Πως η Γερμανία ενισχύει την στρατηγική Ερντογάν κατά της Ελλάδας στον Έβρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

(1) Germany Closes Border to Europeans, But Migrants Still Allowed In

(2)  Το BBC αποκαλύπτει τις μεταφορές όπλων από την Τουρκία στη Λιβύη. 

(3) Σουλεϊμάν Σοϊλού: Ρίχνουμε πλαστικές σφαίρες στην Ελλάδα 
και θα το ξανακάνουμε. 


Πως η Γερμανία ενισχύει την στρατηγική Ερντογάν 
κατά της Ελλάδας στον Έβρο.

Authored by Paul Joseph Watson
 via ''Summit News'',


 Μήνυμα εξαιρετικής σημασίας για τον ελληνισμό  , το κατωτέρω δημοσίευμα αξιώνει την ιδιαίτερη προσοχή  και αντίδραση των κυβερνώντων και υπευθύνων για την ασφάλεια και επιβίωση της χώρας, αφού  ουσιαστικά αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση της κ. Μέρκελ, με την πολιτική ασύλου που συνεχίζει, ουσιαστικά ενισχύει την επιχείρηση Ερντογάν στα ελληνικά σύνορα και διαψεύδει τις διακηρύξεις των Βρυξελλών περί « ευρωπαϊκών συνόρων», «αλληλεγγύης» και φράγματος Frontex. 

Μετάφραση/Εσαγωγή: Μ. Στυλιανού

Η Γερμανία έκλεισε τα σύνορά της σε επισκέπτες από την Ευρώπη λόγω του κορωνοϊού, αλλά σε μετανάστες από την Μέση Ανατολή και την Αφρική επιτρέπει πάντοτε την είσοδο.

Με την εξαίρεση πολιτών τη Γαλλίας, του Λουξεμβούργου κι της Ελβετίας που παρέχουν βασικές υπηρεσίες, οι γερμανικές αρχές έκλεισαν τα σύνορα της χώρας σε όλους τους ξένους υπηκόους την περασμένη εβδομάδα.

Εντούτοις, όπως δήλωσε ο υπουργός των Εσωτερικών, οι  αποκαλούμενοι «αιτούντες άσυλο», (χαρακτηρισμός που βασικά περιλαμβάνει οικονομικούς μετανάστες από την Μέση Ανατολή και την Αφρική), είναι πάντοτε ευπρόσδεκτοι. «Στα εξωτερικά σύνορα της Γερμανίας στην Ε.Ε. (λιμένες και αεροδρόμια) δεν υπήρξε αλλαγή στην διαδικασία (ασύλου), δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Γιούνγκε Φράϊχάϊτ

Αυτό σημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι, που προηγουμένως είχαν το δικαίωμα να εισέλθουν στην Γερμανία, αντιμετωπίζονται σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας  σε σύγκριση με μετανάστες από χώρες του τρίτου κόσμου, οι οποίοι φτάνει να προφέρουν την λέξη «άσυλο» για να γίνουν δεκτοί στην Γερμανία, και να εξασφαλίσουν την εξέταση  των αιτημάτων τους, ακόμη και μέσα στην κρίση μιας παγκόσμιας φονικής πανδημίας.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι εάν ένας μετανάστης καταφέρει να περάσει παράνομα στην Ζώνη Σένγκεν, μέσω Ιταλίας ή Ελλάδας, και φτάσει στην Γαλλία ή την Ελβετία, μπορεί πάντοτε να ζητήσει άσυλο στην Γερμανία και έτσι πρέπει να του επιτραπεί να διασχίσει αυτές τις χώρες, ώστε να μπορέσει να ζητήσει επίσημα το άσυλό του στην γερμανική επικράτεια», αναφέρει η Voice of Europe.

΄Ιδια είναι η κατάσταση και στην Σουηδία, όπου αυτοί που ζητούν άσυλο θα  εξακολουθούν να εξετάζονται και να  γίνονται δεκτοί να μείνουν στην χώρα παρά την κρίση τη πανδημίας.

Λαμβανομένου υπ΄όψιν ότι μετανάστες στην Γερμανία ήδη προκάλεσαν ταραχές και ύψωσαν σημαίες των τζιχαντιστών σφαγέων της Συρίας, όταν  τους ανακοινώθηκε ότι το στρατόπεδό τους πρέπει να τεθεί σε καραντίνα, διερωτάται κανείς εάν οι νέο-αφικνούμενοι θα συμμορφωθούν στους κανόνες του αυτοπεριορισμού λόγω της πανδημίας.

Όπως επισημαίνει η έγκυρη ηλεκτρονική εφημερίδα Breitbart , απόπειρες να επιβληθεί η καραντίνα σε περιοχές του Παρισιού με πυκνή παρουσία μεταναστών αποδεικνύονται «αδύνατες»,  επειδή οι μετανάστες αγνοούν τον νόμο και συγκεντρώνονται σε μέγα πλήθος εάν βρεθούν αντιμέτωποι με την αστυνομία. Οι αρχές δεν μπορούν να μοιράσουν πρόστιμα στους μετανάστες γιατί φοβούνται βίαιη «αντίδραση».

Από Militaire News -26/03/2020 

https://www.militaire.gr/pos-i-germania-enischyei-tin-stratigiki-erntogan-kata-tis-elladas-ston-evro/?fbclid=IwAR1ejwn_ei8BCk4CzWsAxwU0TjbyUpWD64cvRgMAXFY8FcVjFl2hWNwRlzs


   ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ       

  

1.
Τούρκος ΥΠΕΣ: Ρίχνουμε πλαστικές σφαίρες στην Ελλάδα 
και θα το ξανακάνουμε. 

Τη συνεχιζόμενη ένταση μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων στρατιωτών στα σύνορα του Έβρου με αφορμή το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό σχολίασε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, όπως μεταδίδει το  
  philenews.com.

Μάλιστα, προειδοποίησε την Ελλάδα ότι "όσο συνεχίζει τις επιθέσεις (στα σύνορα), η Τουρκία θα απαντάει", ενώ παραδέχτηκε ότι βομβάρδιζαν την ελληνική πλευρά για ώρες με πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα.

"Εμείς τους προειδοποιήσαμε. Αν επαναληφθεί, θα απαντήσουμε με περισσότερη σφοδρότητα. 150.600 άνθρωποι διέσχισαν τα σύνορα, ενώ στο Παζάρκουλε περιμένουν ακόμη 4.600 άτομα. Τις προάλλες έριξαν πλαστικές σφαίρες κι ένας πρόσφυγας τραυματίστηκε, το μάτι ενός νέου είναι πολύ άσχημα. Τους προειδοποιήσαμε στα Αγγλικά και στα Ελληνικά με μεγάφωνα ‘’αν το ξανακάνετε, θα απαντήσουμε στο δεκαπλάσιο’’. Το ξανάκαναν και τους απαντήσαμε στο δεκαπλάσιο. Βομβαρδίζαμε την απέναντι πλευρά για ώρες με σφαίρες και δακρυγόνα και θα το ξανακάνουμε", δήλωσε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού σε συνέντευξή του στο κανάλι "Α Χαμπέρ".

"Οι διελεύσεις συνεχίζονται, δεν σταμάτησαν", πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

Κουμουτσάκος: Προσχεδιασμένα όλα στον Εβρο 
- Μου το είπε ο Σοϊλού τον Οκτώβριο

Το καλά οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας για όσα συμβαίνουν στα σύνορα του Έβρου αποκάλυψε νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος λέγοντας ότι ο ομόλογός του του είχε μιλήσει γι’ αυτό στις 4 Οκτωβρίου, σε κατ’ ιδίαν συνάντησή τους. "Μου είπε ο κ. Σοϊλού ότι θα μας στείλουν 50.000 την Κυριακή και 75.000 την Δευτέρα, και ρώτησε και τι κάνουμε τότε", αποκάλυψε ο υπουργός στην Ολομέλεια της Βουλής για τη συνάντηση που είχε τον περασμένο Οκτώβριο στην Άγκυρα με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

"Αποκαλύπτω ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εκμετάλλευσης ελπίδων απελπισμένων για επίτευξη γεωστρατηγικών στόχων μέσω εκβιασμού", σημείωσε. "Υπήρχε άλλη επιλογή από το σφράγισμα των συνόρων; Και προάσπισης της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας;".

Ο υπουργός υπογράμμισε επίσης σε υψηλούς τόνους σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό ότι χρειάζεται ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. "Μεταξύ των χωρών που ζητούν μαζί μ’ εμάς το ευρωομόλογο για τον κορονοϊό είναι και ορισμένες που έλεγαν ‘εμείς δεν θα γίνουμε Ελλάδα’. Τώρα το ζητάμε μαζί τους και ορθώς το ζητάμε γιατί η πανδημία είναι για όλους. Η τραγωδία μας ωθεί σε μια άλλη εποχή, στην εποχή μετά το Σύμφωνο Σταθερότητας. Στην εποχή που η σκληρή δημοσιονομική λιτότητα πρέπει να δώσει τη θέση της σε μια ευρωπαϊκή πολιτική στήριξης".

Ενώ επανέλαβε ότι στο νέο Σύμφωνο που η ελληνική πλευρά επιδιώκει για το προσφυγικό-μεταναστευτικό υπάρχει η πρόνοια για τη δίκαιη κατανομή του βάρους στις χώρες-μέλη.

https://www.capital.gr/epikairotita/3441055/tourkos-upes-rixnoume-plastikes-sfaires-stin-ellada-kai-tha-to-xanakanoume


26/3/2020



 2.
Το BBC αποκαλύπτει τις μεταφορές όπλων 
από την Τουρκία στη Λιβύη. 

Το BBC αποκαλύπτει πως η Τουρκία εξοπλίζει τις δυνάμεις του Σάρατζ και υποστηρίζει τις δικές της δυνάμεις που πολεμούν υπέρ του, στη Λιβύη.


Η εκπομπή BBC Africa Eye διερευνά τις μυστικές αποστολές όπλων στη Λιβύη και δείχνει πως οι ξένες δυνάμεις – κατά παράβαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ –
 – “τροφοδοτούν έναν πόλεμο που έχει προκαλέσει δυστυχία στον λαό της Λιβύης”.


Turkey's Ghost Ships - BBC Africa Eye documentary ( BBC Africa Eye )

'' Turkey sends secret arms shipments into Libya.

On January 24, a ship called the Bana set sail from Turkey. Four days later the ship vanished from the radar.

Where did it go? What was it carrying? And why does it matter?


BBC Africa Eye investigates secret arms shipments into Libya, and shows how foreign powers - in violation of UN resolutions - are fuelling a war that has brought misery to Libya’s people.


Corrected with updated map on 26 March

26 Mar 2020 ''

https://www.bbc.com/news/av/world-africa-52037533/
turkey-sends-secret-arms-shipments-into-libya