Επιστολή κόλαφος στην σύζυγο Ερντογάν: “Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι”!





Επιστολή κόλαφος στην σύζυγο Ερντογάν:
 “Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι”!

Η διακεκριμένη συγγραφέας και δημοσιογράφος κ. Ογιά Μπαϊντάρ απεύθυνε ανοιχτή επιστολή στην σύζυγο του Προέδρου κ. Εμινέ (Τ24). Αξιοθαύμαστο το θάρρος και η τόλμη της κυρίας Μπαϊντέρ που δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που μας αποκαλύπτει το ήθος και την μαχητικότητα της. Επειδή το περιεχόμενο της επιστολής είναι συγκλονιστικό παραθέτουμε τα βασικότερα σημεία του:

« Ανοιχτή επιστολή στην σύζυγο του ατόμου που είναι η κεφαλή της Δημοκρατίας.
Γνωρίζω ότι η προσφώνηση μου είναι ασεβής. Συγχωρέστε με. Αξιότιμη κ. Εμινέ Ερντογάν, το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, το ύφος και το στιλ της κεφαλής απλώνεται αναπόφευκτα μέχρι τα πόδια.

Ο σύζυγος σας μετά την έξοδο του από το τέμενος , όπου έκανε την προσευχή της Παρασκευής, είπε ακριβώς στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν για το Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου τα εξής: “Η σύζυγος του ατόμου που ονομάζεται Οσμάν Καβάλ  και είναι σχεδόν ο εκπρόσωπος του Σόρος στη χώρα, είναι μια γυναίκα που συμμετέχει στους προβοκάτορες του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου”.

Προσπαθώ πάλι να διατηρήσω την ευγένεια μου. Στην αρχή της επιστολής μου δεν αναφέρθηκα στη σύζυγο του ατόμου που ονομάζεται Ταγίπ Ερντογάν, σεβόμενη εσάς και όλους εκείνους τους ψηφοφόρους που τον ψήφισαν.

Δεν ξέρω αν παρακολουθείτε , αν γνωρίζετε; Την ώρα που ο σύζυγος σας εκστόμιζε αυτά τα λόγια ο Οσμάν Καβάλα συλλαμβανόταν για μια ακόμη φορά, μετά την αθώωση του από το δικαστήριο, βάσει των οδηγιών του συζύγου σας  και αποφασιζόταν η συνέχιση της φυλάκισης του για να μη δει το πρόσωπο της ημέρας όσο καιρό θα είναι στην εξουσία ο Ταγίπ. Είναι ολοφάνερο ότι ο Οσμάν Καβάλα είναι φυλακισμένος μέσα σε ένα κελί  επί τρία χρόνια και τρεις μήνες στις Φυλακές της Σιλιβριάς, χωρίς την παραμικρή ένδειξη ή στοιχείο ενοχής. Σε όλες τις δίκες που οδηγήθηκε ήταν αθώος και αναμάρτητος όσο κι εσείς-κάτι που δεν μπορώ να πω για τον σύζυγο σας.

Πέρα από το αίσθημα οργής και την αιμορραγία της συνείδησης που προκαλεί η αυθαίρετη ομηρία ενός ανθρώπου, στην πιο γόνιμη ηλικία του, θα σας αποκαλύψω μια λεπτομέρεια που ίσως δεν γνωρίζετε. Κατά τη διάρκεια των γεγονότων στο Πάρκο Γκεζί , για τα οποία κατηγορείται ο Καβάλα, αυτός ήταν ο άνθρωπος που προσπαθούσε να σβήσει από τους τοίχους τα αηδιαστικά μηνύματα που στόχευαν εσάς, κι έγραψαν οι προβοκάτορες και οι άγνωστοι ασυνείδητοι.  Έχει ένα ήθος και μια ευσυνειδησία που δεν θα αγγίξουν ποτέ ούτε εκείνοι που τον οδήγησαν στα δικαστήρια , ούτε οι άλλοι που τον δίκασαν.

Ήθελα ειλικρινά , αξιότιμη κυρία να σας υπενθυμίσω όλα αυτά. Εκείνο που θέλω να σας πω στην πραγματικότητα είναι: Ο σύζυγος σας που έχει την ιδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας παράλληλα με την αδικία και την τυραννία που διαπράττει έναντι του Οσμάν Καβάλα  δεν σέβεται την σύζυγο του Αισέ Μπουγρά και τη στοχοποιεί  με εξωπραγματικές κατηγορίες.

Η καθηγήτρια κ. Αϊσέ Μπουγρά είναι μια επιστήμονας γνωστή και αξιοσέβαστη σε όλο τον κόσμο. Δεν έχει καμία σχέση με φοιτητές που συνεχίζουν τις δίκαιες και νόμιμες διαμαρτυρίες τους. Μπορεί να κατηγορηθεί μόνο ως αγωνίστρια της επιστήμης και για τίποτα άλλο. Άλλωστε η απάντηση που έδωσε στις κατηγορίες του συζύγου σας είναι ενδεικτική : “Με θλίψη μου δέχομαι τα λόγια του Ερντογάν και λυπάμαι για την χώρα μου”.

Εάν μάλιστα πληροφορηθεί ότι έγραψα αυτά που είπε, μπορεί να θυμώσει και μαζί μου.

Είμαι περίεργη να μάθω ποιος ή ποιοι κατασκεύασαν αυτή την κατηγορία και την σέρβιραν στο σύζυγο σας.  Γνωρίζετε ότι για το καλό το δικό σας και του συζύγου σας πρέπει να απομακρύνεται αυτόν ή αυτούς τους ανθρώπους από τον περίγυρο σας.  Εάν πάλι αυτό ήταν ιδέα του συζύγου σας-εσείς ξέρετε….”

Η κ. Μπαϊντάρ στη συνέχεια αναφέρεται στην δολοφονία του 14χρονου Μπερκάν Ελβάν από αστυνομικό στα γεγονότα του Γκεζί , που βγήκε από το σπίτι του για να πάρει ψωμί και συνεχίζει:
“Δε μπορώ να μην σας υπενθυμίσω , χωρίς να σας πονέσω την ψυχή και τη συνείδηση σας, ότι ο σύζυγος σας και αρχηγός του ΑΚΡ σε μια εκλογική συγκέντρωση έβαλε το πλήθος που έχει χάσει την ευθυκρισία αλλά και τη συνείδηση του, να γιουχαΐσει την μητέρα του Μπερκίν. Μια γυναίκα, μια μάνα που έχασε το παιδιά της ανεξάρτητα για ποιο λόγο κι αν συνέβη!

Εκείνη τη στιγμή ο σύζυγος σας που είχε τελειώσει προ πολλού πολιτικά για μένα, τελείωσε και σαν άνθρωπος . Και τότε περιέργως πως σκέφθηκα εσάς. Στεναχωρήθηκα για εσάς, γιατί το πεπρωμένο σας είναι αυτός ο άνθρωπος, αυτός ο τρόπος ζωής. Μετά αναρωτήθηκα αν η κ. Εμινέ ταρακούνησε το σύζυγο της  για αυτό το επεισόδιο. Τώρα θέλω να σας ρωτήσω. Μπορείτε να χωνέψετε σαν γυναίκα, σαν μητέρα, σαν σύζυγος   όλα αυτά που λέγονται για την Αϊσέ Μπουγρά, τα οποία δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα;

Εάν απαντήσετε ναι, κρίμα. Μπορεί φαίνεται το στομάχι ενός ανθρώπου να μεγαλώσει τόσο πολύ. Εάν πάλι απαντήσετε όχι, τότε σας παρακαλώ κάντε κάτι. Βρείτε το θάρρος και εξηγείστε στο σύζυγο σας το πόσο δηλητηριάζει την Τουρκία αυτή η διάλεκτος, αυτός ο τρόπος συμπεριφοράς. Υπενθυμίστε, σας παρακαλώ, στον σύζυγο σας τις ανθρώπινες αξίες που ξέχασε εξαιτίας της αλαζονείας της εξουσίας.  Επίσης το πόσο θα του στοιχίσει στο μέλλον και τι θα γράψει η Ιστορία για το γιουχάισμα μιας χαροκαμένης μάνας και την άδικη κατηγορία μιας γυναίκας ως τρομοκράτη.

Όπως όταν τα παιδιά κάνουν κάτι κακό και  οι μητέρες τους θέλουν να ανοίξει η γη για να τις καταπιεί και ζητούν εκείνες συγνώμη για τα παιδιά τους.

Εάν ο σύζυγος σας δεν απεγκλωβιστεί μια ώρα αρχύτερα από την παραφροσύνη που οδηγεί τη χώρα και δεν ζητήσει συγνώμη από την μητέρα του Μπερκίν και την κυρία Μπουγρά, εσείς, ως γυναίκα, μητέρα, σύζυγος, δείξτε τη μεγαλοπρέπεια και ζητείστε συγνώμη. Γιατί εσείς δεν είστε οποιαδήποτε σύζυγος, είστε η first lady και πρέπει να δίνεται το καλό παράδειγμα”.

                       Oya Baydar

Κάτι απαιτήσεις που έχουν ορισμένοι άνθρωποι…. Η κ. Εμινέ θα πνίξει την στεναχώρια της με την αγορά μιας καινούργιας τσάντας Hermes ….. Εξάλλου πίσω από κάθε σπουδαίο άνδρα κρύβεται μια σπουδαία γυναίκα.

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Από Militaire News -08/02/2021