Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ: Τα άγρια ζώα που εξαφανίστηκαν από τον πλανήτη το 2018.



To 2018 αποτέλεσε καταστροφικό έτος για τον πλανήτη, καθώς στιγματίστηκε από αλλεπάλληλες φυσικές καταστροφές. Η πανίδα δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη από την κλιματική αλλαγή που κάθε χρόνο γίνεται και πιο αισθητή. Μαζί με τον παλιό χρόνο, λοιπόν, έφυγαν μαζί του και κάποια είδη άγριων ζώων. Η ανθρώπινη δραστηριότητα οδήγησε στη εξαφάνιση μερικά από τα πιο εντυπωσιακά είδη ζώων.

NAJASHOTS VIA GETTY IMAGES

Ίσως, το σημαντικότερο από τα είδη που εξαλείφθηκαν οριστικά το 2018 ήταν ο λευκός αφρικανικός ρινόκερος, καθώς το τελευταίο αρσενικό του είδους των επιβλητικών θηλαστικών της ανατολικής Αφρικής πέθανε σε βαθιά γεράματα τον Μάρτιο. Πλέον, έχουν απομείνει μόνο δύο θηλυκά του είδους σε προστατευόμενη περιοχή της Κένυας, όμως εξαιτίας της προχωρημένης ηλικίας τους θεωρείται αδύνατη οποιαδήποτε ελπίδα αναπαραγωγής του πληθυσμού.

JACKYKIDS VIA GETTY IMAGES

Ένα ακόμη είδος που αποτελεί οριστικά παρελθόν από την Γη είναι και το πούμα της ανατολής, το οποίο το 2018 κηρύχθηκε οριστικά εξαφανισμένο από την περιοχή όπου κατοικούσε παραδοσιακά, από την Αμερικανική Υπηρεσία Άγριας Ζωής

MASHABLE

Παρελθόν από τον πλανήτη αποτελεί κι ένα από τα πιο εντυπωσιακά είδη παπαγάλου που γνωρίσαμε ποτέ. Το είδος Spix Macau (μπλε παπαγάλος), το οποίο ζούσε κυρίως στην τροπική λεκάνη του ποταμού Αμαζονίου στην Νότιο Αμερική κηρύχθηκε οριστικά εξαφανισμένο τον Σεπτέμβριο του 2018, καθώς δεκάδες ερευνητικές αποστολές που είχαν στόχο την εξεύρεση ατόμων σε καθεστώς άγριας ζωής στέφθηκαν από αποτυχία.

MASHABLE

Το 2019, οι ανησυχίες είναι έντονες για το θαλάσσιο θηλαστικό Vacchita, που πλέον έχουν παραμείνει στη γη γύρω στα 30 και κινδυνεύουν από την παράνομη αλιεία.


ANAΔHMOΣIEYΣH AΠO ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ:
 2/12/2019



                ΣΧΕΤΙΚΑ     ΘΕΜΑΤΑ                



(1) A tenth of the world's wilderness lost since the 1990s.

(2) Humanity has wiped out 60% of animal populations since 1970, report finds.The huge loss is a tragedy in itself but also threatens the survival of civilisation, say the world’s leading scientists.
https://www.theguardian.com/environment/2018/oct/30/
humanity-wiped-out-animals-since-1970-major-report-finds

(3) Species in decline worldwide, humans at risk.
http://conceptnewscentral.com/index.php/2018/03/24/
species-in-decline-worldwide-humans-at-risk/


Guardian News

(4) WWF report warns annihilation of wildlife
 threatens civilisation.
The 2018 Living Planet report from the WWF has found that a shocking 60% of the earth's  mammals, birds, fish and reptiles have been lost  since 1970.  The findings have led the world’s foremost experts to warn that the annihilation of wildlife is now an emergency that threatens civilisation.