Κ. Φράγκος-''ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ'':Το Έπος του ΄40, αυτοί που το έγραψαν κι εκείνοι που το εκμεταλλεύτηκαν!


Το Έπος του ΄40, αυτοί που το έγραψαν
 κι εκείνοι που το εκμεταλλεύτηκαν!

Η 28η Οκτωβρίου 1940.


  • Μεθύστε με τ’ αθάνατο κρασί του ΄21, κραύγασε ο Εθνικός ποιητής Κωστής Παλαμάς για να ενθαρρύνει τους μαχητές.
  • Οι Έλληνες, πράγματι, μέθυσαν και έγραψαν το Έπος της Αλβανίας και το δεύτερο Έπος της Εθνικής Αντίστασης.
  • Όχι όλοι. Η πολιτική και κοινωνική ελίτ την «κοπάνισε» στην Αίγυπτο ένθα σχημάτισε Κυβέρνηση της πλάκας και περνούσε ζωή χαρισάμενη. Μια μικρή μερίδα, παραμένουσα, συνεργάσθηκε με τον κατακτητή ή δια της μαύρης αγοράς συνέτεινε στην δυστυχία του Λαού.
  • Αμέσως μετά την απελευθέρωση το τσούρμο της Αιγύπτου επέστρεψε για να Κυβερνήσει. Είπαν «Ωραία, συγχαρητήρια σε σας που κάνατε αντίσταση, σκοτωθήκατε, τραυματισθήκατε, υποφέρατε αλλά εμείς είμαστε κατάλληλοι για την Εξουσία…»
  • Ποιοι ήσαν αυτοί; Μας τους περιγράφει ο έτερος Εθνικός ποιητής, σπουδαίος πατριώτης Γιώργος Σεφέρης… Τι βλακεία, τι εγωπάθεια… Η ανικανότητα της Ηγέτιδος τάξεως της Ελλάδος σε κάνει να ξεράσεις. Είμαι βέβαιος, αυτοί οι ελεεινοί δεν αντιπροσωπεύουν τη Χώρα (Ημερολόγιο 1945)

Αυτοί τελικά, κυβέρνησαν συνεργαζόμενοι με δωσίλογους και μαυραγορίτες.

  • Την σημαία της απελευθέρωσης στην Ακρόπολη αντί να την υψώσουν δύο καπετάνιοι των μεγάλων Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΕΑΜ – ΕΔΕΣ) το έκανε μια πολιτικάντζα περιωπής, ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος αγκάλιασε τον ιστό με πάθος.
  • Το ότι ακολούθησε είναι γνωστό και δεν είναι ανάγκη να το επαναλάβω.
  • Ανεγκέφαλοι ηγέτες, εκατέρωθεν, η Αγγλοκρατία, η τοπική πλουτοκρατία οδήγησαν τον ρημαγμένο Λαό στον Εμφύλιο.
  • Ας ρίξουμε όμως μια φευγαλέα ματιά, ίνα μη παρεξηγηθώμεν, στους  δωσίλογους. Το φαινόμενο δεν υπήρξε ελληνικό. Όλες οι κατεχόμενης χώρες είχαν τέτοια δείγματα απάνθρωπών, κακοποιών, προδοτών (Γαλλία, Βέλγιο, Νορβηγία, Λουξεμβούργο, κ.α.).

Μετά την απελευθέρωση οι βλαστοί, τα παιδιά των προδοτών, όπως του Λαβάλ (Γαλλία) η Κουίσλινγκ (Νορβηγία) δεν εδιώχθηκαν. Σωστά. Τέθηκαν, όμως, διακριτικά, στο πολιτικό περιθώριο.

Προσωπικά πιστεύω και διακηρύσσω ότι δεν ισχύει η δοξασία ''Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα''.

  • Σε αυτή την παράδοξη Χώρα που λέγεται Ελλάς συνέβη το εξής:
    • Ένας από τους δωσίλογους που καταδικάσθηκε σε θάνατο και απεβίωσε στη φυλακή ήταν ο Ιωάννης Ράλλης, κατοχικός Πρωθυπουργός, γόνος πολιτικής οικογένειας της Αθήνας.
    • Ο γιός του, αείμνηστος Γιώργος Ράλλης, έγινε Πρωθυπουργός της Χώρας μεταπολεμικά! Άψογος και ηθικός ο Γ.Ρ. Ήταν όμως γιος δωσίλογου στον οποίο διεκήρυττε τον θαυμασμό του. Έμεινε άναυδη όλη η Ευρώπη. Η Ελλάδα προκαλεί, πρωτοστατεί στη λήθη, μονομερώς.
    • Πέντε, ναι πέντε Δήμοι περί την Πρωτεύουσα (Πειραιώς, Αγ. Βαρβάρας, Ρέντη, Λιοσίων, Βούλας) έχουν δώσει, τιμητικά, το όνομα του δωσίλογου Πρωθυπουργού σε κεντρικούς δρόμους τους. Κάποιοι φρόντισαν να γίνει αυτό. Στο Σουκατζίδη (ήρωα της Καισαριανής) καμία. Είναι η μειοψηφική εκείνη ομάδα των δωσικόλων που και σήμερα δεν θα τους ένοιαζε να είναι ένας πασάς Κυβερνήτης της Ελλάδας.
    • Φρονώ ότι ήρθε η ώρα να μεθύσουμε κι εμείς με τ’ αθάνατα κρασιά του 21 και του 40 και να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ, χωρίς πόλεμο, αλλά με ισχυρή αποτροπή. Το ότι υπάρχουν μεταξύ μας ελάχιστοι, εξαιρετικά ελάχιστοι αλλά ισχυροί υποψήφιοι δωσίλογοι δεν θα μας εμποδίσει να κραυγάσουμε το βροντερό ΟΧΙ…
    • Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας, ας έχωσι· θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία.

Κάλβος (Ωδή)

Οι Τελευταίοι Εξοπλισμοί. Και μετά;

Οι σώφρονες ηγέτες ακούουν πριν απ’ όλους τους άλλους, τα χλιμιντρίσματα της Ιστορίας και των εχθρικών ίππων που πλησιάζουν

ΟΤΤΟ VON BISMARK

  • Τα πρόσφατα εξοπλιστικά προγράμματα (Μαχητικά Α/Φ RAFALE – Φρεγάτες) από τη Γαλλία, είναι ασφαλώς μια εξαιρετικά σπουδαία ενίσχυση της δυνάμεως αποτροπής μας και όσοι το αμφισβητούν είναι μίζεροι, κακόπιστοι και οι συνήθεις αντιρρησίες.
  • Το ποσόν που πρέπει να καταβληθεί είναι εξαιρετικά υψηλό και δυσβάστακτο λαμβανομένης υπόψη της οικονομικής κατάστασης της Χώρας και της επερχόμενης κρίσεως λόγω του ενεργειακού. Η Ελλάδα, εξάλλου, είναι η πρώτη Χώρα διεθνώς, σε Εξωτερικό Χρέος. Είναι ένας Κρατικός μηχανισμός γίγαντας που απομυζά τεράστια ποσά ετησίως. Οι υπηρεσίες της ως επί το πλείστον, είναι μέτριες έως άθλιες, π.χ. η φοροδιαφυγή στον Φ.Π.Α. ισοδυναμεί με 2½ ΕΝΦΙΑ, η Ελλάδα πρώτη στην Ε.Ε. Η απώλεια φθάνει τα 6δις ετησίως. Τα μισά (3δις €) χάνονται στα σύνορα ένθα η απάτη έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις (''Καθημερινή'' 10 Οκτ)
  • Οι προς προμήθεια, προαναφερθέντες, εξοπλισμοί δεν είναι επαρκείς όταν οι απέναντι απειλές και παραβάσεις Διεθνούς Δικαίου είναι συνεχείς και, οσημέραι, αυξανόμενες. Κοινή πεποίθηση είναι ότι το Σουλτανάτο, αμφισβητώντας τα πάντα, θα περάσει σύντομα από την απειλή στην πράξη. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ κ. Τσαβούσογλου το δήλωσε ωμά.
  • Η Τουρκία είναι η δεύτερη στρατιωτική δύναμη στο ΝΑΤΟ, με τεράστια σύγχρονη αμυντική Βιομηχανία, με ογκώδη αποβατική Δύναμη, με οκταπλάσιο πληθυσμό, στην πλειοψηφία νεανικό. Σε όσες καταπατήσεις του Διεθνούς Δικαίου έχει κάνει ή βιαιοπραγίες ουδεμία καταδίκη υπέστη από την Ε.Ε., ΝΑΤΟ, ΟΗΕ.
  • Όταν ο πολιτικός κόσμος, αλλά και σύμπας  ο Ελληνικός Λαός που σκέπτεται πατριωτικά θα διαβάσει σε λίγες ημέρες τ’ αποτελέσματα της απογραφής θα ταραχθεί. Θα είμαστε 500.000 ολιγώτεροι, στην πλειοψηφία ηλικιωμένοι. Η Πολιτεία, επί 10ετίες δεν δίνει ένα παρά στο πρόβλημα, στην επερχόμενη αυτοεξαφάνιση. Το μόνο που ενδιαφέρει τον πολιτικό κόσμο είναι η κατάληψη και νομή της Εξουσίας και τα προνομιακά του συμφέροντα. 
  • Ας κλείσουμε τ’ αυτιά μας στα ευτελισμένα παπαγαλάκια που θριαμβολογούν ότι η Ελλάδα έγινε… παγκόσμια πολεμική δύναμη. Τα ταΐζουν και κελαηδούν, παραδοσιακά. 
  • Επαναλαμβάνω ότι η οικονομία μας πιέζεται αφάνταστα και κάθε ημέρα προστίθενται και άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες (πληθωρισμός, ενεργειακό, ανεργία, πανδημία, φυσικές καταστροφές, κ.α.) Πέραν αυτού απαιτείται λήψη μέτρων ανακούφισης των πολιτών που υπέστησαν καταλήστευση των εισοδημάτων τους από τις Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ (Γιωργάκη και Αντωνομπένηδων, εννοώ). Υπάρχουν επίσης ανάγκη να διατεθούν πιστώσεις για Υγεία, Παιδεία, αγορά πυροσβεστικών κ.α. 
  • Δεν περισσεύουν άλλα για επιπρόσθετους εξοπλισμούς που είναι αναγκαίοι ώστε η αποτροπή να φθάσει  στο επιθυμητό επίπεδο. Μια Γενική κινητοποίηση σωτηρίας του Ελληνισμού που κινδυνεύει να γίνει ντομίνιο του Ισλαμ, με την οποία θα εκφράζεται  πρωτίστως, η βούληση του πολιτικού κόσμου, και ακολούθως του Λαού είναι εντελώς αναγκαία, ώστε να βρεθούν πιστώσεις πέραν του Π.Υ.

Γενική κινητοποίηση

Ανήκω σε μια Χώρα μικρή. Ένα πέτρινο ακρωτήριο στη Μεσόγειο που δεν έχει άλλο αγαθό παρά την αγάπη του Λαού του, η θάλασσα και το φως του Ήλιου. Είναι μικρός ο τόπος μας αλλά η παράδοση του είναι τεράστια, που μας παραδόθηκε, χωρίς διακοπές… Η Ελληνική γλώσσα δεν έπαψε ποτέ να μιλιέται. Δέχθηκε τις αλλοιώσεις που δέχεται κάθε τι το ζωντανό, αλλά δεν παρουσιάζει χάσμα.

(Από τον λόγο Γ. Σεφέρη κατά την απονομή του Βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας)

  • Αυτή είναι η Ελλάδα μας, η Πανάρχαια Αρχόντισσα της Μεσογείου, το κλέος της ανθρωπότητας. Η σημερινή πολιτική Ηγεσία έχει το βαρύ χρέος να απογοητεύσει κάθε επιχείρηση ισλαμοποίησης και να δώσει να καταλάβουν οι αρπακτικοί γείτονες ότι δεν θα περάσουν καθόλου καλά αν επιχειρήσουν να πραγματοποιήσουν τις απειλές τους. Να βεβαιωθούν ότι η Ελληνική αποτροπή θα είναι γιγάντια σε υλικό και ψυχές.
  • Δεν είμαι κινδυνολόγος ούτε πολεμοχαρής. Απλά, ρεαλιστής και αγωνίζομαι να περιφρουρήσω την Ειρήνη. 
  • Προ μηνός παρουσίασα μια πρόταση γενικής κινητοποίησης – αφύπνισης την οποία, επαναλαμβάνω γιατί η επιδείνωση της κατάστασης είναι ορατή, ψηλαφητή και την βλέπουν όσοι δεν έχουν τσίμπλες στα μάτια.
  • Πήρα παράδειγμα από δύο γαλλικά, ιστορικά, συμβάντα και την κήρυξη της Χώρας σε Γενική κινητοποίηση (Mobilization Totale) για να μη αφανισθεί η Γαλλία.
    • Το 1792, όταν οι σιδηρόφρακτες Γερμανικές Στρατιές υπό τον Στρατάρχη Ντουμπρόβνικ προέλαυναν ο φοβερός Δαντών έβγαλε μια κραυγή «Πολίτες στα όπλα» και ταυτόχρονα έδωσε διαταγή να διατεθούν όλα τα μέσα και να επιστρατευθούν ακόμη και ιερείς. Επίσης να σταλούν στην α’ γραμμή οι Φρουρές των Βασιλέων και Ευγενών (ΣΣ Για τα ήμετερα θα λέγαμε να σταλούν στις παραμεθόριες περιοχές οι 1800 αστυνομικοί από τις 3500 που φρουρούν τους celebrities).
    • To 1914 (Α’ ΠΠ) όταν ο Γερμανικός Στρατός, πάλι, υπό τον Μόλτκε, είχε φθάσει στα προάστια του Παρισιού, ο Γάλλος Αρχιστράτηγος επιστράτευσε και τους ταξιτζήδες για να μεταφέρει, εσπευσμένως, δυνάμεις στο μέτωπο του Μάρνη για την απόκρουση της απειλής. Πάλι MOBILIZATION TOTALE, με επιτυχία. Οι Γερμανοί επιχείρησαν, ηττήθηκαν.
  • Στα καθ’ ημάς το παράδειγμα της Γενικής Κινητοποίησης πρέπει να το δώσει η Πολιτική Ηγεσία αφήνοντας στην άκρη τα συνήθη φληναφήματα  περί Διεθνούς Δικαίου και Συμμαχιών. Ο Μέγας Θόδωρος Κολοκοτρώνης είχε διακηρύξει ότι «Μην ζητάς να σε ξύσουν άλλοι. Πρέπει να μπορείς να ξυστείς μόνος σου». Τον συμπλήρωσε ο έτερος Μέγας Βενιζέλος «Μεταξύ των Κρατών δεν υπάρχουν φιλίες, υπάρχουν συμφέροντα».
  • Δύο τελευταίοι Α/ΓΕΕΘΑ, εξαίρετοι Ηγέτες, Ναύαρχος Ε. Αποστολάκης και Στρατηγός Κων. Φλώρος διεκήρυξαν, σαφώς, ότι «αν χρειασθεί να πολεμήσουμε, θα το κάνουμε μόνοι μας»

Η κινητοποίηση στην πράξη

Δει δη χρημάτων και άνευ τούτων ουδέν εστί γενέσθαι των δεόντων

                                                    Δημοσθένης

Πρέπει να γίνει τώρα, χωρίς αναβολή, πως θα δείξει και πως θα πείσει τον Ελληνισμό και τους παροικούντες τα Βαλκάνια και Ευρώπη ο πολιτικός κόσμος, η πεφωτισμένη Ηγεσία μας, ότι η Ελλάδα έχει αποφασίσει να επιζήσει; Τι περιμένει; Η Τουρκία, με επιστολή της στην ΟΗΕ αμφισβητεί ευθέως την Ελληνικότητα των νησιών μας. Ιδού μια απλή συνταγή. 

  • Άμεση κατάργηση του τερατώδους Νόμου 1558/85

(Κουτσόγιωργα) που επιτρέπει στους Υπουργούς – Υφυπουργούς, ακόμη και σε Γενικούς Γραμματείς (αυτό το «φρούτο» δεν υπάρχει σε καμία χώρα της Ευρώπης, είναι ελληνική εφεύρεση για να βολεύονται αποτυχόντες βουλευτές ή νομενκλατούριοι)  να κουβαλάνε παντός είδους κομματική σαβούρα στα Υπουργεία. Να βολευτούν άεργοι και σουλατσαδόροι: Το αγελαίο αυτό υλικό ασκεί εξουσία.

  • Να προβεί, άμεσα, στην ψήφιση Νόμου περιορισμού του αριθμού των Βουλευτών από 300 στους 200. Το μήνυμα θα είναι συμβολικό, άμα δε και οικονομικό. Οι βουλευτές περιβάλλονται από πληθώρα μετακλητών, γραμματέων, φρουρών, κ.λπ. Ο αριθμός αποτελεί πρόκληση γιατί στον πληθυσμό της Χώρας αναλογούν το πολύ, 180 βουλευτές. Πρόσφατα η μεγάλη Χώρα Ιταλία (60εκ.) περιόρισε τον αριθμό των βουλευτών από 600 σε 400. Πως θα βολευθεί η νομευκλατούρα και ο Νεποτισμός; Να δουλέψουν!
  • Να καταργήσει, πάραυτα, την διάθεση  πολιτικών αυτοκινήτων στους βουλευτές. Αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο!! Μιά πάμπτωχη Χώρα, χρεωκοπημένη, να παρέχει χλίδα στους Βουλευτές! Λίγο φιλότιμο δεν έχουν οι κρατούντες;
  • Κατάργηση του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής.  Άλλη Παγκόσμια πρωτοτυπία. Ιδρύθηκε από τον τότε πρόεδρο κ. Απ. Κακλαμάνη για να ικανοποιήσει απαίτηση ομάδας της Αριστεράς. Τρία κρατικά κανάλια καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες της Βουλής. Αποτελεί πρόκληση. Ας τολμήσει να δώσει η Βουλή απολογισμό του κόστους (προσωπικό – μηχανήματα) της τελευταίας 10ετίας.
  • Να συμμαζέψει αυτό το Παγκόσμιο αίσχος (που δεν το ακουμπάει καμμιά Κυβέρνηση για να μην θίξει την πολιτικοοικονομοδημοσιογραφική ελίτ) της διάθεσης 3500 αστυνομικών για φρούρηση των celebrities. Υπουργείο  ολόκληρο  διαθέτει Υπηρεσία ενστόλων, αμειβόμενων από την τσέπη μας, για παροχή υπηρεσιών battler, κηπουρών, οδηγεί κ.λπ. σε πρόσωπα, ενίοτε αμφιβόλου κύρους, που «απειλούνται» Ντροπή! Τσίπα δεν έχετε; Πως περιφρονείτε έτσι ένα Λαό; Την ασφάλεια του;
  • Να καταργήσει πάσα χρηματοδότηση σε Ιδρύματα πολιτικών. Τελευταία είχαμε το Ίδρυμα Σαμαρά, αύριο ίσως να προκύψει το Ίδρυμα Γιωργάκη, και γιατί  όχι Ευάγγελου Βενιζέλου ή Γιάννου Παπαντωνίου.
  • Να καταργήσει, πάραυτα, χωρίς καμμιά καθυστέρηση διάφορους Οργανισμούς «φαντάσματα» στην Διοίκηση των οποίων «αράζουν» νομενκλατούριοι με παχυλές αμοιβές.
  • Να υποχρεώσει την Εκκλησία η οποία είναι ιδιοκτήτης μια τεράστιας Περιουσίας (ΣΣ η οποία είναι γνωστό πως αποκτήθηκε) να συμμετέχει ενεργά στην Άμυνα. Να διαθέσει εφ’ άπαξ 1-2 δις για εξοπλιστικά προγράμματα και μερικά εκατομμύρια ετησίως για τη συντήρηση. Η Εκκλησία οφείλει να μην περιορίζεται στις ευλογίες. Ο μέγας Μακιαβέλλι είχε διδάξει: Όλοι οι προφήτες και Άγιοι είναι καλοί, αλλά νικάνε μόνο εκείνοι που διαθέτουν καλά πυροβόλα. Για να βοηθήσουν την Ισλαμική Τουρκία εύρωστα Ισλαμικά Κράτη έχουν βάλλει το χέρι στην τσέπη. Για το Ισλάμ.
  • Να επιβληθεί φόρος 5% υπέρ της Άμυνας στα ποτά. Φασούλι το φασούλι θα συγκεντρωθεί ένα σεβαστό ποσό.
  • Είναι γνωστό ότι οι τιμές των καυσίμων ίπτανται διότι επιβάλλεται ειδικός φόρος από την πολιτεία. Ε, λοιπόν τα 5 ή 10% απ’ αυτών να πηγαίνει στην Άμυνα. Είναι παράλογο;
  • Να συγκροτηθεί ΠΑΡΑΥΤΑ ένα Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας. Ο εις και μοναδικός Σύμβουλος κ. Θ. Ντόκος, με ήδη εκπεφρασμένη άποψη, δεν είναι επαρκής. Ας κοιτάξει γύρω του ο κ. Πρωθυπουργός. Όλα τα κράτη: ΗΠΑ, Γαλλία, Τουρκία, Ιταλία διαθέτουν ένα τέτοιο Συμβούλιο. Εμείς, με την απειλή στην κεφαλή μας, δεν πρέπει να διαθέτουμε ένα τέτοιο όργανο;
  • Τέλος απαιτείται να ιδρυθεί ΑΜΕΣΩΣ ΤΩΡΑ ένα Ταμείο Άμυνας του οποίου το έργο θα είναι η συγκέντρωση χρημάτων από προσφορές. Ο κ. Πρωθυπουργός, ο κ. Καμμένος ως ΥΕΘΑ, το είχαν υποσχεθεί από καιρό αλλά το λησμόνησαν. Ο ΠΥ δεν επαρκεί. Εκεί θα δούμε τους λογάδες και διακηρύσσοντας την αγάπη στην Πατρίδα λεφτάδες, και είναι πολλοί, να βάλλουν το χέρι στην τσέπη για την Άμυνα της Χώρας. Αν δεν πραγματοποιηθούν τα παραπάνω ενισχύουμε την άποψη ότι δεν υπάρχει βούληση.

Απόψεις για τα τρέχοντα

  • Για την αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στην υποσαχάρια περιοχή Σαχελ (SAHEL) της Αφρικής διάβασα ένα τεκμηριωμένο άρθρο του Στρατηγού ΕΑ κ. Μιχάλη Κωσταράκου, τ. Α/ ΓΕΕΘΑ ο οποίος, αναλύοντας πλήρως την κατάσταση, συνηγορεί στην πραγματοποίηση της.
  • Άκουσα, επίσης, ένα αντίλογο του Στρατηγού ΕΑ Γιώργου Καμπά, τ. Α/ΓΕΣ, ο οποίος σε συνέντευξη του στο MILITAIRE, είναι αντίθετος με την αποστολή αυτή γιατί μετράει τυχών θύματα, θυσία Ελλήνων στρατιωτών εκεί και τον αντίκτυπο στην Ελληνική Κοινωνία.
  • Ο πρώτος κάνει ρεαλιστική εκτίμηση της κατάστασης σε συνδυασμό με τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από μια διακριτική αμυντική συμφωνία όπως αυτή Γαλλίας – Ελλάδος. Ο δεύτερος, περισσότερο συναισθηματικός, τα βλέπει από άλλη οπτική.
  • Είδα επίσης ένα ωραίο κείμενο για τα της Ελληνογαλλικής συμφωνίας από τον Στρατηγό ΕΑ κ. Δημ. Μπονώρα, τ. ΒΥ/ΓΕΣ.

Δράση ΕΑΒ

  • Έλαβε μέρος στην μεγάλη Έκθεση AUSA 2021 στην Ουάσιγκτον DC (ANNUAL MEETING AND EXPOSITION) με ειδικό περίπτερο, υπό την αιγίδα ΥΕΘΑ (ΓΔ ΑΕΕ) – 11-13 Οκτωβρίου.
  • Την ταινία εγκαινίων του περιπτέρου έκοψαν πολλοί (Πρέσβειρα μας στις ΗΠΑ κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, Ναύαρχος Αρ. Αλεξόπουλος, κ. Γ. Μπακατσέλος κ.α.). Έξη έσπευσαν να κόψουν την κορδέλα.
  • Η συμμετοχή στην έκθεση μακάρι να έχει αποτέλεσμα την ενίσχυση του Ταμείου της.
  • Συμμετείχε επίσης και η INCRACOM με παρουσίαση δραστηριοτήτων στον τομέα των τακτικών Επικοινωνιών και υβριδικών Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

  • Τέως (αποτυχών κατά τη γνώμη μου) Προϊστάμενος του Υπουργείου ΜΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΡΕΜΠΕΣΚΕΔΕΣ ΚΑΙ CELEBRITIES, προσελήφθη από το ΕΛΙΑΜΕΠ ως Ειδικός Σύμβουλος Ασφαλείας. 
  • Καλά είναι κι’ εκεί… Κανείς δεν χάνεται από την πολιτική νομευκλατούρα. 

Ένα ενδιαφέρον, αποκαλυπτικό βιβλίο

  • Κυκλοφόρησε (Εκδόσεις Επίκεντρο) το βιβλίο ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ το οποίο υπογράφεται από οκτώ πρόσωπα που αγωνισθήκανε κατά της Χούντας και καταθέτουν τις μαρτυρίες τους για την εποχή.
  • Οι ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ αποδομούν τους μύθους των απόντων, οδηγώντας τους στην «μαύρη τρύπα» της ιστορικής ανυπαρξίας τους.
  • Στην παρουσίαση του βιβλίου από τις στήλες της ''Καθημερινής'' (25 Ιουλίου) διαβάζω το παρακάτω σχόλιο του φίλου μου τ. Υπουργού κ. Πέτρου Ενθυμίου που αντικατοπτρίζει την αλήθεια.

Η «κολυμβήθρα του Σιλωάμ»

Πως λοιπόν και από του προέκυψαν οι εκατοντάδες χιλιάδες «αγωνιστές» του αντιδικτατορικού αγώνα και του φοιτητικού κινήματος που στελέχωσαν τα κόμματα και «σφράγισαν» τη Μεταπολίτευση, ιδίως ως «Γενιά του Πολυτεχνείου»;

Η απάντηση είναι μάλλον κοινότοπα δυσάρεστη και απλή: τα κόμματα έδρασαν ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τους απόντες. Οι οποίοι, αφού περίμεναν κάποιοι άλλοι να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, ήλθαν ομαδικά να εκπροσωπήσουν την τρύπα.

  • Ερωτώ, με τη σειρά μου: πως λοιπόν και από που προέκυψαν οι εκατοντάδες «αγωνιστές» κομματικά (ΣΣ από ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, εναλλακτικά, αφού απ’ αυτούς  τα κόμματα παιζόταν  το «παιχνίδι» της απαξίωσης βαθμών και επωμίδων) που διαμόρφωσαν  αυτές τις θλιβερές  επετηρίδες  την «σικέ» Επιστράτευση Αντιστράτηγων, Αντιπτεράρχων; Η  απάντηση είναι μάλλον κοινότυπα δυσάρεστη και απλή: Τα   κόμματα έδρασαν ως βιοτεχνίες παραγωγής ανωτάτων που τους έφεραν για να εκπροσωπήσουν την τρύπα.
  • Το 1974 το 1996 (Ίμια) ας μελετηθούν από τους επαΐοντες!



Ζήτω το Έθνος! 

  • Αποκαθίσταται, επιτέλους, ολοκληρωτικά, η κανονικότητα.
  • Ο τελευταίος ταλαιπωρηθείς έντιμος και σπουδαίος πολιτικός της Κεντραριστεράς κ. Γιάννος Παπαντωνίου, τ. ΥΕΘΑ, αναμένοντας την οριστική απαλλαγή του από τις άδικες διώξεις, δραστηριοποιείται μέσα από το Think tank ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (θα έχει πληροφορηθεί ασφαλώς από το της Δικαιοσύνης τα καλά νέα).

Η επάνοδος του στο Δημόσιο Βίο γίνεται θριαμβευτικά αφού πραγματοποιεί Συνέδριο με θέμα «Ελλάδα, επενδυτική στρατηγική στο νέο γεωπολιτικό και ενεργειακό περιβάλλον».

Πληροφορήθηκα ότι θα μετάσχουν πολλές κυβερνητικές προσωπικότητες μεταξύ των οποίων και ο Υπουργός Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκας. Συγχαρητήρια και καλή αρχή.

  • Το γεγονός προκάλεσε ταραχή στον ευρύτερο χώρο της ΝΔ. Βρέθηκαν «νοήμονες» Υπουργοί, υψηλόβαθμα στελέχη ν’ αγνοούν πλήρως την πρόσφατη ιστορία του τόπου και να προθυμοποιούνται να προστρέξουν σε πάσα πρόσκληση, για τζερτζελέ, για λόγους, μόνο, δημοσιότητας.

Η εφημερίδα του χώρου ΕΣΤΙΑ, με πρωτοσέλιδο, ολοσέλιδο, κείμενο κατήγγειλε το γεγονός… Ουδέν περαιτέρω σχόλιο.

  • Οφείλω, όμως, να υπενθυμίσω στον αναγνώστη, ότι ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου ήταν μετά τον Άκη, ο 2ος ΥΕΘΑ του κ. Σημίτη που επί της εποχής του έγιναν τερατώδεις προμήθειες εξοπλισμών.

Μόνο το 2003 διετέθησαν 5,5 δις € (εκ δανείων) οι περισσότερες για απ’ ευθείας αγορές, χωρίς διαγωνισμό (Α.Α.) και προμήθεια υπερκοστολογημένων μέσων. Ιδού η συγκομιδή του 2003. 

  • 12 μεταφορικά αεροσκάφη C-027J έναντι 272,3 εκατ. ευρώ (με διαγωνισμό στην κοινοπραξία Lockheed Alenia).
  • Εκσυγχρονισμός 6 φρεγατών έναντι 381,5 εκατ. ευρώ με αρνητική γνώμη του Π.Ν. (Α.Α.)
  • 164 νέα άρματα μάχης Leo2 έναντι 1,726 εκατ. ευρώ (Υπερκόστολ.)
  • 60 συστήματα αυτοπροστασίας αεροσκαφών ASPIS ΙΙ έναντι 242 εκατ. ευρώ. (Α.Α.) (Υπερκόστολ.)
  • 12 επιθετικά ελικόπτερα Apache έναντι 663,2 εκατ. ευρώ (Α.Α.) (Υπερκόστολ.)
  • 20 μεταφορικά ελικόπτερα NH-90 έναντι 699,1 εκατ., ευρώ με απευθείας ανάθεση στην EADS. (A.A.) (Υπερκόστολ.)
  • 2 νέες πυραυλάκατοι Super Vita έναντι 310,7 εκατ. ευρώ.
  • Εκσυγχρονισμός 4 πυραυλακάτων έναντι 111 εκατ. ευρώ (Α.Α.)
  • Σύστημα RAM για τις νέες πυραυλακάτους έναντι 69,7 εκατ. ευρώ.
  • Προμήθεια βλημάτων αέρος-αέρος τύπου MICA και SCALP έναντι 220,2 εκατ. ευρώ με απευθείας ανάθεση στην κοινοπραξία MBDA. (Υπερκόστολ.)




Που πας ωρέ Καραμήτρο;

  • Όπισθεν, ολοταχώς…
  • Η στήλη αυτή, επαναλαμβάνω, δεν είναι πολιτική. Είναι μακράν κομμάτων, αλλά έχει τη σταθερή άποψη ότι στον αποσαθρωμένο, πωρωμένο, εν πολλοίς, πολιτικό κόσμο πρέπει να επέλθει μια αποτοξίνωση και ανανέωση με την απομάκρυνση τοξικών στοιχείων, ως σαβούρας. Αλλιώς δεν έρχεται πρόοδος, η Χώρα δεν πάει μπροστά.
  • Εδώ κι’ ενταύθα έχουμε μια κληρονομική Δημόκρατία. 20% περίπου των βουλευτών είναι γόνοι… Άνω του 10% των μελών της Κυβέρνησης είναι κληρονόμοι της πολυθρόνας. Παγκόσμιο, εμετικό, ρεκόρ.
  • Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ο Γ’, ο επονομαζόμενος, Καστελοριζιώτης, «ευγενής παιδί και μπροστόβαρος», όπως θα έλεγε ο αείμνηστος Ν. Τσιφόρος, είναι ένας αγαθός τύπος, εντελώς ανεπαρκής και ακατάλληλος για την Εξουσία. Το έδειξε η πράξη. Έγινε Πρωθυπουργός, τα σκάτωσε κυριολεκτικά, βύθισε τη Χώρα μας στο ΠΑΣΟΚ και το παρέδωσε στον άλλο αστέρα ΒΕΝΙ που τα αποσκάτωσε. Το κόμμα, ημιδιαλυμένο παραδόθηκε στην αείμνηστη κ. Φ. Γεννηματά. Τώρα ο θλιβερός Γιωργάκης θέλει να επανέλθει στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Σκέτη Τραγωδία. Τον βοηθούν στις ψευδαισθήσεις του η Αγία Οικογένεια (Νικολάκης, Ανδρίκος, θυγατέρα Μαργαρίτα δίνουν μάχες από τα ΝΕΑ) και οι βαρώνοι – βροντόσαυροι του βαθέος ΠΑΣΟΚ (Λαλιώτης, Ρέπας, Πρωτόπαπας, Γείτονας, κ.α.)
  • Προσπαθήστε, παρακαλώ, να με παρακολουθήσετε: Ο Γιωργάκης ή  Jeffry αποχωρήσας από το ΠΑΣΟΚ, ιδρύει το ΚΙΔΗΣΟ με συμπαράσταση ετέρου ανεκδιήγητου, του Καστανίδη… Τώρα αμφότεροι εγκαταλείπουν το ΚΙΔΗΣΟ και θέτουν υποψηφιότητα, ο καθένας για πάρτη του, στο ΠΑΣΟΚ. Απαντήστε μου σύντροφοι, συντρόφισσες, αδέλφια μου αλήτες πουλιά (για να θυμηθούμε τον αξέχαστο Τόλη) πρόκειται περί θεάτρου του παραλόγου; Πρόκειται για ένα νέο Ρινόκερο ναι  ή όχι; Οι Παπανδρέου δεν αντέχουν χωρίς εξουσία;

Ο άγνωστος μασκοφόρος ξανακτυπά…

Από τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Μετά τα καπνογόνα που εκτόξευσε κατά του Στρατηγού κ. Αλκ. Στεφανή, τ. ΥΕΘΑ κ. Σπηλιωτόπουλου, επιχειρηματία κ. Χατζημηνά, τώρα στράφηκε κατά του Μπένου… Και εις άλλα, αλλά η λασπολογία θέλει τέχνη…

Άσχετα

  • Αλίμονο στον Λαό που τον εγκατέλειψε η Αιδώς και η Νέμεση 

                                                 Βασίλης Ρώτας

  • Το θάρρος τιμωρείται. Το θράσος ποτέ…

                                                 Κομφούκιος

  • Εισιέναι εις τα πόλεις πρώτον τρυφήν, έπειτα κόρον, είτα ύβριν, μετά δε ταύτα όλεθρον

                                                 Πυθαγόρας


''ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ'' του Κ. Φράγκου

Από Militaire News - 27/10/2021