησε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα με τον Ιρανό Πρόεδρο Χασάν Ροχανί, όπου ανακοίνωσε ότι η Άγκυρα βρίσκεται κοντά στην Τεχεράνη και ενάντια στην Ουάσινγκτον:

“Δεν πιστεύουμε ότι είναι σωστό για τις ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη [πυρηνική] συνθήκη … Θα ήθελα να τονίσω για μία ακόμη φορά ότι … πιστεύουμε ότι οι αποφάσεις της Αμερικής για κυρώσεις κατά του Ιράν θέτουν σε κίνδυνο την περιφερειακή ασφάλεια ».

Οι αντι-αμερικανικές δηλώσεις του Ερντογάν και άλλων αξιωματούχων της Τουρκίας δεν είναι κάτι καινούργιο. Ο στρατιωτικός σύμβουλος του Ερντογάν, Αντνάν Ταντρίβερντι,έχει δηλώσει, στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Şafak ότι από το 2015 η Τουρκία «έχει νικήσει τις ΗΠΑ πέντε φορές»…

Στη συνέχεια, τον Φεβρουάριο, ο Ερντογάν απείλησε ανοιχτά τις ΗΠΑ με “οθωμανικό χαστούκι”,απαντώντας σε δηλώσεις του διοικητή του αμερικανικού συνασπισμού κατά του ISIS, σύμφωνα με τις οποίες αν η Τουρκία έκανε επίθεση στις δυνάμεις των Κούρδων στη βόρεια Συρία, θα υπήρχε αντίδραση.

Μετά απ΄ όλα αυτά είναι λογικό να προκαλεί εντύπωση η κοινή δήλωση ΗΠΑ-Τουρκίας της 7ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την οποία “η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες μοιράζονται τη δέσμευση να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις ανησυχίες ασφαλείας των δύο χωρών σχετικά με τη συνεχιζόμενη κρίση στη Συρία”.

Ακόμη πιο ανησυχητικές είναι οι δηλώσεις Τράμπ σύμφωνα με τις οποίες  η Τουρκία “είναι σε θέση να εκκαθαρίσει εύκολα τα “υπολείμματα” του ISIS στη Συρία”.

Η Τουρκία δεν βομβάρδισε ούτε εισέβαλε σε συριακά ή ιρακινά εδάφη όταν τα κατέλαβε ο ISIS . Αντιθέτως μάλλον συνεργάστηκε μαζί του. Σε πολλές περιπτώσεις αντιμετώπισε με πολύ σκληρότητα όσους ήταν εμπόδιο στη δράση του ISIS.

Ο Τραμπ εγκαταλείπει ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου στην Τουρκία – η οποία, ως μέρος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, θέλει να απαλλαγεί από τις σουνιτικές μοναρχίες και να ανοικοδομήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Αλλά και στη Ρωσία, η οποία θέλει να “αναστήσει” τη Σοβιετική Ένωση. Τέλος στο Ιράν, το οποίο προφανώς φιλοδοξεί επίσης να έχει ηγεμονικό ρόλο στην περιοχή.

Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συρία θα καταλήξει να κοστίσει στους Αμερικανούς πολύ περισσότερο σε αίμα και χρήμα . Η ζημιά που θα έχει η απόσυρση αυτή τη στιγμή είναι ανυπολόγιστη – και θα περάσει στην ιστορία όπως το γεγονός της συμφωνίας που πίστεψε ότι είχε ο Νέβιλ Τσάμπερλέϊν με τον Χίτλερ. Θα είχε χυθεί πολύ λιγότερο αίμα αν είχε αποφασίσει να αντιμετωπίσει και να νικήσει τον Χίτλερ προτού διασχίσει το Ρήνο”.

Από Militaire News - 26/12/2018  


     ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ-ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ   


 When Turkish President Recep Tayyip Erdogan's government needs U.S. support or approval for actions outside of Turkey, it touts its "alliance" with America. When addressing its base in Turkey, however, it is openly hostile to the U.S. Pictured: Turkish soldiers drill at a military outpost on the Turkey/Syria border on March 2, 2017. (Photo by Chris McGrath/Getty Images)

1.
  ''Turkey Turns on America'' 
by Uzay Bulut (24/12/2018)

The U.S. withdrawal from Syria will end up costing Americans far more in blood and treasure down the line than the small but deterrent footprint there now. The damage a withdrawal will do at this time is inestimable -- and it will go down in history as Trump's legacy, just as Neville Chamberlain's forever is the bogus "peace for our time" deal Hitler dangled in front of him. It would have been so much less costly in blood and treasure to defeat Hitler before he crossed the Rhine.

How ironic it would be if Trump were to go down in history as one of those "losers" he so detests.
(...)
Read MORE:



2.
Όταν η χώρα τρομοκράτης που λέγεται Τουρκία “σβήνει” 
σε μία ανακοίνωση τις Γενοκτονίες και τα εγκλήματα που ΄χει κάνει.

Η Τουρκία χώρα που δεν έχει ιστορία αλλά ποινικό μητρώο γεμάτο με σφαγές αμάχων, Γενοκτονίες και εγκλήματα δείχνει ότι έχει “κόψει αλυσίδα”. Η συμπεριφορά της τα τελευταία 24ωρα συμπίπτει με την στροφή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μάλλον αδιαφορεί για το θάρρος που δίνει σε μια χώρα που κυβερνάται από ένα ολοκληρωτικό καθεστώς.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του απαντά στις δηλώσεις Νετανιάχου “βαφτίζοντας” την εισβολή στην Κύπρο “ειρηνευτική επιχείρηση”!

Στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας αναφέρεται:

«Απορρίπτουμε τις άτοπες, ανυπόστατες και εξωπραγματικές συκοφαντίες του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου εναντίον του τουρκικού στρατού, τις οποίες αντιμετωπίζουμε ως μία προσπάθεια εκ μέρους του να στρέψει αλλού την προσοχή από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για δωροδοκίες και τα εσωτερικά του πολιτικά προβλήματα.Αυτοί που έχουν αίμα παιδιών Παλαιστινίων στα χέρια τους δεν έχουν το ηθικό υπόβαθρο να συκοφαντούν τον τουρκικό στρατό. Πάντοτε εγγυητής της ειρήνης, ο τουρκικός στρατός δεν έχει πλήξει ποτέ πολίτες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και γυναικών. Σε όλες τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις και υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες, αθώοι άμαχοι, ιστορικά, θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία και το περιβάλλον είναι απρόσβλητα από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, ακόμη και όταν κοστίζουν μεγάλες καθυστερήσεις στην επίτευξη των αποστολών. Επιχειρήσεις διεξαγόμενες στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και συμφωνιών, όπως η ‘Ειρηνευτική Επιχείρηση στην Κύπρο’, η μάχη απέναντι στην τρομοκρατία, η Ασπίδα του Ευφράτη και ο Κλάδος Ελαίας, όλες πιστοποιούν μια τέτοια δράση. Ένα μεγάλο παράδειγμα είναι οι δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι αδελφοί μας που ζουν στην Τουρκία και στις γύρω χώρες και έχουν βρει καταφύγιο στη χώρα μας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ένδοξης ιστορίας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, δεν υπάρχει καμία πράξη σε όλες τις αποστολές του και τις επιχειρήσεις που να επιφέρει ντροπή» καταλήγει η παντελώς ανιστόρητη ανακοίνωση.

Μία από τις ΧΙΛΙΑΔΕΣ απαντήσεις που μπορούν να δοθούν στον Τούρκο υπουργό Άμυνας και τον Ερντογάν είναι η φωτογραφία που ακολουθεί. Και η ιστορία της…



Η φωτογραφία είναι μία από τις πολλές που υπενθυμίζει τη βαρβατότητα των τουρκικών ΕΔ και την ατελείωτη υποκρισία των “πολιτισμένων” της Δύσης που ανέχονται την Τουρκία.

Στη φωτογραφία που κυκλοφορεί από Κούρδους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι αγριότητες των Τούρκων από τη δεκαετία του ΄80. Δεν ίδρωσε και τότε κανενός τ΄ αυτί. Όπως και τώρα με όσα διαπράττουν οι Τούρκοι. Άπαντες σιωπηλά εγκρίνουν τα εγκλήματα του καθεστώτος Ερντογάν, όπως και τότε έκαναν ότι δεν καταλάβαιναν. Τι δεν …κατάλαβαν; Μας το θυμίζουν οι Κούρδοι:

Μεταξύ 1986 και 1989, 4000 από τα 4670 χωριά του νότιου Κουρδιστάν καταστράφηκαν με τη γενοκτονία του Enfal. 182.000 άνθρπωποι σκοτώθηκαν, 1800 σχολεία, 300 νοσοκομεία, 3000 τζαμιά και 27 εκκλησίες καταστράφηκαν. Σε αυτή την τριετή περίοδο, το 90% των χωριών εξαφανίστηκε”.

Από Militaire News - 25/12/2018 
https://www.militaire.gr/otan-i-chora-tromokratis-poy-legetai-toyrkia-quot-svinei-quot-se-mia-anakoinosi-tis-genoktonies-kai-ta-egklimata-poy-chei-kanei/?fbclid=IwAR26dfEEbNx_XT92VLLU4DCfka6tSQrqzqZH1GxmCREDQelmTRdLQH42PyY



3.
Το αφήγημα Τραμπ και το παραμύθι Ερντογάν 
για να καλυφθεί η νέα σφαγή κατά των Κούρδων σ΄έναν χάρτη.

Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τα στρατεύματα των ΗΠΑ από τη Συρία προκάλεσε πολλά ερωτήματα. Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τον Τραμπ καθόλου πειστικές. Ο Τραμπ υποστήριξε ότι το ISIS ηττήθηκε και γι΄ αυτό οι αμερικανικές δυνάμεις δεν έχουν λόγο παραμονής. Η ακαριαία παραίτηση του υπουργού Άμυνας Τζ. Μάτις ήταν η πιο ηχηρή διάψευση αυτής της άποψης. Τότε η Τουρκία ανέλαβε να υποστηρίξει το αφήγημα Τραμπ μ΄ ένα “παραμύθι” που λέει ότι ο Ερντογάν δεσμεύτηκε να εκκαθαρίσει όποιες δυνάμεις του ISIS εξακολουθούν να μάχονται.

Το “παραμύθι” Ερντογάν δεν στέκει κι αυτό προκύπτει από τον χάρτη. Για να πολεμήσουν οι Τούρκοι το ISIS, θα πρέπει να διασχίσουν μια τεράστια απόσταση 360 χιλιομέτρων οι οποίες ελέγχονται από συριακές δυνάμεις! Είναι γνωστό ότι η Άγκυρα θέλει απλά να δημιουργήσει μια “ζώνη ασφαλείας” 30 χιλιομέτρων. Να “εκκαθαρίσει” τους Κούρδους με απλά λόγια επιδιώκει. Δεν έχει καμία απολύτως επιθυμία να πολεμήσει το ISIS ,με το οποίο έχει κατηγορηθεί ότι η συνεργασία του ήταν αγαστή.

Επιπλέον η “στρατιωτική τουρκική μηχανή” έχει αποδειχτεί πολλάκις πολύ διστακτική να προχωρήσει σε σοβαρές χερσαίες επιχειρήσεις. Όλες οι επιχειρήσεις που έχει κάνει η Τουρκία στο έδαφος της Συρίας είχαν ως “αιχμή του δόρατος” φανατικούς ισλαμιστές αντιπάλους του Άσαντ! Ο “ένδοξος στρατός” για τον οποίο μίλησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χ.Ακάρ δεν είναι καθόλου τολμηρός. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Τούρκοι δεν αισθάνονται ασφαλείς ακόμη και μετά από την αποχώρηση των Αμερικανών και απαιτούν τώρα και από τους Γάλλους να αποσυρθούν.

Το Anadolu μετέδωσε τις δηλώσεις ενός από τους διοικητές των δυνάμεων που αντιπολιτεύονται τον Άσαντ (FSA).

Ο Σεύφ Έντου Μπεκίρ, δήλωσε στο Anadolu ότι η Γαλλία θα είναι σε θέση να υποστηρίξει το YPG / PKK στην περιοχή ανατολικά του Ποταμού Ευφράτη.

“Θα εκκαθαρίσουμε την περιοχή μας από το PKK και το Daesh”, δήλωσε.

Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν επέκρινε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ για την απόφαση να αποσύρει δυνάμεις από τη Συρία. Ο Μακρόν μίλησε για το YPG επισημαίνοντας ότι “δεν πρέπει να ξεχνάμε τι του χρωστάμε”.

Εκπρόσωποι του PKK και του YPG επισκέφθηκαν το Παρίσι για να υπενθυμίσουν τον κίνδυνο που υπάρχει από το Daesh για την Ευρώπη.

Γάλλοι αξιωματούχοι δήλωσαν την Πέμπτη ότι τα στρατεύματά τους θα παραμείνουν στη Συρία μετά την απόφαση απομάκρυνσης των ΗΠΑ.

Από Militaire News - 26/12/2018 

https://www.militaire.gr/to-afigima-tramp-kai-to-paramythi-erntogan
-gia-na-kalyfthei-i-nea-sfagi-kata-ton-koyrdon-s-enan-charti/






3.
Βίος και πολιτεία της «αγίας οικογένειας» Ερντογάν. 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεπέρασε κάθε προσδοκία του όταν από ένα φτωχόπαιδο έφθασε να γίνει “πρωθυπουργός του λαού” και μετά από αλλεπάλληλες εκλογικές νίκες να καταλήξει υπερπρόεδρος της νεοοθωμανικής Τουρκίας. Ο ίδιος δείχνει να θεωρεί ότι αποτελεί τη «μετενσάρκωση» ή του Μωάμεθ του Πορθητή ή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς. Υπό τη σκιά σκανδάλων, διώξεων, διεθνούς περιθωριοποίησης και απώλειας του μέτρου μένει να αποδειχθεί αν θα ολοκληρώσει τη διαδικασία μετασχηματισμού της Τουρκίας, στηριζόμενος στις λαϊκές μάζες της Ανατολίας.

 Από δήμαρχος σουλτάνος!
Η Εμινέ και οι offshore στη νήσο Man.
Σκάνδαλα διεθνών διαστάσεων.
Νοοτροπία σουλτάνου.

(...)

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ  ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΔΕΛΙΔΑ:
https://slpress.gr/diethni/vios-kai-politia-tis-agias-oikogeneias-erdogan/