Επιχειρείν Εξαγωγικά, με μοντέλο πρότυπο.


Ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος μίας από τις κορυφαίες εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ελλάδας, της Megaplast, o Χάρης Καββαδίας, σε μια συνέντευξη πρόκληση για το σύγχρονο επιχειρηματικό μοντέλο και την εργασία στην Ελλάδα της οικονομικής στενότητας. Τι λέει για το επενδυτικό περιβάλλον, την κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα, το πολύτιμο κεφάλαιο μίας επιχείρησης τον κόσμο της εργασίας και πως ο ίδιος ανα-στοχάζεται πάνω στα συμπεράσματα της πολύχρονης οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.



Cretetv Antitheseis


 (1)
Ιστορία

Η Megaplast ιδρύθηκε το 1995 και προμηθεύει τις αγορές με ένα ευρύ φάσμα καινοτόμων υλικών εύκαμπτης συσκευασίας. Για περισσότερο από 20 επιτυχημένα χρόνια πορείας, η Megaplast  αγωνίζεται συνεχώς να επιτύχει την τελειότητα ώστε να εξασφαλίσει την ικανοποίηση των αναγκών των πελατών της, να χτίσει ισχυρές ενδο-επιχειρησιακές και εξω-επιχειρησιακές σχέσεις με σεβασμό στις κοινωνικές, ηθικές και περιβαντολογικές απαιτήσεις.
1995: Η Megaplast Ltd ιδρύθηκε από τον κ. Χαρίλαο Καββαδία
στο Ηράκλειο της Κρήτης
1996: Απόκτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για τη διαδικασία παραγωγής των προϊόντων AirOfilm από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας
1997: Μετατροπή της Megaplast από ΕΠΕ σε Α.Ε υπό τον διακριτικό τίτλο Mega Plast S.A.
2001: Η Megaplast UK Ltd ιδρύθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο

2002: Μεταφορά εργοστασίου παραγωγής σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου Κρήτης

2011:
-Απόκτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για τη διαδικασία παραγωγής της AirOfilm Agri / Maxx
-Η Megaplast USA Corp ιδρύθηκε στις ΗΠΑ

2012: Απόκτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για προϊόν Stretch AirOfilm

2013: Απόκτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για το προϊόν AirOfilm Flowra

2014: Η Megaplast Italia S.L ιδρύθηκε στην Ιταλία

2015:
-Η Megaplast Ισπανία S.R.L ιδρύθηκε στην Ισπανία
-Απόκτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για το προϊόν Fiber Film στη Ρωσία
2016:
-Απόκτηση δπλώματος ευρεσιτεχνίας για το προϊόν Fiber Film
στον Καναδά και την Αυστραλία
-Αγορά γης στην Πολωνία
-Η Megaplast Verpackunsinnovationnen GmbH ιδρύθηκε στη Γερμανία
2017:
-Απόκτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για το προϊόν Fiber Film στην Ευρώπη
από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών
-Η Megaplast κέρδισε όλες τις νομικές διαδικασίες εναντίον της εταιρείας ECOVENTI SISTEMAS S.L πέρα ​​από το χορηγηθέν δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ΕΡ 1 989 044 με τίτλο «φιλμ συσκευασίας» («δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Megaplast»)
2018: Συμμετοχή της Megaplast σε 6 διεθνείς εμπορικές εκθέσεις στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ
2019:
-Συμμετοχή σε 4 Διεθνείς & 6 Τοπικές Εμπορικές Εκθέσεις
στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ
-Χάλκινο μετάλλιο για την καινοτομία συσκευασίας του προϊόντος
της Megaplast "Fiber Film"
-Πράσινο Πιστοποιητικό για την ενέργεια του εργοσταστίου της Megaplast
που προέρχεται από Ανανεώσιμες Πηγές
-Η Megaplast έγινε μέλος του Eumos ως Proud Member
(για την ασφάλεια του φορτίου και τη σταθερότητα των παλετών) 






(2)
Η κρητική εταιρεία επενδύει στον ανθρώπινο παράγοντα,
στην καινοτομία και την εξωστρέφεια

Eίναι από τις μεγαλύτερες και υγιέστερα αναπτυσσόμενες εταιρίες στην Ελλάδα. Μια κρητική εταιρεία η οποία ιδρύθηκε το 1995 στο νησί και με ''όπλο'' της την καινοτομία αποτελεί τον ηγέτη στην παραγωγή των διάτρητων και ενισχυμένων Stretch Films στην αγορά των καινοτόμων λύσεων συσκευασίας.

Η εταιρία εξάγει το 95% των προϊόντων της μέσω 5 θυγατρικών εταιριών της στην Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και ΗΠΑ παγκοσμίως, αλλά και μέσω ενός ευρέως δικτύου πωλήσεων και διανομέων. Η Megaplast έχει διακριθεί μέσω 8 βραβείων ποιότητας, καινοτομίας & οικονομικής ευρωστίας στην Ελλάδα. Aξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι όλα τα προϊόντα της εταιρίας προστατεύονται από Διεθνή Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας.

Megaplast: Η καινοτομία ως τρόπος σκέψης

Με βασικές αρχές την αξιοπιστία, την αξιοκρατία και την αξιοπρέπεια, έχοντας ως βασικό πυλώνα το σεβασμό στο περιβάλλον και με επίκεντρο τον Άνθρωπο, η Megaplast έχει επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο στους τομείς της Υγείας, Παιδείας, του Πολιτισμού και Αθλητισμού. ''Η καινοτομία έχει να κάνει με όλη τη δομή της εταιρείας μας και το πιο σημαντικό είναι ότι για μας η καινοτομία είναι κουλτούρα, είναι τρόπος σκέψης.'' τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο CEO και πρόεδρος της Megaplast S.A, Χαρίλαος Καββαδίας.

Στην Ελλάδα η επόμενη επένδυση

Αυτή τη στιγμή η Megaplast S.A διαθέτει μόνο ένα εργοστάσιο στην Κρήτη. Η εταιρεία είχε αγοράσει ένα οικόπεδο στο Στέτσιν της Πολωνίας, το οποίο βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία, για τη δημιουργία εργοστασίου στην Πολωνία. ''Βλέποντας όμως τις εξελίξεις εδώ στη χώρα μας και λαμβάνοντας υπόψη ότι για εμάς είναι σημαντικό να διαφυλάξου- με την πνευματική ιδιοκτησία και το know how της εταιρείας, αποφασίσαμε η επόμενη επένδυση να είναι εδώ στην Ελλάδα. Είμαστε έτοιμοι να αγοράσουμε ένα οικόπεδο 95 στρεμμάτων προς τη Θήβα, κοντά στον πρώην Πετζετάκι, και εκεί θα γίνει η καινούργια μεγάλη παραγωγική μας μονάδα. Ο προϋπολογισμός μας είναι για μια αρχική επένδυση ύψους περίπου 16 εκατ. ευρώ.'' τόνισε στο περιοδικό ''Diamond Of the greeks economy'' ο πρόεδρος της εταιρείας.

Το Fiber Film, η καινοτομία και το περιβάλλον

Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί ένα εξαιρετικά καινοτόμο προϊόν το οποίο λέγεται fiber film. Πρόκειται για ένα stretch film, μια μεμβράνη πλαστική, που χρησιμοποιείται για την παλετοποίηση των προϊόντων. Αυτό το φίλμ, το οποίο τυλίγει τα προϊόντα σε μια παλέτα, αποτελεί μια αγορά ύψους 2,4 δισ.ευρώ στην Ε.Ε., στις ΗΠΑ 1,7 δισ. και στην Ασία 2 δι. ευρώ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Πρόκειται για ίνες οι οποίες ενισχύουν το φίλμ και έτσι το εμποδίζουν να σκιστεί. Είναι το μοναδικό προϊόν στον κόσμο το οποίο είναι ενισχυμένο με fibers, δεν υπάρχει κανένα άλλο με αυτό το χαρακτηριστικό. Με το προϊόν αυτό οι πελάτες, χρησιμοποιώντας 50% λιγότερο υλικό, πετυχαίνουν καλύτερο αποτέλεσμα και όσον αφορά τη σταθερότητα των προϊόντων αλλά και κατά την παραγωγική διαδικασία.

Ουσιαστικά, το φιλμ αυτό λόγω των ενισχυτικών ινών του δεν σπάει,με συνέπεια να ελαχιστοποιούνται οι αστάθμητοι παράγοντες κατά την παραγωγική διαδικασία που μπορεί να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, το συγκεκριμένο προϊόν είναι πλήρως ανακυκλώσιμο.

Το Fiber Film είναι 50% ελαφρύτερο από το συμβατό Stretch Film που σημαίνει ότι χρειάζεται τουλάχιστον 50% λιγότερο προϊόν για την περιτύλιξη της παλέτας, οπότε και σημαντική μείωση του όγκου των Αποβλήτων, άρα και καθαρότερο περιβάλλον. Επίσης, το Fiber Film δημιουργεί τουλάχιστον 50% λιγότερα πλαστικά απόβλητα, οπότε και προξενεί 50% λιγότερο CO2 από ότι τα ανταγωνιστικά stretch film. Μάλιστα αυτό το διάστημα, η εταιρία παρουσιάζει το νέο της προϊόν ECO FIBER FILM, ένα καινοτόμο οικολογικό stretch film από ανακυκλώσιμες πρώτες ύλες, φιλικό προς το περιβάλλον, 100% Recyclable που παρέχει υψηλή εξοικονόμηση κοστών.


https://www.cretalive.gr/crete/
megaplast-h-kainotomia-os-tropos-skepshs-1070316
15/10/2019



ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ


The Group - Megaplast

Οικογένεια Προϊόντων της Megaplast

Fiber Film

Megaplast: Πως «έκτισε» το success story ο Xάρης Kαββαδίας

Megaplast: Η καινοτομία ως τρόπος σκέψης

Megaplast: Η ελληνική βιομηχανία που... συσκευάζει όλο τον κόσμο