Ημερολόγιο κορωνοϊού, 11 Ιουνίου 2021.

 


Ημερολόγιο κορωνοϊού, 11 Ιουνίου 2021, 
 
το καλοκαίρι, ατομικές, κοινωνικές και πολιτικές προτεραιότητες,
μυοκαρδίτιδες, κι άλλες νυχτερίδες-κι άλλοι κορωνοϊοί.


1.
Θα είναι έτσι κι αλλιώς διαφορετικό το καλοκαίρι, για όλους. Κι ας νομίζουν πολλοί ότι είναι ίδιο με το περσινό- δεν είναι, επειδή πέρυσι ξεκινήσαμε από μηδενική κυκλοφορία του ιου και άνευ μεταλλαγμένων μεταδοτικότερων στελεχών. Κι ας νομίζουν πολλοί ότι θα είναι επιστροφή στα προ της πανδημίας καλοκαίρια- δεν θα είναι, παρά μόνο εν μέρει για τους εμβολιασμένους:  γι' αυτούς λοιπόν θα είναι ένα καλοκαίρι (προσωρινής έστω; ) ασφάλειας, ανάσας. Θα είναι η δυνατότητα να βγεις, να συναντήσεις φίλους κι αγαπημένους, να πας διακοπές, να ταξιδέψεις, να αγκαλιάσεις γονείς/παιδιά/εγγόνια χωρίς τον αστερίσκο της νόσου. Με κάποιους μικρότερους αστερίσκους πάντα: ναι, θα συνεχίσεις να εφαρμόζεις τα μέτρα ατομικής προστασίας, κι ας ξέρεις πλέον πως ο κίνδυνος μετάδοσης από εσένα, τον εμβολιασμένο, είναι μικρός (αλλά βλέπεις, αν πεις "οι εμβολιασμένοι δεν χρειάζονται μάσκα σε εξωτερικό χώρο", ποιος θα ελέγξει την εφαρμογή του, που έχουν γεμίσει οι δρόμοι με ανεξέλεγκτους, ατιμώρητους και ασεβείς προς τον άλλον, "ασκεπείς" ; ) . Και ναι, θα συνεχίσεις να σκέφτεσαι και να προσέχεις τους ευπαθείς και ανοσοκατασταλμένους που ενδέχεται να μην έχουν επαρκή κάλυψη από τον εμβολιασμό τους.

2. Και θα αισθάνεσαι ασφαλής επειδή ξέρεις ότι ο εμβολιασμός σού έχει προσφέρει ανοσολογική ανάμνηση: ακόμη κι αν μετράς μανιακά τα αντισώματα στο αίμα σου και τα βλέπεις να πέφτουν, δεν πειράζει, επειδή συνεχώς μελέτες αποδεικνύουν ότι η μνήμη των Β-κυττάρων επεκτείνεται όσο περνάει ο καιρός, έτοιμη να αντιμετωπίσει ποικίλες νέες παραλλαγές του ιου (μια ακόμη νέα τέτοια προδημοσίευση έχει στα σχόλια). Βάλε και την κυτταρική ανοσία στο οπλοστάσιο, και η ασφάλεια αποδεικνύεται καθημερινά.

3. Γιατί χαρακτήρισα τότε ως  "προσωρινή, ίσως" την καλοκαιρινή ασφάλεια των εμβολιασμένων; Επειδή ο ιος συνεχίζει να κυκλοφορεί. Ανά τον κόσμο και να επανεισάγεται. Επειδή δεν ξέρουμε αν έχει εξαντλήσει την δυναμική του στις τρέχουσες μεταλλάξεις. Επειδή ναι, το Delta στέλεχος (για να προσαρμοζόμαστε στη νέα ονοματολογία, η πρώην "ινδική μετάλλαξη 2") φαίνεται να είναι πολύ μεταδοτικότερο ακόμη και του Alpha (του πρώην "βρετανικού"), χωρίς μάλιστα να έχει αυτά τα ιδιαίτερα "μεταδοτικά" χαρακτηριστικά που είχαμε εντοπίσει- νέα κόλπα λοιπόν. Και επειδή φαίνεται να ανθίσταται εν μέρει στην ανοσία, χωρίς να έχει εκείνα τα "ανθεκτικά" χαρακτηριστικά του Beta και του Gamma (του πρώην "νοτιοαφρικανικού" και "βραζιλιάνικου")- κι άλλα νέα κόλπα. Τα εμβόλια προφυλάσσουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό από αυτές τις μεταλλάξεις, αλλά, όπως έδειξε ένα πρόσφατο προγνωστικό μοντέλο του ECDC, αν κάποια μετάλλαξη είναι μεταδοτικότατη και έχει έστω και μια μικρή διαφυγή από την ανοσία, κινδυνεύεις να βρεθείς με πολλαπλάσια κρούσματα και νέα ορμητικά πανδημικά κύματα, αν χαλαρώσεις τα όποια περιοριστικά μέτρα απότομα ή πλήρως: αυτό είναι που αγχώνει την βρετανική επιστημονική κοινότητα τις τελευταίες ημέρες.

4. Το καλοκαίρι των ανεμβολίαστων, τουλάχιστον στην Ελλάδα, θα έχει τους κινδύνους που (οφείλουν να) γνωρίζουν. Εδώ είναι ο ιος, κολλάει ευκολότερα από πέρσι το καλοκαίρι, και οι εξωτερικοί χώροι δεν σε προφυλάσσουν αρκετά όταν υπάρχει παρατεταμένος συνωστισμός ανθρώπων με διαφορετικό επιδημιολογικό υπόβαθρο. Πολύ περισσότερο αν η μάσκα έχει πάει περίπατο. Η δυνατότητα εμβολιασμού υπάρχει για τους περισσότερους. Και με τον καιρό, στις μεγαλύτερες ηλικίες, θα ανέβουν ασθμαίνοντας τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης. Η πληροφορία για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα υπάρχει, έστω και αν διαχέεται ελλιπέστατα από τις επίσημες πηγές. Αλλά όποιος θέλει ειλικρινά και απροκατάληπτα να πληροφορηθεί βρίσκει. Επαγγελματίες αντιρρησίες θα συνεχίσουν να υπάρχουν και να παρασύρουν πολλούς, ειδικά όσο τους επιτρέπεται. Θα ήταν έως και διασκεδαστική η εφευρετικότητα των σεναρίων ορισμένων τέτοιων επαγγελματιών: πώς ανακαλύπτουν, συντονισμένα θαρρείς, νέα αστήρικτα ζητήματα να διατυμπανίσουν,  πώς βλέπουν σκοτεινές σκιές να τους παρακολουθούν στον παραμορφωτικό καθρέφτη τους, καθώς φαντάζονται πως πρωταγωνιστούν σε ταινία καταγγελίας  ή κατασκοπικό θρίλερ (άμα ήθελαν να σε εξοντώσουν μεγάλε δεν θα ήσουν κάθε εβδομάδα πρώτο τραπέζι πίστα σε πρωινά "συστημικών" καναλιών...) . Αλλά όχι άλλο κάρβουνο, δεν είναι διασκεδαστικό πια. Αντίθετα, συμβάλλει στο να παρατείνεται η πανδημία. Και όχι μόνο.

5. Το καλοκαίρι της χώρας έχει βρει το δικό του ισοζύγιο. Κάποια στιγμή, πολιτεία και μέρος της κοινωνίας αποφάσισαν πως υπάρχει ένας αριθμός νεκρών που κρίθηκε ανεκτός. Όμως, η χαλάρωση των μέτρων (και εξαρχής η μη τήρηση των μέτρων) συνοδεύεται από μια παράταση της κυκλοφορίας του ιου. Και αυτή η κυκλοφορία δεν είναι απαραίτητα αποδεκτή και από τους εκτός Ελλάδας: μπορεί εμείς να ανοίξαμε για να υποδεχτούμε τουρίστες, κι ας έχουμε βρε αδερφέ διψήφιο αριθμό νεκρών καθημερινά, κι ας έχουμε αφήσει τον έλεγχο στον αυτόματο, κι ας έχουμε κάνει κεντρικό θέμα συζήτησης τα ντεσιμπέλ. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ξένοι μας βλέπουν το ίδιο, για δικούς τους λόγους-δεν είναι θέμα μας οι λόγοι τους. Αυτό που εμείς ονομάζουμε ασφαλές περιβάλλον δεν κρίνεται απαραίτητα ως ασφαλές και από αυτούς. Κι έτσι μείναμε καρτερικά να περιμένουμε να μας αλλάξει χρώμα η Μεγάλη Βρετανία. Επειδή εξακολουθούμε να μην κατανοούμε πως ασφαλές περιβάλλον είναι το υγιές περιβάλλον. Και το υγιές περιβάλλον δεν έχει ποσοστώσεις.

6. Το καλοκαίρι της χώρας θα μπορούσε να είναι ένα καλοκαίρι εγρήγορσης και επέκτασης της ετοιμότητας. Βλέπουμε τις αναζωπυρώσεις στην κοινότητα που προκαλεί το Delta στέλεχος του ιου, στις περιοχές ανά τον κόσμο όπου εισχώρησε αποτελεσματικά. Στην Ελλάδα είμαστε μεν σε μονοψήφιες απομονώσεις του Delta, αλλά είχαν εντοπισθεί 3 έως τώρα και προστέθηκαν ακόμη 3 στον χτεσινό απολογισμό (μην αρχίσουμε να διπλασιάζουμε φοβάμαι...). Και αριθμητικά, σε φυλογενετικό έλεγχο, παραμένουμε πίσω από τα προτεινόμενα από το ECDC επίπεδα. Και αυτός ο έλεγχος είναι που αποτελεί το κρισιμότερο όπλο σε μια συνεχιζόμενη πανδημία, σε μια περιοχή με σχετικά επαρκή ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης μεν, ορθάνοιχτα σύνορα  και γεωγραφικές ιδιαιτερότητες δε.

7.
Το καλοκαίρι του κόσμου όλου, παραμένει χειμώνας: η παγκόσμια εμβολιαστική κάλυψη είναι εξαιρετικά ανισοβαρής: το vaccine apartheid που λέει και ο Gregg Gonsalves. Η συνάντηση των G7 είναι μια ευκαιρία να αναδείξει ηγέτες και να γραφτεί ιστορία. Η δωρεά εκατοντάδων εκατομμυρίων δόσεων είναι μια καλή αρχή, αρκεί να έχει έναν σαφή άμεσο ορίζοντα. Το ότι η πρωτοβουλία COVAX παραπονιέται ακόμη ότι δεν έχει καλυφθεί ο προϋπολογισμός της για αγορά των απαιτούμενων εμβολίων για τον αναπτυσσόμενο κόσμο είναι ντροπιαστικό. Το ότι η διακίνηση εμβολίων έχει πολιτικό χαρακτήρα, είναι προφανές. Το ότι υπάρχει ανισοκατανομή ακόμη και μέσω της COVAX είναι επίσης προφανές (ευτυχώς η Νορβηγία και η Νέα Ζηλανδία παραιτήθηκαν των δόσεών τους, υπάρχουν αλλού μεγαλύτερες ανάγκες, ειδικά στη Λατινική Αμερική και την Αφρική).Οι πρωτοβουλίες δεν μπορεί να αναλώνονται σε κούφιες συζητήσεις για θέματα που δεν έχουν καμία βραχυπρόθεσμη σημασία, βλέπε πατέντες: για να παραφράσω τον Martin Friede, κι εγώ πήρα το βιβλίο με τις συνταγές για ριζότο του Ιωαννίδη (του σωστού, όχι του "διωκόμενου επιστήμονα με το μεγάλο impact factor" ) , αλλά δεν ξετρελάθηκε η υφήλιος, μην σου πω η οικογένεια, με το ριζότο που έφτιαξα.

8.
Οι πρωτοβουλίες επίσης δεν είναι απαραίτητο να ξεκινούν από τους G7 βέβαια. Πρωτοβουλία, πρωτοπορία, ιστορία, είναι να είσαι ηγέτης μιας μικρομεσαίας χώρας και να ξεκινάς εσύ την εκστρατεία για άμεση διάθεση δόσεων στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Τωρινή. Τα άτομα κάτω των 25-30 ετών στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ και τον Καναδά μπορούν να περιμένουν (προσοχή, να περιμένουν, όχι να μην εμβολιαστούν). Με μικρότερο κόστος σε σχέση με όλους τους ευπαθείς και εκτεθειμένους του αναπτυσσόμενου κόσμου. Οι μελλοντικές υποσχέσεις είναι όμορφες αλλά κοστίζουν. Κι αν δεν μας νοιάζει το κόστος σε "Ζωές των Άλλων", υπάρχει και το κόστος των "Μεταλλάξεων των Άλλων" που ενδέχεται να κληθούμε να συναντήσουμε- κι έτσι εγωκεντρικά να το δούμε, πρέπει τώρα να ξεκινήσουν οι δόσεις να ταξιδεύουν εκεί που πραγματικά είναι ζήτημα ζωής και θανάτου (και δεν είναι θέμα τεχνικής διακίνησης, και το πρώτο εμβόλιο για τον Ebola στους -70°C είχε διακινηθεί.

9.
Σχετικά με την πιθανότητα συσχέτισης των mRNA εμβολίων με μυοκαρδίτιδα/ περικαρδίτιδα σε νεαρές ηλικίες. Έχει ACIP στις ΗΠΑ σε μια εβδομάδα, σε χτεσινή συνάντηση του Vaccines and Related Biological Products Advisory Committee του FDA είχαμε κάποια πρώτα στοιχεία: φαίνεται να παρατηρείται με αυξημένη συχνότητα του αναμενομένου, μετά την 2η δόση, σε άτομα 16-24 ετών, ειδικά σε άρρενες. Με εμφάνιση κατά μέσο όρο 2 ημέρες μετά, καλοήθη πρόγνωση (τουλάχιστον 81% είχαν ήδη αναρρώσει πλήρως), αλλά και με μια (πρώιμα εκτιμηθείσα) συχνότητα 1: 60.000 μετά την 2η δόση. Συχνότερο φαίνεται να είναι με το εμβόλιο της Moderna, κάτι που υπογραμμίζει πως ενδέχεται να είναι απλά μια υπερβολική ανοσολογική αντίδραση που ίσως απαιτεί μικρότερη δόση- το έχω ξανασημειώσει από τις 27 Απριλίου αυτό. Είναι κάτι που θα αποσαφηνιστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες πάντως, θα επανέλθω μετά το ACIP.

10. Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του ο Christian Drosten, σύνδεσμος στα σχόλια για γερμανομαθείς, περιγράφει μεταξύ άλλων το πιθανότερο κατά την γνώμη του σενάριο προέλευσης, το οποίο περιλαμβάνει νυχτερίδες, που αποτελούν θήραμα για αδέσποτα raccoon dogs, τα οποία όμως εμπλέκονται και στην βιομηχανία της γούνας στην Κίνα- τα μαντρώνουνε μαζικά α λα μινκ, και έτσι δίνουν περιθώριο τυχαίων ανασυνδυασμών σε προγονικούς ιους, που απλά μετά περνάνε στον άνθρωπο, επειδή κάποιος από αυτούς έτυχε να κλειδώνει στους ανθρώπινους υποδοχείς. Απλά είναι αδύνατο να βρεθεί το πού και το πώς μετά από τόσο καιρό, και εφόσον δεν έγινε εκτεταμένος δειγματοληπτικός έλεγχος σε αντίστοιχες περιοχές. Κυκλοφόρησε  επιπρόσθετα στο Cell μελέτη σε πληθυσμούς νυχτερίδων σε μια περιοχή της Yunnan της Κίνας, γνωστή ως προδημοσίευση από τριμήνου, ανέδειξε κι άλλους πρωτοεμφανιζόμενους συγγενείς του SARS-CoV-2, ο RpYN07 είναι ο 2ος πλησιέστερος συγγενής που γνωρίζουμε. Κοινώς, όσο ψάχνεις για παρόμοιους ιους, ειδικά σε οικοσυστήματα όπου ευδοκιμούν παρόμοιες νυχτερίδες, κάτι θα βρεις. Αν έχετε αμφιβολίες, μπορείτε να πάτε στις σπηλιές του χωριού του παππού σας, να πιάσετε κάμποσες νυχτερίδες, να πάρετε δείγμα από τον εντερικό τους σωλήνα, να το στείλετε για εξέταση να δούμε τι θα βρεθεί. Προφανώς καλύτερα είναι να μην το κάνετε.

Giorgos Pappas

 https://www.facebook.com/giorgos.pappas.376/posts/10159609345982490

11/6/2021

 
 
         ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ        




O επικίνδυνος λα'ι'κισμός κάποιων ακαδημα'ι'κών.

Σε καθε χωρα υπαρχει μια μειοψηφια ακαδημαικων (πχ της ταξης του 1% του συνολου) που ψαχνει διαρκως να βρει καποιο επιστημονικο 'σκανδαλο' των επισημων αρχων για να το σηκωσει στα μανταλακια των δημοσιων μεσων ωστε να εμφανιστουν οι ιδιοι ως 'ρομπεν των δασων της επιστημης' λεγοντας στον κοσμο οτι 'μονο εμεις σας λεμε την αληθεια που σας κρυβουν'. Η επιπολαιη σταση τους δειχνει οτι το βασικο κινητρο τους (συνειδητα ή υποσυνειδητα) ειναι η αυξηση της δημοφιλιας τους (προφανως ο κοσμος που ειναι γεματος φοβο εν μεσω πανδημιας ευκολα παρασυρεται και αναγνωριζει ηρωες σε οσους τους δινουν πατημα να δικαιολογουν τις φοβιες τους) και οχι ο πραγματικος (θεμιτος) ελεγχος της επιστημης. Αλλωστε, οσοι θελουν πραγματικα να ελεγξουν τις επισημες επιστημονικες θεσεις, καθονται και τις τεσταρουν στο εργαστηριο και δημοσιευουν τα δεδομενα τους σε αρθρα της επιστημονικης κοινοτητας (μεσα απο peer reviewing) ή τα φερνουν ως θεμα συζητησης στα αρμοδια επιστημονικα οργανα, δεν τρεχουν με υφος καρδιναλιων σε τοπικα δημοσια μεσα να πετανε αβασιμες υποθεσεις υπονομευοντας ουσιαστικα το θεσμικο κυρος της ιδιας της επιστημης.
Τηλεοραση στην Ελλαδα γενικα δεν βλεπω (εκτος αν παρουσιαστης ειναι ο Πορτοκαλογλου (🙂), αλλα απο τις προσωπικες ερωτησεις σας και απο την μικρη εκθεση μου απο εδω, βλεπω οτι και στον δημοσιο διαλογο της Ελλαδας εχουν παιξει διαφορες τετοιες αβασιμες υποθεσεις απο συγκεκριμενους ακαδημαικους της χωρας που εχουν αλογιστα τρομοκρατησει τον κοσμο, τις πιο κοινες απο τις οποιες συνοψιζω και παρακατω:

Οι 5 αβασιμες θεσεις για το εμβόλιο που εχουν ακουστει απο ακαδημαικους στην Ελλάδα:

Αβάσιμη θέση 1:
Η εμβολιακως επαγομενη ακιδα είναι τοξική και θα προκαλέσει θανάτους σε λίγα χρόνια. Να σταματήσουν όλοι οι εμβολιασμοί τώρα ( keyword: Byram Bridle)


  Δεν υπαρχει το παραμικρο (!) στοιχειο που να δειχνει οτι η εμβολιακη ακιδα κυκλοφορει σε ποσοτητες που μπορει να ειναι τοξικες για τον εμβολιασμενο. Ξερουμε απο μια μελετη οτι υπαρχουν ελαχιστες ποσοτητες ακιδας που μπορει να περασουν στην κυκλοφορια μετα τον εμβολιασμο, αλλα πρωτον η εμβολιαστικη ακιδα ειναι επι τουτου σχεδιασμενη ετσι ωστε να ειναι λγοτερο 'ενεργη' απο την ιικη ακιδα (δηλ να μην ειναι βιολογικα πολυ ενεργη) και δευτερον οι ποσοτητες που εχουν εντοπιστει στην κυκλοφορια ειναι τοσο μικρες (μιλαμε για το κατωτατο οριο που μπορουν να δουν οι πιο υπερευαισθητες μεθοδοι) και παροδικες που δεν αναμενεται να δημιουργουν το παραμικρο μακροχρονιο προβλημα. Αλλωστε με αυτο συμφωνουν και οι ιδιοι οι ερευνητες που εκαναν τις εν λογω μελετες πανω στις οποιες ΄'πατησε' ο Byram Bridle (και οι αντιστοιχοι δικοι μας μπριντλακηδες) για να πει την (κουφιο)θεωρια του. Μια τιμια τοποθετηση για το θεμα θα ηταν "ξερουμε πλεον οτι ειναι ελαχιστες οι ποσοτητες της λιγοτερο ενεργης εμβολιαστικα επαγομενης ακιδας στο αιμα των εμβολιασμενων και ετσι ειναι μαλλον απιθανο να δημιουργει το παραμικρο προβλημα, αλλα καλο ειναι να συνεχιστουν οι μελετες μεχρι να εχουμε απολυτες αποδειξεις. Σε καθε περιπτωση η φυσικη μολυνση με τον ιο προκαλει πολυ πολυ μεγαλυτερη εκφραση της ακομη πιο επικινδυνης ιικης ακιδας στο αιμα των νοσουντων σε ποσοτητες που γνωριζουμε οτι μπορει να προκαλεσουν σημαντικα προβληματα. Αρα ο εμβολιασμος ειναι ο πιο αποτελεματικος τροπος που εχουμε να αντιμετωπισουμε τις ενδεχομενες παθογονικες συνεπειες της ιικης ακιδας (μετα απο φυσικη νοσηση)". Αλλα αυτο δεν θα πουλουσε φοβο και ετσι δεν θα σε επαιζαν τα καναλια. Αντιθετα ακουσαμε απο ακαδημαικους μεχρι και "να σταματησουν ολοι οι εμβολιασμοι τωρα" στη βαση των παραπανω (αδιανοητο πραγματικα).

Αβάσιμη θέση 2: 
Τα mRNA εμβόλια μπαίνουν στο DNA μας και προκαλούν μακροχρόνια καρκίνο.

👩  Δεν υπαρχει η παραμικρη τετοια ενδειξη. Τα mRNA εμβολια ΔΕΝ εισερχονται στο DNA μας, αλλα ακομη και αν αυτο γινοταν σε λιγα κυτταρα μας (κατα βαση σε κυτταρα του ωμου μας), τοτε απλα θα το καθαριζε μαλλον το αμυντικο μας συστημα σκοτωνοντας το εν λογω κυτταρο (οπως ειπαμε σε προηγουμενο ποστ, η επιφυλακη θα εβελεπε ιικες πρωτεινες στις κρεμαστρες του κυτταρου και θα το εστελνε αδιαβαστο). Μη μασατε με την ιδεα οτι καποια κυτταρα μας πεθαινουν. Κατα τη διαρκεια αναγνωσης του ποστ αυτου καποια εκατομμυρια κυτταρα σας θα εχουν θανατωθει (business as usual). Ολο αυτο με την ενδεχομενη προκληση καρκινου απο τα εμβολια ειναι στην βαση ΟΛΩΝ των διαθεσιμων στοιχειων μια ΕΝΤΕΛΩΣ αβασιμη θεση.  

Αβάσιμη θέση 3:
ο συγκεκριμένος ιός επειδή είναι του αναπνευστικού δεν περνάει στην κυκλοφορία (μένει μόνο μύτη και φάρυγγα).


  Εδω τωρα τι να πεις. Εχει βρεθει ο ιος σχεδον σε ολους τους ιστους και τα βιολογικα υγρα των ασθενων και σε μεγαλες ποσοτητες στην κυκλοφορια του αιματος. Αστεια πραγματα. Απορω πως πετανε τετοιες κοτσανες και με σοβαρο υφος. Δεν αξιζει καν να σχολιασεις. Ειναι απλα ανοητη θεση. Παμε παρακατω.

Αβάσιμη θέση 4: 
Τα εμβόλια προκαλούν prion παθήσεις.

👩 Αυτο παλι? Απο που μας προεκυψε? Τι να πουμε οτι κανει, τι να πουμε οτι  κανει το εμβολιο? Α!! Το βρηκα! Να κανει prion-pathologies!! Λοιπον, δεν εχουμε την παραμικρη ενδειξη οτι μπορει να συμβαινει κατι τετοιο. Αν θελει καποιος να πεταει τετοιες βομβες στα καναλια, καλο ειναι να καθεται και να κανει καποια στοιχειωδη πειραματακια που εστω να δειχνουν την παραμικρη πιθανοτητητα επαληθευσης της ουρανοκατεβατης υποθεσης του (η εστω να τα συζηταει πρωτα μεσα στην κοινοτητα).

Αβάσιμη θέση 5:
Αν κόλλησες φυσικά τον ιο δεν έχει νόημα να εμβολιαστείς.

 
 Το εχουμε πει 100 φορες, αλλα ας το πουμε αλλη μια. Η φυσικη ανοσια, στις περισσοτερες φορες, επαγει καλη ανοσια. Αλλα ειναι η προσθηκη μιας (τουλαχιστον) εμβολιαστικης δοσης που την κανει πανισχυρη, ικανη να προσφερει προστασια απο ολα τα κυκλοφορουντα στελεχη του ιου.
Σιγουρα υπαρχουν και αλλες αβασιμες θεσεις που πεταγονται απο χειλη ακαδημαικων. Το να ελεγχεις διαρκως τα δεδομενα και να παραμενεις καχυποπτος ειναι υποχρεωση και ευθυνη των επιστημονων. Αλλα το να υποδαυλιζεις το κυρος των επιστημονικων αρχων στα δημοσια μεσα και να υπονομευεις την δημοια υγιεα για ιδιοτελεις σκοπους χρησιμοποιωντας αβασιμες θεωριες ειναι απλα επικινδυνος τυχοδιωκτικος λαικισμος

 Yiannis Prassas

https://www.facebook.com/prassas/posts/10158131705528587

10 Ιουνίου 2021 






ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ - Ηighlights.

 Ακολουθει βιωματικο ποστ και καποια συμπερασματα εξ αυτου. Το νου σας.

Χθες το απογευμα χτυπαει το κινητο μου, αγνωστος αριθμος εξωτερικου. Ωχ λεω, θα ειναι καμια φορεξοειδης κομπινα παλι και το σηκωνω ψιλιασμενος και ετοιμος για διαολοσταλμα. Καμια σχεση. Απο την αλλη μερια ακουγεται ενας νεαρος ανθρωπος, κατατρομαγμενος με τρεμαμενη φωνη. Με βρηκε μεσα απο τα video στο Youtube και ηθελε να με ρωτησει... Ειχε ραντεβου για εμβολιασμο στην χωρα του αλλα "πάγωσε" οταν ειδε καποιο βιντεο χυδαιας εμβολιοφοβιας του γνωστου φαρμακολογου του βορρά. Ο τυπος που αφου εμβολιαστηκε ο ιδιος καλα-καλα, προσπαθει τωρα να πεισει τον κοσμο να μην κανει το εμβολιο. Σημειο προς σημειο, συζητησαμε καθε πιθανη ή απιθανη αντίρρηση και σκεπτικισμό.

Ακολουθουν μερικά highlights λοιπον.

1. Η πρωτεινη Spike που συντιθεται απο τα εμβολια παραμενει στην κυτταρικη μεμβρανη των κυτταρων που την παρηγαγαν, δηλαδη τα μυοκυτταρα του δελτοειδη μυ σου οπου εγινε το εμβολιο και οχι στην κυκλοφορια. Παραλαμβάνεται και επεξεργάζεται από το ανοσοποιητικό σας και αναπτύσσεται χυμική και κυτταρική ανοσία.

2. Ακομα και αν παρέλπιδα κυκλοφορουσε στο αίμα, η ποσοτητα και η διαρκεια ειναι ΑΣΥΓΚΡΙΤΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ απο αυτη μιας λοιμωξης. Ετσι λοιπον δεν δύναται να προκαλεσει βλάβη στο ενδοθήλιο μιας και επιμενουν να βαρανε το ιδιο ταμπουρλο. 

3. Τα κυτταρα που "προσβληθηκαν" απο το εμβόλιο mRNA ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΑΕΝΑΩΣ Spike. Το "φυτεμενο" mRNA θα αποσυντεθει σε νουκλεοτιδια εντος λιγων ωρων, και σε τιποτα δεν θα διαφερει σε αυτη την προδιαγεγραμμενη πορεια του απο οποιοδηποτε αλλο mRNA για οποιαδηποτε αλλη πρωτεινη των κυτταρων σας. Η πρωτεινη Spike που παραχθηκε θα καταβολιστει και θα γινει κομματια οπως καθε αλλη πρωτεινη μεμβρανης του κυτταρου σας μεσα σε λιγες ημερες. 

4. Ο ιος δεν παραμενει περιορισμενος στο αναπνευστικο συστημα παρα αποτελει συστημικη νοσο, και οχι δεν ειναι η ακιδα "σκορπια" που προκαλει τα εξωαναπνευστικα συμπτωματα. Αυτες ειναι φαντασιες που σπρωχνει η #nicotina_team (ναι, τα "δικτυωμενα" φιλαρακια του Κουβελα που τους κατεβασαν την δημοσιευση επειδη δεν ειχαν αποκαλυψει οτι ειχαν χρηματοδοτηση απο πολυεθνικη καπνοβιομηχανια) και εχει καταντησει πλεον περιγελος της ακαδημαϊκης κοινοτητας με την τελευταια μπουρδα περι ρινοπλυσεων με θαλασσονερο.

5. Η πρωτεινη ακιδα που κανει shedding ο ιος μπλοκαρεται απο τα αντισωματα που εχει παραξει το εμβολιο και αυτο το περιγραφει ΤΟ ΙΔΙΟ PAPER ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΜΠΑΝΤΙΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΟΜΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ αλλα μαλλον ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ!

6. Οχι, το mRNA δεν επιρρεαζει το DNA σας. Φανταστειτε αν αυτο συνεβαινε σε ενα φυσιολογικο σωματικο κυτταρο σας, ποσο γρηγορα θα ανατιναζόταν κυριολεκτικα το γονιδιωμα εντος του πυρηνα του απο τα εκατομμυρια "δικα του" mRNA που παραγει για να "εξοπλιστει" με τις απαραιτητες πρωτεϊνες καθε μερα. Για να συμβει αυτο θα πρεπει να ειναι παρον ενας ειδικος τυπος ενζυμου (η αναστροφη μεταγραφαση) ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ κανονικα απο τα κυτταρα μας - οι ρετροϊοι που χρησιμοποιουν αυτο το μηχανισμο για να αναπαραχθουν την κουβαλουν μαζι τους ενσωματωμενη γιατι ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ.

7. Εστω οτι στα πλαισια ενος freak accident τελικα οντως ενσωματωνεται το συντεθεν απο την αναστροφη μεταγραφαση που δεν εκφραζεται φυσιολογικα εντος των κυτταρων σας cDNA απο το mRNA της Spike στο DNA του κυτταρου σας. Θα συνεχισει να παραγει Spike; Οχι για πολυ, ο ενεργοποιημενος ανοσολογικος μηχανισμος απλα θα σκοτωσει το "βλαμμενο" κυτταρο. Μηπως το σημειο της ενσωματωσης θα ειναι τετοιο (ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ;) που θα προκαλεσει βλαβη στον μεταβολισμο ή την αναπαραγωγη του κυτταρου; Αρα θα πεθανει το βλαμμενο κυτταρο. Που ειναι αυτο; Α ναι, στον δελτοειδη μυ σας, αριστερα ή δεξια... END OF STORY! Γιατι ακομα και αν το mRNA επιρρεαζει το DNA μεσα απο απιθανα σεναρια, αυτο φυσικα θα συμβει μονο στα κυτταρα που εχει εισχωρησει το mRNA... δηλαδη στον δελτοειδη μυ σας! Τετοια λατρεια και φοβια με ενα κομματι κρεας... 

8. Οχι, δεν μπαινει στην αιματικη κυκλοφορια το εμβολιο. Ο δελτοειδης εχει επιλεχθει ακριβως επειδη δεν περιεχει καποιο μεγαλο αιμοφορο αγγειο και οι νοσηλευτες και ιατροι που σας το κανουν ξερουν να κανουν μια ενδομυϊκη εγχυση με κλειστα τα ματια.

9. Το long covid δεν αφορα μονο τους βαρεως νοσησαντες, 1 στους 3 θα παρουσιασει εντος του ετους συμπτωματολογια ΚΝΣ, 1 στους 10 που προσβληθηκαν ακομα και ασυμπτωματικα θα εχει συμπτωματα για πολλους μηνες μετα την νοσηση.

10. Ο εμβολιασμος ειναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ, δεν εμβολιαζεσαι μονο για τα μουτρα σου αλλα ΚΥΡΙΩΣ για να προστατεψεις τους διπλανους σου.

Επιμυθιο:
Και για να το κλεισουμε, ο ανθρωπος τελικα ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΕ. Υπερνικησε τους φοβους του, περασε το κατωφλι του εμβολιαστικου κεντρου και εκανε την 1η δοση. Μου εστειλε μηνυμα ευχαριστωντας με. Εμβολιαστειτε και εσεις... σημερα ανοιξε η πλατφορμα για τους 25-29. Καντε μια προσπαθεια, καντε μια χαρη στην κοινωνια που ολοι ζουμε.

  Gerasimos Grammatikopoulos


https://www.facebook.com/gerasimos.grammatikopoulos/posts/10222832879065216

10/6/2021