Τα πλοκάμια του φασίστα δικτάτορα που απλώνονται στην Κύπρο

 


Τα πλοκάμια του φασίστα δικτάτορα
που απλώνονται στην Κύπρο

 
Του ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ

Νωρίς το πρωί ήρθε ο υπάλληλος και μου έφερε την απόφαση της δίκης στην Άγκυρα. Ούτως ή άλλως ήμουν συνεχώς περίεργος για το σε ποια κατάσταση ήταν αυτή η υπόθεση. Η αστυνομία μου είχε απαγγείλει αυτή την κατηγορία πριν δύο χρόνια περίπου. Η κατηγορία που μου απήγγειλε ήταν εκείνη που ήρθε από την Άγκυρα. Η αστυνομία μας χρησιμοποιείται μόνο ως μεσολαβητής, δηλαδή το βασικό της καθήκον ήταν να μου γνωστοποιήσει αυτή την αγωγή και να πω αν είχα να αναφέρω κάτι. Τότε είπα κοντολογίς «απορρίπτω τις κατηγορίες» και υπέγραψα. Δεν ήξερα τη διαδικασία που θα ακολουθούσε. Πώς γίνεται αυτή η εκδίκαση δηλαδή. Θα μου γνωστοποιούν τις μέρες της ακροαματικής διαδικασίας; Ή μήπως θα με δικάσουν ερήμην; Ρώτησα δικηγόρους μας και δικαστικούς αξιωματούχους μας. Ούτε εκείνοι ήξεραν.

Στο τέλος, δεν πήρα καμία δικαστική κλήση. Δεν κλήθηκα σε καμία ακροαματική διαδικασία. Συνέρχονταν μόνοι τους, έκαναν μόνοι τους τη δίκη. Δεν είχα οποιονδήποτε δικηγόρο. Στο τέλος πήραν μιαν απόφαση για εμένα. Με καταδίκασαν σε έναν χρόνο φυλάκιση. Ύστερα μείωσαν αυτή την ποινή ρίχνοντάς την στους 10 μήνες. Ύστερα τη μετέτρεψαν και αυτήν σε χρηματικό πρόστιμο. Εννέα χιλιάδες λίρες! Και καταβολή πέντε χιλιάδων λιρών ως δικαστικά έξοδα για να δοθούν στον Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτή η δίκη ήταν η γνωστή μας υπόθεση της γελοιογραφίας/ κολάζ. Δικαστήκαμε πριν δύο χρόνια στο δικό μας δικαστήριο στη Λευκωσία γι’ αυτή την υπόθεση. Τότε είχε υποβάλει παράπονο η πρεσβεία της Τουρκίας. Η κατηγορία ήταν προσβολή στον Πρόεδρο τα Τουρκίας. Αθωωθήκαμε από εκείνη την υπόθεση. Το δικαστήριο μας έκρινε αθώους. Η εισαγγελία πήγε στο εφετείο μετά από αυτό. Προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο. Διεξήχθη και η δίκη γι’ αυτό. Όμως, ακόμα δεν αναγνώστηκε η απόφαση. Δεν άρεσε και στον Ταγίπ Ερντογάν η απόφαση του δικαστηρίου μας και καταχώρισε την ίδια αγωγή στην Άγκυρα. Κανείς δεν μπορεί να δικαστεί δύο φορές για το ίδιο αδίκημα, όμως την καταχώρισε.

Δεν είναι σημαντικό το γεγονός ότι μετατράπηκε σε χρηματικό πρόστιμο η ποινή φυλάκισης ενός χρόνου. Το σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν αναγνωρίζει τη δική μας δικαστική απόφαση. Μήπως εκπλαγήκατε που ο Ταγίπ Ερντογάν δεν αναγνωρίζει τη δική μας δικαστική απόφαση; Δεν υπάρχει τίποτα που να προκαλεί έκπληξη σε αυτό. Μήπως θα αναγνωρίσει το δικό μας δικαστήριο ο άνθρωπος που δεν αναγνωρίζει ακόμα και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων; Η Τουρκία στριμώχτηκε ανάμεσα στα δύο χείλη ενός δικτάτορα. Το δίκαιο πέθανε. Αν εκείνοι δεν αναγνωρίζουν την απόφαση του δικού μας δικαστηρίου, το ίδιο και εγώ δεν αναγνωρίζω την απόφαση του δικού τους δικαστηρίου.

Αν κοιτάξει κανείς τις αποφάσεις που λαμβάνουν τα δικαστήρια στην Τουρκία, θεωρείται πως μας συμπεριφέρθηκαν με πολλή επιείκεια. Είναι αποφάσεις που παγώνουν τον ανθρώπινο νου. Κοιτάξτε την ποινή που επέβαλαν στον Οσμάν Καβάλα. Βαριά ποινή ισόβιας κάθειρξης! Δηλαδή, φυλάκιση μέχρι να πεθάνει. Τι σημαίνει βαριά; Απομόνωση. Δεν υπάρχει αποφυλάκιση υπό όρους! Δεν υπάρχει αμνηστία! Και ποινή φυλάκισης 18 χρόνων στον καθένα από τα εφτά άτομα που δικάζονταν μαζί με τον Καβάλα. Τι δικαιοσύνη είναι αυτή; Τι δικαστήρια; Η Τουρκία μετατράπηκε σε κόλαση για όλους όσοι σκέφτονται και βλέπουν την αλήθεια. Ο Ταγίπ Ερντογάν βρήκε περισσότερο έδαφος τώρα για να κάνει πιο άφοβα ό,τι θέλει. Απέκτησε αυτό το έδαφος με τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας. Το βλέμμα της Αμερικής και της Ευρώπης είναι στραμμένο μόνο στην Ουκρανία. Όλο τους το πρόβλημα είναι η Ρωσία. Δεν ενδιαφέρονται για απολύτως τίποτε άλλο. Επιπλέον, δεν θέλουν, ειδικά τώρα, να θίξουν την Τουρκία. Ως γνωστόν, εμφανίστηκε ως «πρέσβειρα ειρήνης» ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, χωρίς να κοιτάζει τη θέση της ως κατοχική δύναμη στην Κύπρο. Δεν φοβάται καθόλου! Όπως έχει πάρει την Τουρκία ανάμεσα στα δυο του χείλη, μπορεί να τραβήξει και την Κύπρο από τα δυο της αφτιά και να την πάρει. Δεν υπάρχει αυτό που λέγεται ανθρώπινα δικαιώματα γι’ αυτόν.

Επαναλαμβάνω. Δεν αναγνωρίζω τη δικαστική απόφαση που λήφθηκε στην Άγκυρα. Δεν έχει καμία ισχύ για εμένα. Είναι άκυρη!

ΠΗΓΗ: ΑΒΡΟΥΠΑ, ΠΟΛΙΤΗΣ

https://www.apopseis.com/ta-plokamia-toy-fasista-diktatora-poy-aplonontai-stin-kypro/

30/4/2022