Είναι τα γεράματα, ηλίθιε!





Είναι τα γεράματα, ηλίθιε!

 Ένα ισοζύγιο αγωνίζονται να αποκαταστήσουν στην εγκεφαλική ουσία του μέσου ψηφοφόρου. Καθώς αντιπολίτευση δεν υφίσταται, μήτε πρόκειται να υπάρξει, η κυβέρνηση που αντί υπουργούς την βγάζει μπέικα με αρμοστές, θα περάσει ολόκληρο το 2021 με φαινότυπους δράσης, μακριά από υλικούς πόρους. Η επέτειος των 200 ετών και η εξάρτηση από την καλή κουβέντα του Μπάιντεν είναι χαρακτηριστικά δείγματα κοινωνικής απογύμνωσης. Από τον εορτασμό των 150 ετών από το 1821, τίποτε δεν εξελίχτηκε. Με τα παρτάλια εκείνης της χουντικής περιπέτειας πορευόμαστε. Μόνον το “Τάμα του Έθνους” δεν ανασύρθηκε. Η χώρα δεν έχει τα φόντα και τα κότσια να λανσάρει μεγάλες επενδύσεις και ακίνητα-τοπόσημα απαλλαγμένα από τις διαθέσεις των χορηγών. Η τελευταία αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση έφερε πάνω από 300 δημαρχιακά μέγαρα, ντυμένα με την λογική του ΟΠΕΚΕΠΕ και άλλων, πανελληνίως άχρηστων υπαλληλικών κυψελών. Η χαρά του ζεύγους Ουίλσον-Χανκς δεν συγκρίνεται με τους αστέρες που μας ήρθαν στη δεκαετία του 60, πάντα δεμένους με τα τουριστικά μας προϊόντα. Το αρχαιολογικό πρότυπό μας υποστηρίζουμε πως είναι το Αθηναϊκό, ενώ ουσιαστικά αναπλάθουμε το μοντέλο της Δήλου: μια κοινωνία οφσόρ εταιρειών, όχι μακριά από τη λογικη των Channel Ιslands.

Δεν έχω τις αντοχές να ανακαλύψω αρετές κυβερνησιμότητας στην όποια αντιπολίτευση. Η χώρα μαγνητίζεται από την πιο ακατάλληλη για προκοπή ανθρώπινη μαγιά: ήδη τα παιδούδια που είδαν το φως μετά το έτος 2000, σε πέντε χρόνια θα επιβάλουν το «θέλω» τους, από την μόδα έως την βιβλιοφιλία. Δεν θα τη βγάλουν τα χρυσά μου όπως εμείς, στα όρια της γενιάς του δόκτορος Σποκ. Ήγγικεν η ώρα του μπλαζέ και των ανατροφοδοτούμενων χρηματικών πόρων. Πέρασαν πάνω από σαράντα χρόνια Ευρώπης και κοντεύουμε να την μπατάρουμε και να την μπατιρήσουμε. Οι απλές, κτηνώδεις εξελίξεις μιας μονόμπατης, υστερικά εθνκιστικής μεγάλης χώρας, είτε Κίνας, είτε Ρωσίας, θα αναγκάσει τις Ηνωμένες πολιτείες να ακολουθήσουν. Αύτανδρες.

Μείωση του ψευδοκράτους που βιώνουμε κατά 50% σε πέντε χρόνια, ξήλωμα αυτού που διατεινόμαστε πως είναι ο δημόσιος τομέας και ευρεία δημιουργία κυβερνητικών δομών στη μορφή του καντονιού και όχι της δημιουργικής αποκέντρωσης. Σε λίγο, κλείνουν 100 ημέρες από την εμβολιαστική τακτική. Η ζωή, και δικαίως, δεν είναι για εμάς. Αλλά δεν είναι και για καμιάν άλλη ηλικία!

Οι γέροντες, βλέπετε, αλλά και οι την εξουσίαν κατέχοντες, κατέχονται από το σύνδρομο πως χωρίς αυτούς, ο κόσμος θα γυρίσει ανάποδα…

Πετεφρής

https://www.thegreekcloud.com/blogs

28/3/2021